newcomer Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 @idel, a co to penery, bo jak to co myślę to nie pasuje do twojej wypowiedzi, już lepiej by pasowało menele"Pener ma różne znaczenia przy różnych sytuacjach i w różnych grupach społecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taktyk Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 To tylko życie i wybrańcy dostarczają nam codzienne nowy temat do satyry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Penery", to właśnie menele, tylko tacy bardziej agresywni.Bogiem a prawdą nie miałem świadomości, że w innych częściach Polski niż Księstwo Pyry jest to określenie egzotyczne. :)Ta czy siak fajny ten artykuł o interwencji mundurowych". ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taktyk Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Z drugiej strony historia odnalezienia ZP przypomina fabułę filmu: dom z piasku i mgły" :) Im dalej tym dla bohaterów gorzej :)Czekamy na nagranie - mam nadzieje, że będzie równie emocjonujące jak nagranie Michnika w aferze Rywina lub z tzw. taśm wprost :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Trochę już przydługa ta 5 część.BTW-znów RMF...Zgłoszenie o odkryciu czterech znalezisk na terenie miasta dotarło do urzędu miejskiego w Wałbrzychu - podaje RMF FM. Dokument złożyła Niemka z Altlandsbergu, którą reprezentuje polska kancelaria prawna.Kobieta wskazuje cztery miejsca, w których mogą być zasypane tunele lub pomieszczenia o nieznanym dokładnie przebiegu i układzie. Trzy zgłoszenia dotyczą tuneli w dzielnicy Szczawienko, jedno w dzielnicy Piaskowa Góra.Złoty pociągW ostatnich tygodniach media żyją informują, że w okolicach Wałbrzycha na Dolnym Śląsku zlokalizowano historyczny pociąg z okresu II wojny światowej. Prawnicy reprezentujący dwie osoby prywatne zgłosili ten fakt miejscowemu samorządowi, domagając się od skarbu państwa należnego - ich zdaniem - 10 procent znaleźnego.Pojawiły się przy tym spekulacje, że może chodzić o tzw. złoty pociąg, skład ze złotem i innymi cennymi kosztownościami, m.in. dzieła sztuki, zrabowanymi przez Niemców, które pod koniec wojny wywieziono z Wrocławia. Nigdy nie odnaleziono cennego ładunku ani samego pociągu.Te sensacyjne doniesienia dodatkowo wzmocniły słowa generalnego konserwatora zabytków. Wiceminister kultury Piotr Żuchowski powiedział, że jest a ponad 99 proc." przekonany, że złoty pociąg istnieje, a on sam widział go na zdjęciach z georadaru. Żuchowski zaznaczył jednocześnie, że dowodem jednoznacznym może być jedynie dotarcie do tego pociągu".Z powodu ogromnego zainteresowania mediów z całego świata sprawą złotego pociągu i masowymi przyjazdami do Wałbrzycha poszukiwaczy skarbów wojewoda zwołał zespół zarządzania kryzysowego.Wojsko wkracza do akcjiOficerowie wojsk chemicznych i inżynieryjnych, na prośbę władz samorządowych, dokonali już wstępnego rekonesansu terenu w okolicach Wałbrzycha. Wnioski mają być przekazane Dowództwu Generalnemu Rodzajów Sił Zbrojnych, które podejmie dalsze kroki związane z badaniem tego terenu.Tymczasem po raz pierwszy w mediach ujawniły się osoby, które twierdzą, że są znalazcami zaginionego pociągu.- My jako znalazcy pociągu z czasów II wojny światowej, Andreas Richter i Piotr Koper, oświadczamy, iż dokonaliśmy prawnego zgłoszenia znaleziska do instytucji państwa polskiego oraz do precyzyjnego wskazania miejsca jego ukrycia przy udziale władz miasta Wałbrzycha oraz policji, z czego zostały sporządzone notatki służbowe. Posiadamy niezbite dowody na jego istnienie - napisali w oświadczeniu.http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18845863,zloty-pociag-cztery-znaleziska-i-dwie-lokalizacje-w-walbrzychu.html?lokale=wroclaw#BoxNewsImg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcomer Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Tak jak piszesz, pener w ustach normalnego człowieka to oznacza.Po mimo tego, pener ma różne znaczenia, a to czego się tyczy zależy w jakiej grupie klasowej jest używane i tak.W typowym światku przestępczym, menelskim itp. określenie kogoś słowem pener, będzie dla takiej osoby nobilitujące, gdyż określa gościa z klasą szefa, bossa kogoś niebezpiecznego itp. Odwrotnie rzecz będzie się miała w środowisku ludzi klasy średniej i wyższej, gdyż nazwanie kogoś penerem, będzie oznaczało osobę z marginesu społecznego, menela, bezdomnego itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Newcomer, nie wiedziałem. Choć jestem pewien, że moim mateczniku słowo pener" jest obraźliwe także dla samego penera". Widać, co region to inny obyczaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcomer Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 @poldek175, to o czym piszesz wcześniej pisał @malcolm82Na fotkach są pisemka złożone przez kancelarie prawniczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newcomer Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Następna strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiszelk Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Coraz wiecej pisemek, a pociągu jak nie było tak nie będzie...Mój wykrywacz często poazuje piękny metal, a to tylko kapsel od Stołowej...Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych dowodów że pociag wogóle istnieje, lub coś co jest pod ziemią. Gratuluje optymistom ( to najczęściej osoby nie zwiąnzane ze środowiskiem).ja od początku byłem że to lipa i narazie dalej tak jest, i moim zdaniem tak pozostanie, a śmiech mnie ogarnia jak czytam że ktoś , czemuś łeb ukręci, albo że to spisek władzy....hahahaaaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Czy to jakaś epidemia z tymi znaleziskami na DŚ?Ciekawe na co liczą ci odkrywcy". Na dyplom Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego? :)A może chcą jakoś odnaleźć się" wśród celebrytów? :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 się nie znacie... pociung jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiszelk Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Węgiel może i tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Wyngiel je we wiosce! Szybko, szybko i korytko świniowe bierz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Tadek nie uwierzył w pociung z wynglem... http://www.youtube.com/watch?v=I9RWOLJzNW8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekszprotawa Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 W tygodniu mam dostęp do internetu przez kilka godzin z racji wykonywanego zawodu. Wchodzę na odkrywcę i widzę węgiel. Mogli byście pisać coś sensownego? Do nie dawna problem był z Hydepark. Tam nie można pisać bzdur. A w aktualnościach są same pierdoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz69W Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 No to ja mam pomysł, jak zakończyć tę licytację.Oto mój projekt ZGŁOSZENIA:Niniejszym zawiadamiam, że w promieniu 150 km od centrum miasta Wałbrzych, znajdują się zasypane, zakopane ewentualnie zalane tunele, sztolnie, wąwozy, i doliny w których podczas II wojny światowej, przedstawiciele władz III Rzeszy ukryli rzeczy wielkiej wartości materialnej, historycznej i kulturowej. Przedmioty te zostały ukryte przy pomocy ciężarówek, samolotów, pociągów względnie wózków ręcznych pchanych i ciągnionych a ponadto zabezpieczone różnego rodzaju uzbrojeniem. Według moich informacji III Rzesza padła bezpotomnie, (ewentualnie to naziści a nie Niemcy są jej spadkobiercami - tylko tych nikt nigdy nie widział) w związku z czym poszukiwanie prawowitego właściciela jest bezcelowe i ukryte rzeczy należą do Państwa Polskiego. Wiedzę o tych skarbach czerpię z powszechnie dostępnych materiałów prasowych, publikacji naukowych, względnie popularno-sensacyjnych i humorystycznych. W związku z faktem, że odkrycia dokonałem przypadkowo, podczas kąpieli, i zgodnie z polskim prawem nie wolno mi było dokonywać jakichkolwiek fizycznych, inwazyjnych bądź nieinwazyjnych poszukiwań i weryfikacji tych informacji w terenie, zgłaszam, zgodnie z ustawą o rzeczach znalezionych, roszczenie o 10% znaleźnego.Z poważaniem WAZ69WMyślę że tym sposobem zakończę ten wyścig na zawiadomienia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Hahahahaha-Jaki węgiel? -Ciemny ku#%&.-Skąd?-Jak skąd? Z kontenera.Niezły kawałek. :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLAS370 Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 wyngiel przywieźli,bydzie wojna...jak opowiadałem pegerusom o tym co mówili starzy ludzie z tamtych stron(a tam sie wychowałem i emigrowałem do wlkp to ludziska wytrzeszczały gały i dodali żem nawiedzony!!!paanie w życiu tegu tam nic ni ma!!!od rzeczy godosz.... ;)a tero patrzta,pociung,oj tam,oj tam...pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeluść Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 My tak sobie tu gadu gadu, a Oni mają to w nosie, jakiś szwab mówi, że użyją siły – temat robi się śmieszny – bo co? Jesteśmy głupcami?, tak ? A co byś Ty zrobił na Ich miejscu ?To oczywiste ściemniał. Tak super na każdym kanale, portalu w każdym wątku do tej sprawy. I robił bym od początku krecią robotę = kretem,wybrałbym to co bardzo ważne i złote i się ulotnił. Po tym bym dał zgodę na penetracje pociągu = och „ ktoś chyba był przed nami ? Jaka szkoda !Załatwione , OKGdzie mogą wkręcić kreta? Niemożliwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomidoro Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Obrys działki ze zgłoszenia nr 2, jak rozumiem interesującym obszarem jest nasyp po wschodniej stronie torów pomiędzy dwoma liniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Z obrysu wynika, że zagrzebali tam ... olbrzymią... szczelbę" ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomidoro Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Oraz Piaskowa Góra, czyli zgłoszenie nr 4, działka nr 40/14. Swoją drogą ciekawe kiedy ustawodawca zmieni zapisy w ustawie bo w obecnym kształcie można się spodziewać zasypania różnego rodzaju zgłoszeniami o odkryciach. Czy obecne zmiany w prawie miały na celu zalegalizowanie jednego/kilku większych spraw po czym zmieni się przepisy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomidoro Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Można więc przypuszczać, że obszar podany w zgłoszeniu nr 1 dotyczy działek na północny-wschód od mostu na ul. Uczniowskiej. Trzeba by sprawdzić jak wychodzą podziały w MPZP i w których miejscach są podziały na kolejne sekcje. Dziś o 14stej konferencja -> http://xyz-spolkacywilna.pl/?p=74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeton Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Poszukaj na zdjęciach gdzie przebiegają linie wysokiego napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.