Skocz do zawartości

Id a sprzedaż

lukasil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam , nie wiem czy dobry dział ale pisze.
Trapi mnie taka sprawa iż zadając pytanie w dziale ID,a po jakimś czasie sprzedając to w internecie, niektóre osoby piszą Cwaniaczek" osobisty przykład. Tak wiec co ludzie robią z niepotrzebnymi fantami,przecież nie wszyscy zbierają wszystko .
Mnie głównie interesuje numizmatyka wiec co mam robić z fantami innego rodzaju, wybudować chale i składać , NIE , chomik nie jestem , wole odsprzedać ktoś uzupełni kolekcje a ja kupie monety, nową piszczałkę , albo przepije , niech się znajdzie choć jeden taki co wykopie,dostanie,znajdzie i Wszystko magazynuje. A PYTAM na forum bo człowiek wszystkiego nie wie, choć widzę że niektórzy pozjadali rozum i ego ponad chmury wyskoczyło , kończąc zaznaczam iż bede pytał na forach o id i BEDĘ robił z tym co mi się podoba. Pozdrawiam wszystkich chomików co zbierają co popadnie .
Napisano
oki bjar_1 , ale o co chodzi z tą karteczką to nie czaje ,raczej to chyba zle ja mieć ale jestem troszkę zielony ,no troszkę bardzo zielony :)
Napisano
lukasil (63 / 19) 2015-03-17 20:17:48

Bjara nie słuchaj - on swoją dostał za zasługi w boju z userami - rację miał, ale modom się forma nie spodobała czy cóś :)
A czasami jest amnestia, to jak się zasłużysz, to ci mogą kartkę skasować
Napisano
Szkoda, że mody zaraz wątki czyszczą, bo byłaby dobra wskazówka co trzeba zrobić :)
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale to o jakiś zegarek szło czy coś w tym stylu.
Napisano
Dobrze pamiętałem - za zegarek z Adim - chyba chodzący jeszcze był po wyjęciu z ziemi :)
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=686041#1706500
Napisano
Problemem nie jest tylko to że ktoś sprzedaje rzeczy które mu są niepotrzebne lub dla czystego zarobku, problemem jest także to że ludzie z chęcią kupują.

I może wypowiedzieć się tutaj 100 tysięcy użytkowników, że sprzedaż to zło, i profanacja hobby . Ale z tych 100 tysięcy super bohaterów w dziedzinie ratowania zabytków 90% leci na portale aukcyjne i ogłoszeniowe i skupuje co się da i od kogo się da ( najlepiej jak najtaniej i jednej przesyłce ) i nie widzi w tym problemu że popyt rodzi podaż.

Sprzedawać jest źle , kupować jest bardzo dobrze bo przecież jestem kolekcjonerem, poszukiwaczem z zasadami. Może czas zacząć produkować masowo kopię tzw. ogólnie fantów" w chinach i to zaopatrywać tą rzeszę poprawnych poszukiwaczy w brakujące egzemplarze w kolekcjach.

A nie przepraszam zapomniałem, pewnie wszyscy tworzą sobie kolekcje tylko z własnych poszukiwań lub ewentualnie kupują je tylko w pewnych i legalnych źródłach np. bazarki staroci.
Napisano
Ludziska i tak identyfikują.
Po robocie albo w wolnej chwili wbijają na forum,widzą wątek z id
i robią to.
Każdy człowiek chce być pomocny"
(ewentualnie-idioci nie)

To czy ziduje wątek otagowany sprzedaż" czy bez tego,to zapewne mu wsio ryba-czuje się lepiej tak czy siak

inni widzą że zidowałem pierwszy"

Problemem o który większość się pulta jest to,że dostał nagrodę a wystarczyło do tytułu dodać sprzedaż"

W czym problem przeczytać regulamin i się do niego stosować?
Napisano
Chyba normalny użytkownik forum (jak podejrzewam) dzieli się swoją wiedzą bezinteresownie ot tak z nudy i dla gimnastyki umysłu znalezisko jest własnością posiadacza może je zachować w kolekcji ,sprzedać czy wyrzucić do wychodka.Inna sprawa że spotkałem się z opisem przedmiotu na Allegro przeniesionym z forum chyba systemem wytnij/wklej łącznie z błędami w interpunkcji ale to świadczy tylko o tępocie umysłowej osoby która ten manewr wykonała.
Napisano
Własność przedmiotu tak, ale ciekawe, czy byłby za taką kwotę sprzedał, za jaką się czasami udaje, gdyby mu ktoś identyfikacji nie zrobił. Jak regulamin to przewiduje, to chyba nie boli zaznaczenie, że się chce coś sprzedać. Kilka razy było tak, że już po ID właściciel stwierdzał, że przedmiot sprzeda i prosił moda o dodanie tej informacji do tytułu, bo takich rzeczy nie kolekcjonuje. Niby musztarda po obiegu, ale ordnung... :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie