Skocz do zawartości
  • 0

Kostka Srebra

lukaszkr

Pytanie

Napisano

Witam drodzy koledzy mam pytanko co to może być kostka srebra wymiary długość:2,5cm szerokość:1cm.Waży 14,5 grama.Z góry dziękuje za jaką kolwiek odpowiedz.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam drodzy koledzy mam pytanko co to może być kostka srebra wymiary długość:2,5cm szerokość:1cm.Waży 14,5 grama.Z góry dziękuje za jaką kolwiek odpowiedz.

Napisano
raczej resztka cyny do lutowania rynien

http://www.google.pl/search?q=cyna+do+lutowania+rynien&hl=pl&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=uZEOVf63KY3saOqbgMgE&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1360&bih=653
Napisano
Ja jednak podejrzewam ze to moze byc srebro. Znalazlem kiedys cos podobnego http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=739641. Idz do urzedu probierczego. Tam ci napewno powiedza czy to srebro.
Napisano
a to co kolega znalazł to ciekawe jednak pójdę z tym do jubilera bo jak czyszczę płynem do srebra pięknie z chodzi czarny nalot.
Napisano
rafał29 widze że nawał zajeć przeciągnął się do prawie 3 miesięcy ,musisz być fest zarobiony ,a tak wiarygodność ci spadła do zera z tym twoim kawałem srebra a jeszcze próbujesz coś wmówić koledze pfff nieładnie
Napisano
Przekrój trójkątny miały właśnie pręty cynowe, ale jak chcesz wydać pieniądze to idź do jubilera, tylko jak stwierdzi, że srebro, to niech od razu da ci cenę za 1g, bo może się okazać, że u innego nie będzie już srebrem.
Napisano
A nie prościej potraktować lutownicą, albo, w razie braku, nawet zapalniczką żarową? ;>
Mały kawałek nawet zwykła zapalniczka stopi, o ile to cyna, a jestem pewien, że tak.
Srebro ma temperaturę topnienia niemal 1000 stopni, a cyna 230 z okładem :)
Napisano
Panowie... jeden niedoświadczony pyta, drugi mądry" go przekonuje - reszta (i nie ważne jaka) - nie przekonuje.

widocznie chciał przeczytać to co przeczytał, ma chęć iść do jubilera sprawdzić - niech sprawdza... jak babcia śp. mi mówiła: z koniem się nie dyskutuje".

amen.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie