Skocz do zawartości
  • 0

Tablice ss jaka formacja?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam trafił mi się taki oto komplet tablic rejestracyjnych ss moje pytanie czy da się dokładnie rozszyfrować jakich formacji były te tablice nordland czy może inne?Jeszcze jedno pytanie z jakiego pojazdu mogły być?nr na tablicach 120489.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam trafił mi się taki oto komplet tablic rejestracyjnych ss moje pytanie czy da się dokładnie rozszyfrować jakich formacji były te tablice nordland czy może inne?Jeszcze jedno pytanie z jakiego pojazdu mogły być?nr na tablicach 120489.

Napisano
Szkoda bo fajnie by było dowiedzieć się coś więcej o nich!Poza tablicami wyskoczyła jeszcze 1/4 nieśmiertelnika kodowanego z nr początkowym 127 niestety reszty nie znalazłem.Dodam że przedmioty poniesione z okolic Złotowa.
Napisano
Na 3 tonowym fordzie nr rejestracyjny SS 120556
http://www.autogallery.org.ru/k/fb/fordLkwSS-120556pragaRNpolupriceptankzug1_W.jpg
Oznaczenie jednostki na prawym błotniku, nie wiem co to za jednostka
Napisano
Na tablicach są (jak mnie wzrok nie myli)duże okrągłe czerwone pieczęcie nie ma na nich przypadkiem 5 cyfrowego feldpost nr.czasem tak bywało.
Napisano
Zakładając że na ćwiartce widnieje fragment nr. poczty polowej pomiędzy numerami 12700 a 12799 są dwa nr. poczt SS 12704 -SS Pol.Gal.Frw.Rgt 7 i 12737 -SS Korps Nachr.Abt 103 .Numeru kodu MOB zaczynającego się na 127.. w dostępnych spisach brak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie