Skocz do zawartości

Wojna z islamistami

Rekomendowane odpowiedzi

Rotsen5, najgłupszym pomysłem jest szczekanie kto i co pilnuje takiej dużej imprezy jak ta u mnie. No chyba że nikt i nic nie pilnuje, wtedy warto pokrzyczeć by wroga zniechęcić.

• Odpowiedzi 960
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wróć...

Kuratorium (?) wydało decyzję, w której stoi:

W związku z wprowadzeniem na terytorium RP stopni alarmowych ALFA i BRAVO-CRP musimy wzmocnić kontrolę na naszym terenie....."

w efekcie, gdy Szkodnika z przedszkola odbierałem musiałem jednej z pań technicznych, z którą się od kilku lat znamy, pokazać... dowód :-)
Siedziała sobie bidna przed budynkiem przedszkola na krzesełku turystycznym i kontrolowała" wchodzących rodziców...

Oboje prawie się ze śmiechu popłakaliśmy...

Przykładowo typowym widokiem są patrole Policji, trzyosobowe lub większe, w kamizelkach, hełmach i z Glauberytami.
PS pewnie od jutra będą jeszcze nosili w uszach zatyczki jak na strzelaniu - hałas potworny.

W zeszłą sobotę miałem niechcący podróż Rybnik-Katowice-Warszawa-Katowice-Rybnik. Takiej ilości różnego rodzaju ochrony, policjantów i CHGW kogo, nigdy nie widziałem na dworcach ani w pociągach. Po dworcu w Katowicach gdzie spędziłem najwięcej czasu łaziło pełno ochroniarzy w wieku 50+ (z doświadczenia wiem, że to emerytowani górnicy) - zawiązany bandzioch taktyczny. Łaziło też nie wiadomo kto to z bronią, ubrane na czarno (bez kamizelek ochrona czy też SOK/Policja) - ale też dobrze zbudowane". Najlepsi jednak byli policyjni hehehe ajniacy" - ciepło było to byli bez kurtek - a z pod koszulek wystawały im klamki i kajdanki noszone na pasku. 2 facetów łażących bez celu po peronie to albo policjanci albo waginosceptycy. W pociągu z Warszawy 4 SOKów.
Jak pomyślę sobie, że gdy w latach 90/00 dochodziło do kradzieży i napadów w nocnych pociągach typu zeźnia" i nic na to nie można było poradzić. A jednak okazuję się, że można.

Tępi brzuchaci wąsacze z SOK potrafią działać zdecydowanie sprawniej niż policja. W dodatku znają swój teren od podszewki... Jeżeli jeszcze dostaną odp uprawnienia, to bardzo dobrze zrobi bezpieczeństwu na kolei. Nie będą musieli ciągać za sobą dla uprawomocnienia działania mydłków z policji.

Nie wiem jak u Ciebie działa SOK, ale na kilku dworcach na których bywam ich działania skupiają się na wystawianiu mandatów za palenie tytoniu czy picie piwa na peronie. Ewentualnie na straszeniu mandatami focistów kolejowych. Tymczasem 50 m dalej grafficiarze malują skład ;)

To oczywiste że różnie bywa, głównie w zależności od komendy - dziś miałem okazję ich trochę poobserwować z okazji redyku krakowskiego, sytuację ogarniali bardzo sprawnie, potrafili zarówno pokierować zagubione owieczki ( jako jedyna chyba służba noszą przy sobie mapki i informatory, chyba też mieli przyspieszony kurs angielskiego dukają nieco i kaleczą ale to i trak lepiej niż większość przyjezdnych ) ale też potrafią pogonić koczujących np na wyjściu ze schodów ruchomych (policja stoi obok i ma w poważaniu) a i jedną dziewczynę którą ścięło, momentalnie wyłuskali z tłumu i oddali medykom w ciągu mniej niż minuty.

Trochę prawdy o uchodźczych z wizerunkiem papieża , http://www.mpolska24.pl/post/12580/syryjka-z-aleppo-obala-papieski-mit-o-potrzebie-impregnacji-polski-islamem , mam wrażenie jakby Europa została sprzedana Islamowi i zrobili to najwięksi tego kontynentu .

Czechom trafił się kluk... Mieszkaniec wioseczki pod Kladnem postanowił wstąpić w szeregi walczących dla państwa islamskiego. Złapany został w Turcji. Znaleziono przy nim bilet lotniczy na lokalne linie z destynacją na granicę z Syrią. W Czechach może dostać 12 lat więzienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie