Commander Kakapo Napisano 4 Wrzesień 2020 Napisano 4 Wrzesień 2020 Czy ten samolot nie ma żadnych świateł identyfikacyjnych na końcach skrzydeł na lewej lub prawej burcie? Nie widzę nic na żadnym ze zdjęć.
Woodhaven Napisano 30 Wrzesień 2020 Napisano 30 Wrzesień 2020 Do ponownego otwarcia ekspozycji w MLP pozostało już niewiele czasu
ptasznik Napisano 1 Październik 2020 Napisano 1 Październik 2020 Ja przepraszam za głupie pytanie, ale czy to znaczy że w tym roku ML jest nieczynne ?
rwd Napisano 3 Październik 2020 Napisano 3 Październik 2020 A ja się chciałbym dowiedzieć - co się dzieje z RWD-21?
Spirit of Warsaw Napisano 4 Październik 2020 Napisano 4 Październik 2020 - Drogi Robercie, chciałbym się dowiedzieć o stan RWD.21 ale i co dzieje się u starego/nowego dyrektora MLP? Może kol. Tenzan? Miło powitać Kolegę na forum.
Hornet Napisano 4 Październik 2020 Napisano 4 Październik 2020 Gdy ostatni raz widziałem RWD-21...to nie miałem dobrego samopoczucia.... Może nowy dyrektor coś zmieni...Może dowiemy się kim jest ...fachowiec(pożądana cecha),albo znowu z nadania(brrrr).Pzdr.
Woodhaven Napisano 26 Styczeń 2021 Napisano 26 Styczeń 2021 Krótka relacja z pobytu w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie podczas której wykonywaliśmy skanowanie kabiny myśliwca Caudron-Renault CR.714 Cyclone. Na którym podczas II Wojny Światowej latali Polscy piloci. Samolot został wyprodukowany we Francji w 1939r. Naszym zadaniem było skanowanie kabiny myśliwca do tego celu wykorzystaliśmy skaner Heavy Duty Quadro firmy Evatronix .Na podstawie zebranych danych zostanie przygotowany model ,który umożliwi odtworzenie brakującego oszklenia kabiny .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.