Skocz do zawartości

Nowe wykrywacze Minelaba Go Find 20/40/60

fuks_ag

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Testy w trakcie, więc dużo nie napiszę, choć tak naprawdę za dużo do testowania to w tym przypadku nie ma ;-) Na razie mogę bez problemu polecić, jeśli szukamy czegoś by zachęcić do poszukiwań dziecko lub partnera/partnerkę ;-)

Pozdrawiam,

VW
  • Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Szału nie ma a wielu zawiedzionych.
http://md-arena.com/test-glubiny-minelab-go-find-40-video-prigovor/#more-14591
Co w minelabie poszło nie tak.
http://md-arena.com/chto-v-korobke-novogo-minelab-go-find-60-foto/
Napisano
Trafił mi się jeden Minelab GO-FIND 40. Wygląd: trudno sie przyzwyczaić, ponieważ jest to nowatorska konstrukcja wykonana w całości z plastyku, dalece odbiegająca od znanych nam dotychczas konstrukcji w tym przedziale cenowym. Łatwe rozkładanie sztycy z cewką, ale z podłokietnikiem trzeba postąpić stanowczo, bo stawia opór i uwaga przy złożonym do transportu wyświetlaczu. Następnie ściskamy przyciski i podnosimy ramię z panelem. Włącznik umieszczono po lewej stronie z boku, poniżej wyświetlacza- i nie jest to switch a przełącznik położeniowy. Przycisku na panelu dotykowe, nie trzeba ich przyciskać aby wykonać jakąś operacje w nastawach, wystarczy muśnięcie. Wyświetlacz bardzo czytelny, ładne jasnobiałe podświetlanie. Trochę brakuje id cyfrowego, zamiast tego ikonki wartościowych metali, biżuterii, monet lub młotka jako żelaza-chyba z byt tutaj uproszczono. Regulacja czułości po lewej, głośności po prawej, pinpointer na dole, powyżej przełącznik trybów. I bluetooth.. Powyżej wyświetlacza diody od czerwonej po szereg zielonych. Wykrywacz jest lekki, dobrze trzyma się go w dłoni, na podłokietniku rzep na przedramię. Na samej cewce widoczne ślady kleju przy łączeniu lub innego spoiwa. Kabel nie widoczny umieszczony wewnątrz stelaża. MI przypadł do gustu. Myślę, ze na chwile obecną Go-Find 40 jest najlepszym wyborem pomiędzy 20 a 60tką i cenowym i jeśli chodzi o funkcje i cewkę.
  • 5 weeks later...
Napisano
Testy w powietrzu z boratynką i kopiejkami i go find 20 z cewką 8 nie jest zły większy zasięg jak eurotek i f2.

https://www.youtube.com/watch?v=ll_P1itauhc
Napisano
jak dasz mu dobre baterie i nie będziesz min tłukł o glebę bez pardonu to sie może odpłaci wierną służba i sygnalizacją znajdek:))
Napisano
Obmacywaliśmy go ostatnio w Vikingu.

Na pewno zaciekawił ze względu na składany stelaż,lekkość,czytelny wyświetlacz.

Ale bałbym że mi się roztelepie i rozpadnie na drugim wypadzie.

Zbyt delikatny stelaż wg mnie,łatwy do uszkodzenia a trudny w naprawie.Nie to co proxy,smętki i inne gdzie wystarczy taśma,piłka,wkręty i śruba do kibla. Póki na gwarancji to nie ma co się martwić,ale co potem jak plastik pierdyknie tak że żaden klej nie złapie?
A jak złapie to i tak nie będzie miał tej samej wytrzymałości..

Do zasięgów się nie wypowiadam bo tylko go macałem:)
Napisano
Ma teraz na stole Relic Hawk i tutaj wykonanie jest hiper pancerne aczkolwiek to waga super ciężka - jeśli chodzi o wagę ;)

Trend jest na detektory, na których się najwięcej zarabia, które mają znośną cenę. W tym głównym nurcie tylko o to tylko chodzi - nie liczą się metody i rozwiązania. Tylko design i marketing. Obawiam się, że wytrzymałość i jakość zastosowanych materiałów nie jest w tym przypadku, żadnym kryterium.

T.
Napisano
Witam-nie mam jeszcze go-f 60
Tez tak myslalem ze to wykrywacze dla amerykańskich idiotów i Minelab sie zbłażnił,ale jak troche sie zapoznalem z go 60 to widze ze to wykrywacz z najnowoczesniejszą elektroniką.Sam jako taki to ma niewiele nastaw,nawet poradzi moj 90-letni dziadek,zasiegi ciut mniejsze jak u bogatych.Ale ma appkę na smartfona i juz duzo moze-sprawdzcie sobie na Y.T.
K. z K.
Napisano
Witam,
Składanie go-finda fajne ale.. na 100% przy częstym składaniu i rozkładaniu złapie syndrom przerwanego kabla - to niestety dyskryminuje w moich oczach ten sprzęt. Zobaczycie za kilka lat może miesięcy jakie będzie psioczenie na ten model właśnie z tego względu.

Zdrów!
Napisano
Witam
No juz sie napalilem aby go kupic,bo ma niezly zasieg,applikację na smartfona-mozna tam duzo ustawic,skladany dosyc dobrze.Poogladalem filmiki,polskiego testera-uczciwie sprawę przedstawia.Dla mnie wszystko do przyjęcia,oprócz tego ze ma rozwleczony sygnał(wiecej nawet od T.C.300) i to go dyskwalifikuje.Nie pomaga nawet PP.Sprawdze to jeszcze w sklepie to napisze
K. z K.
Napisano
na y-T prowadzi je jako recenzję p.M.Majchrowicz MULTIMOTO,część 1-4 jest tam rzeczowo i uczciwie-wpisac testy go-find 60 minelab
lub na FB 66489340113017
Juz mialem kupic ale sie wstrzymam do czasu sprawdzenia w sklepie w Tarn.G.
Podoba mi sie skladanie,zasiegi lepsze jak u mojego,tylko ten rozrzut sygnalu,to jest duza wada.Tak mialem w T.C.(MX300)
K. z K.
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano
persecutor - Michał Multimoto" też jest dilerem, ale te filmiki zaprezentował uczciwie, ukazując wiekszośc plusów i minusów tego sprzętu :) To jest wykrywacz dla początkujących i jako taki nie jest najgorszy. Przynajmniej za te pieniądze ;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
dla mnie rewelacja ta wielka cewka, czyli da się cos jeszcze w gofinda wyciągnąć. Na zwykłej cewce 8 lub 10 cali te wykrywacze mają podobne zasięgi co ace150/250 ze zwykła cewką cc 6x9 teraz jest jeszcze możliwość podrasowania. A przy okazji upada mit o tym, ze kabelki będą się strasznie urywać i tylko serwis. Brakowało fotki tej otwartej sztycy i połączenia cewki do panela. Brawo. Akcje GoFinda rosną:)
Napisano
Akurat myk z tą większą cewką to kompletna pomyłka. Najważniejszą cechą tego sprzetu jest jego składalność i mobilność. To naprawde wykrywacz dla osób początkujących, lub ewentualnie jako wykrywacz zastępczy. Ma bardzo podstawową dyskryminację a aplikacja na smartfona to tylko gadżet, więc jakiekolwiek jego podrasowywanie" jest bez sensu. To samo, ze znacznie leszym skutkiem, można osiągnąć w innych wykrywaczach, więc po co psuć ten? To trochę jak tuningowanie Malucha 126p". Można, ale przecież wiadomo, że Golfa i tak się z niego nie zrobi ;-) Zresztą, każdy kto miał w ręku GoFinda wie, że jest to niezwykle delikatna konstrukcja i machanie cięższą i większa cewką błyskawicznie zniszczy ten sprzęt.

Pozdrawiam,

VW
Napisano
vanWorden czy coś już wiadomo (tak jak w zeszłym roku o Go find) by minelab planował jakąś nowość na przyszły rok?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie