Skocz do zawartości

Konflikt na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 352
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wiem gdzie i kiedy, ale sorry Yeti, nie zajmuje sie wybrykami gowniazerni banderowskiej.

Tak jak pisalem wczesniej: moga se pomachcas czerwono-czarnymi flagami, portretami Bandery i innnymi atrybutami (nawet sztucznym penisem palikmiota), ale na tym sie konczy ich rola: plankton, to plankton, do akwarium (Forsajta na przyklad) z nimi;)

Za to ten typ ma fantazje:

Władimir Putin: nie uczestniczymy w konflikcie na Ukrainie."

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Putin-z-Poroszenka-spotkali-sie-w-cztery-oczy,wid,16967548,wiadomosc.html

I to nie jest zaden student z Przemysla.
Ale przypomina mi bolszewickie haselka 17-09-'39... tez nie uczestniczyli.

Kindżał- a co ma powiedzieć?

My wiemy, on wie... Cały wic nie w tym, żeby złapać króliczka, ale żeby go nieustannie gonić.

Inna sprawa, że mikra bo mikra, ale w miarę wspólna decyzja o sankcjach chyba Moskwę zaskoczyła.
Przecież teraz już nie może powiedzieć- sorki Winnetou, ale się pomyliłem :-(

A, jeśli jeszcze choćby w Mołdawii, Górskim Karabachu się uda"- czysty zysk...

Lepiej niech juz nic nie mowi;)
Niech se kupi taka fajna koszulke z duzym napisem: SICK! Bo on na prawde jest sick.

P.S. Mołdawia, Górski Karabach i inne tam peryferia ywszegj imperii" to jak rozumiem maja byc kolejne pseudopanstwa (jak Czeczenia Kadyrowa) sponsorowane z budzetu rosyjskiego? A co bedzie jak sponsor zbankrutuje?

maja byc kolejne pseudopanstwa (jak Czeczenia Kadyrowa) sponsorowane z budzetu rosyjskiego?"

Po co ten znak zapytania na końcu?
Przecież to oczywista oczywistość...

Dwa- zbankrutuje? Patrz- to Moskwa, a bardziej większość szarych mieszkańców nie jest bankrutem?
Toż bez zamieszania na Ukrainie wieszczono, że USD z ropy się już powoli kończą... A dodatkowo USD jest pierwszym producentem" ropy naftowej, zwiększając wydobycie mocno zbiły cenę, co się na moskiewski budżet mocno przełożyło.

>Banderowcy, to plankton, ktory w zaden sposob nam nie podskoczy!<

@Kindzale: banderowcy z Prawego Sektora i faszyści ze Swobody rządzą obecnie Ukrainą i nie ma tu znaczenia to, że większość przyzwoitych Ukraińców ich nie popiera. Bo banderowcy mają już swoje własne siły zbrojne i bojówki, które terroryzują resztę społeczeństwa. To co tam ma miejsce obecnie, to coś w rodzaju puczu monachijskiego i nocy długich noży jednocześnie. Dziwię się, że popieracie publicznie taką sytuację, która prędzej czy później obróci się przeciwko nam:

http://www.kresy.pl/publicystyka,opinie?zobacz/przyjecie-na-ukrainie-ustawy-uznajacej-zaslugi-zolnierzy-upa-i-oun-to-kwestia-czasu

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/przemysl-uczelnia-wyciagnie-konsekwencje-wobec-ukrainskich-studentow-

http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/czy-aprobata-dla-kultu-oun-upa-to-na-ukrainie-rzeczywiscie-margines-analiza-stanowisk-partii-i-wypowiedzi-politykow-video

kindzal (4139 / 315) 2014-10-17 20:12:41

Nie USA tylko UAE and Saudi Arabia..."

Wydobycie ropy naftowej w Stanach Zjednoczonych w pierwszym kwartale tego roku wyniosło ponad 11 mln baryłek ropy dziennie. W tym samym czasie w Rosji wydobywano ok. 10,5 mln baryłek , a w Arabii Saudyjskiej ok. 9,45 mln baryłek. Stany Zjednoczone są od 2010 roku liderem pod względem wydobycia gazu ziemnego na świecie.

http://gazlupkowy.pl/usa-wyprzedzily-arabie-saudyjska-i-rosje-w-wydobyciu-ropy-naftowej/

OT, ale żeby było bez fałszowania rzeczywistości...

Oczywiście M164U przemilczałeś to co napisałem na końcu postu, a napisałem: Reasumując: Rosja to kraj, z którym warto mieć w miarę poprawne stosunki, co oczywiście nie oznacza, że nie należy zachować przy tym ostrożności. Bo mocarstwa mają to do siebie, że dbają przede wszystkim o własne interesy."

Widzisz M164U, ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że są w Polsce środowiska, które głoszą: NIE WAŻNE, ŻE UKRAINA BĘDZIE BANDEROWSKA - WAŻNE ABY BYŁA ANTYROSYJSKA!

A ja akurat uważam odwrotnie. Bo uważam, że ani popieranie banderowców z Prawego Sektora, ani wojna z Rosją w imię jakiś giedroyciowych i innych dziewiętnastowiecznych [mesjanistycznych i prometeistycznych] teorii nijak się ma do obecnej rzeczywistości i naszej racji stanu.

Wolno mi, czy jestem agentem Putina?

A przy tym wszystkim staliśmy się wasalem naszego nowego Wielkiego Brata, któremu [słowa naszych ministrów] - nie dość, że robimy laskę za free, to do tego jeszcze dopłacamy, a jako państwo istniejemy już tylko teoretycznie...

Pisałem tu od początku, że rozwalenie Ukrainy nie jest w naszym polskim interesie, ale Amerykanie mieli inne globalne plany i na rozwalenie Ukrainy wydali 5 mld$ [sami się do tego przyznali]. Naszym wasalnym politykierom nie pozostawało więc nic innego, jak jeździć na Majdan i podjudzać: Tak, Europa czeka na Was Ukraińców! Czeka Was rzeka ojro, powszechny dobrobyt i świetlana przyszłość!

Bardzo szybko okazało się, że tak naprawdę nikt na nich nie czeka i nie będzie rzeki ojro. To co uzyskali - to możliwość brania, na lichwiarskich warunkach zresztą, pożyczek z MFW i drakońskie, a w zasadzie neokolonialne, warunki na jakich mają uzyskać status państwa stowarzyszonego z UE.

Dziś zbankrutowana i zniszczona wojną Ukraina domaga się od nas DARMOWYCH dostaw gazu i węgla. Tak na chłopski rozum, to mają w tym sporo racji, bo to myśmy się w dużym stopniu przyczynili do ich katastrofy...

Ja też od dawna mówiłem, że aneksja Krymu przez USA to prowokacja!!!

A te 5 mld$ to dla USA zawrotna kwota. W 2014 roku USA na walke z AIDS wydało 30 mld$, coroczna zapomoga dla Izraela to średnio 4 mld$, a dla reszty świata to dodatkowe 40 mld$, więc żeczywiście cały zamęnt i te zielone ludziki które na wakacje z własnym czołgiem przyjechały do Ukrainy to przez Obama! A rasPutin biedaczek miły, tylko siedzi i ręce załamuje...

A kiedyś było, oj dana-dana, wszystko przez Regana...

A na Krymie tak wspaniale...

Dwie nowe fale emigracji z Krymu

Pół roku po rosyjskiej aneksji Krymu mieszkańcy półwyspu coraz silniej odczuwają skutki sankcji gospodarczych nałożonych na Rosję przez Zachód, a szczególnie USA, Kanadę, Australię i Japonię.
Krym zmienia się w gigantyczną rosyjską bazę wojskową /AFP

Z Krymu zniknęły inwestycje zagraniczne, sezon turystyczny był praktycznie martwy, a do portów nie zawijają żadne nowe statki towarowe - podkreśla w rozmowie z Hromadśkym Radio redaktor naczelny portalu "Black Sea News Andrij Kłymenko.
Reklama

Sytuacja polityczno-gospodarcza pogarsza się z każdym dniem, ponieważ władze okupacyjne Krymu są w stanie zaspokoić tylko 5 proc. zapotrzebowania budżetu - mówi Kłymenko i dodaje, że tegoroczny okres urlopowy okazał się całkowitą porażką.

"Wszystkie hotele, pensjonaty i uzdrowiska zostały sztucznie zapełnione przez rosyjskich turystów, którzy jednak nie chodzili do restauracji i nie robili zakupów ani w miejscowych sklepach, ani na bazarach. Sektor prywatny świecił pustkami - podkreśla Kłymenko.

Teraz 400 tysięcy ludzi obsługujących sektor turystyczny na Krymie będzie musiało podjąć decyzję co dalej i czy w ogóle warto zostać na półwyspie. Tym bardziej, iż są pozytywne sygnały od tych, którzy sprzedali swoje mieszkania na Krymie, wyjechali na Ukrainę i tam odnowili swą działalność gospodarczą - mówi redaktor.

W jego opinii, w najbliższym czasie należy oczekiwać drugiej fali emigracji z półwyspu. "Pierwsza fala - to przedsiębiorcy indywidualni, którzy zrozumieli, że tutaj biznesu nie ma i nie będzie. Druga fala będzie związana z tym, że od 1 stycznia 2015 roku rozpocznie się pobór mieszkańców Krymu do armii rosyjskiej - ocenia.

Andrij Kłymenko potwierdził, że Krym, jako baza turystyczna, przestał istnieć. Teraz półwysep zmienia się w gigantyczną rosyjską bazę wojskową, co absolutnie zmienia wojenno-polityczny rozkład sił w tym regionie."

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-dwie-nowe-fale-emigracji-z-krymu,nId,1540001#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Ta informacja o Krymie pochodzi od tych ze zdjęcia, musi więc być baaardzo wiarygodna! Przecież jeszcze niedawno podawali, że dziennie zabijają 1000 errorystów". No chyba, że mieli na myśli cywili, bo w tym to akurat mają wprawę - jeszcze z Wołynia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie