Skocz do zawartości

Wypadek wojskowych.

soldierprzemo

Rekomendowane odpowiedzi

stare przestarzałe wojskowe pojazdy coraz bardziej narażają na kalectwo i śmierć ludzi, sam jak mijam taki pojazd na drodze to mam oczy do okoła głowy.
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140922/POWIAT08/140929935
ile czasu trzeba by ludzie zrozumieli że istnieje coś takiego jak ZMIEKCZENIE MATERIAŁU. ( to to samo co osteoporoza ).

zmiękczenie materiału: termin fachowy określający osteoporozę w Starze, popularny w kręgach FACHOFCÓF. Przyczyna wypadku jasna jechał i mu pękł zmiękczony element.
POZDR
ps : znamy jeszcze inne pojęcia:
- zmiętoszenie blachy
- czochranie gumy opon
- przeguby ukrzyżowane
- przekładnie cierniowe
etc...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 09:22 23-09-2014

Kura natka, nie rozumieć, napisz dokładnie o co chodzi, bo ja chyba jaki gupi jestem?
To w końcu smar czy zmiękczenie ?

Żyd w niemieckim okopie - a to mi przypomina pewną książeczkę o takim jednym żydzie, co z noworocznym podarunkiem się w niemieckich okopach meldował, kto czytał ?

MarcinieP. poczytaj sobie na temat obróbki metalu , to ogarniesz oco chodzi ze zmiękczeniem materiału. Chyba że dla ciebie metal to metal i nieważne czy to jest s-235,s-355,h11,h-40,hm-45 itd. stal nierdzewna to też pewnie dla ciebie jest bez różnicy. a jak masz griila z rusztem ze zwykłej nierdzewki o gatunku 1.401 takie zwykłe marketowe griile z chin to życzę ci smacznego.
a pytając o smar,to była przenośnia do tego że do armii na stanowiko kierowca-mechanik,mechanik .może trafić każda osoba która posiada prawojazdy kat.C lub C+E.(murarz ,malarz ,cukiernik,piekarz fizycznie osoba która niemusi znać się na naprawie auta). niestety taka jest żeczywistość. a smarując jakiś bardzo ważny elemęt konstrukcyjny też trzeba wiedzieć jakiego smaru użyć.
poza tym czytaj uważnie ponieważ pisałem że się pomyliłem czyli przejęzyczyłem pisząc zmiękczenie zamiast zmęczenie.

czy kolega może mi powiedzieć które z elementów Stara są wykonane z materiałów poddanych procesowi wyżarzania sferoidyzującego??
i jeszcze by mnie interesowało to ciekawe porównanie do osteoporozy zwłaszcza w odniesieniu do podatności na pękanie...

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie