Skocz do zawartości

Konflikt na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 352
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ługanda doczekała się bojownika ze Słońska (made in Polish). Jak widać jest to typowy okaz bojownika za wolność i demokracje w tym rejonie. Podobno ostanio walczył z tależami na pomywaku gdzieś na zgniłym zachodzie, a teraz wot gejroj. Przy okazji ten menel zapomniał, że pedofili to nawet ten dziki odłam Moskwy zabardzo nie popiera, więc zaraz na jakąś mine wpadnie będzie i po kłopocie.

http://wyborcza.pl/1,75477,16753501,Dariusz__rebeliant_z_Polski__Do_Doniecka_z_brytyjskiej.html#CukGW

http://www.youtube.com/watch?v=VsTrQEvglo8

Zapytaj Białorusina ile może on kupić za swoją minimalną pensję, a ile Polak, a z Polski wyjeżdżać nie zamierzam, choćbym miał tu tynk JEŚĆ, swoją drogą kiedy Ciebie Kindzal zobaczymy na żywo w Donbasie z widłami w rękach?;)

Mruk- nie klnij...

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:07 06-10-2014

w przeciwieństwie do naszego Stara, który został rozwalony, białoruski MAZ produkuje autobusy i ciężarówki, te 33% to mowa nie tylko o ichnich projektach, ale to że u nich zagraniczne koncerny mają fabryki, ludzie mają pracę, a u nas zagraniczne koncerny wykupują i niszczą, tak jak to miało miejsce ze Starem którego wykupił MAN, bo się podobno nie opłacało ;) ja wiem Kindzal, że jak czegoś nie wyczytasz na Onecie czy Wyborczej, albo nie zobaczysz w TVN to wszystko inne to kłamstwo, sam dowód, że białoruska nie zobaczysz na polskiej budowie czy zbieraniu jabłek oprócz ruska i ukraińca, mówi, że nie jest tam tak źle jak serwują nam asze" serwisy. Ktoś powie, że znów bredzę, że wszędzie, żydzi i cykliści, ale może nie wiecie, że plany założenia państwa żydowskiego poprzez wyniszczenie polskiej ludności istnieją od czasów zaborów? Nawet żydowscy profesorzy, śmieją się Wam w twarz i mówią jak to żydzi rządzą Polakami ;) Proszę bardzo:

http://www.gralakhen.republika.pl/jew1.html

ale zapomniałem, że nie jest to źródło z TVN albo Gejzety ;)

ale temat nie o tym, żyjmy i cieszmy się Wolną" Polską, pod rządami obcych agentur

Pozdrawiam

Polecam wywiad z prof. Bronisławem Łagowskim [swoją drogą aż dziwne, że go zamieścili na Onecie]. Okazuje się, że są jeszcze w naszym kraju mądrzy ludzie, którym dobro Polski leży na sercu.

Bo wszyscy ci, którzy obecnie pchają nas do wojny z Rosją, w imię obrony interesów tych, którzy pod czerwono-czarnymi flagami OUN/UPA skandują Chwała hierojom" i domagają się od nas zwrotu" 20 tyś km2 naszego terytorium, to pewnie w razie W" pierwsi nawieją wypasionymi limuzynami szosą na Zaleszczyki. Sorry, teraz to będzie pewnie szosa na Berlin, Brukselę i ewentualnie do Tel-Awiwu...

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/prof-bronislaw-lagowski-rusofobia-to-jest-obecnie-ideologia-panstwowa/51vhw

achod" to akurat uwaza Polske i Ukraine za rosyjskie kolonie i wielokrotnie nam to udowodnil (17-09, Teheran, Jalta, Katyn, tzw. rzad lubelski, itd.)

Tyczasem na wschodzie kacapy sie zaczeli zryc miedzy soba:

Igor Striełkow proponował wysadzenie w powietrze 9-piętrowych bloków w Doniecku, gdyż w ruinach wygodniej jest się bronić. Dla mnie to niedopuszczalne, nie pozwoliłem na to. Doszło między nami do konfliktu” – ujawnia samozwańczy premier Donieckiej Republiki Ludowej. Striełkow tu nie mieszka, więc życie tutejszych ludzi go nie obchodzi – dodaje.

Dla niego najważniejsza jest wojna – podkreśla Zacharczenko i dodaje, że „90% żołnierzy Striełkowa nie popierało jego metod. Igor Striełkow (Girkin) jest pułkownikiem rosyjskiego wywiadu wojskowego, w Donbasie walczył jako skierowany przez Moskwę najemnik, który obecnie wrócił do Rosji.

Tymczasem zdaniem Zacharczenki, separatyści nie powinni działać pod rosyjskie dyktando. „Nie wolno nam iść ani do Unii Celnej z Rosją, ani do Europy. Powinniśmy iść własną drogą. W Rosji myślą, że my tu chwyciliśmy za broń z biedy i głodu. To nieprawda. Donbas to jeden z najbogatszych regionów Ukrainy i daj Boże każdemu Rosjaninowi żyć na takim poziomie, na jakim my żyliśmy w czasach Ukrainy. Byliśmy bogatsi i o wiele bardziej przyjaźni wobec siebie niż Rosjanie” – podkreśla Zacharczenko.

Premier DNR przyznaje, że zorganizowanie w Doniecku poniżającej „parady” ukraińskich jeńców wojennych było jego osobistym pomysłem. Jego zdaniem, nie było to poniżenie ludzkiej godności. „Mogłem tego dnia wygnać na ulice 700 jeńców. Taki był początkowy plan. Wygnałem 68-miu – oficerów, snajperów – bo nie uważam ich za ludzi” – podkreśla Zacharczenko.

Przyznaje jednak, że wielu żołnierzy ukraińskich walczy równie bohatersko, jak wojska DNR. „Ta wojna jest gorsza niż wojna domowa z 1917 roku. Dlatego, że to wojna ze swoimi. Większość naszych wrogów to nasi dawni sąsiedzi, mieszkańcy Donbasu, którzy po prostu się z nami nie zgadzają” – mówi premier separatystów.

http://kresy24.pl/56986/premier-separatystow-nie-chce-do-rosji-i-oskarza-strielkowa-chcial-wysadzac-bloki-mieszkalne/

Tak, czytalem to na Twiterze Poroszenki.

Osobiscie mnie to wk...@# i uwazam, ze facet popelnia wielki blad, ale co poradzic?

Naszym bohaterem jest hetman Czarnecki, a dla Ukraincow jest to zbrodniarz i palownik, ktory wslawil sie na Kresach rzeziami tysiecy cywilow...

Nasi bohaterowie nigdy nie beda ich ulubiencami, a ich heroje" nie beda naszymi, a nasze narody i tak sa skazane na sasiedztwo...

http://www.kresy.pl/wydarzenia,ukraina?zobacz%2Fukrainska-posel-polska-okupuje-195-tys-km-kw-etnicznych-ziem-ukrainskich

takie coś ;) swoją droga, Polacy nie mogliby wspierać polskiego pozytywnego nacjonalizmu u siebie, zamiast szowinistycznego ukraińskiego na Ukrainie?

Pozdrawiam

Tu masz wybryki" polskich acjonalistow":

Na jednym z warszawskich cmentarzy (przy kościele św. Katarzyny na Ursynowie), „nieznani sprawcy” ustawili „grób” Dawida Wildsteina. Na Gwieździe Dawida umieszczono tabliczkę z tekstem „Dawid Wildstein, żył 30 lat, zm. 13 XII 2014 w Kramatorsku”. Pod nim znalazł się symbol falangi ułożony ze świec i wstęga z hasłem „Pozdrowienia od Moto Oli”.

Informację o tym skandalicznym wydarzeniu zamieścił portal prorosyjskiej organizacji Falanga, której znak utworzony ze świeczek znalazł się przy grobie" Dawida Wildsteina.

http://niezalezna.pl/60217-rosyjska-agentura-znowu-w-akcji-zycza-smierci-dawidowi-wildsteinowi

Polacy ich nie wspieraja, ale ruskie sluzby napewno....

to jest przykład nacjonalizmu szowinistycznego, a szowinistyczny ma miejsce właśnie na Ukrainie, który wspieramy :) oj odbije się to nam czkawką, odbije :) hehe no tak, zapomniałem, że jak ktoś jest przeciwny Ukraińcom to na pewno ruski agent, ja już napisałem ale powtórzę, jedni warci drugich i nie warto się tam mieszać.
swoją drogą, Dawidek z tatą i ich braćmi mało w Polsce namącili?

Pozdrawiam

zastanów się też, kto wspiera tą całą majdaniarsko-banderowską swołocz, kto nadzoruje Gazete Polską i Niezależną, a no właśnie taki wdzięczny" naród, weź coś napisz na forum GP albo Niezależnej negatywnego, zaraz usuną.

Pozdrawiam

Polecam poniższy artykuł balansowi, który tak tu gardłuje o niby tanim rosyjskim gazie.

A Miller i Pawlak powinni iść siedzieć.

Za gaz z Norwegii Ukraina płaci taniej niż Polska za gaz z Rosji

Ukraiński koncern Naftohaz płaci ok. 340 dol. za 1000 m sześc. gazu z Norwegii - napisał portal Dzerkało Tyżnia. To około 15 proc. taniej, niż za taką samą ilość surowca Polska musi zapłacić Gazpromowi.
Artykuł otwarty
Od października Ukraina zaczęła importować gaz kupowany od norweskiego koncernu Statoil i dostarczany za pośrednictwem gazociągów na Słowacji. Obecnie ukraiński koncern Naftohaz kupuje od Norwegów 11 mln m sześc. gazu dziennie, co stanowi prawie połowę całego błękitnego paliwa importowanego przez Ukrainę z Europy Zachodniej, jak napisał portal Dzerkało Tyżnia, powołując się na źródła w ukraińskim ministerstwie energetyki i górnictwa.

Za 1000 m sześc. surowca od Statoil Ukraina płaci ok. 340 dol. Gazprom za taką samą ilość surowca chce od Naftohazu 385 dol. Według naszych źródeł Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo za 1000 m sześc. rosyjskiego gazu płaci teraz ok. 400 dol., czyli jedną szóstą drożej niż Naftohaz swoim norweskim partnerom.

Według Dzerkało Tyżnia zapłata dla Statoil to mniej więcej średnia rynkowych cen gazu na giełdach w Europie Zachodniej, które obecnie wynoszą od 291 do 361 dol. za 1000 m sześc.

Przypomnijmy, że PGNiG w 2001 r. podpisało z norweskimi firmami kontrakt na import gazu, który miał być dostarczany bezpośrednio do Polski gazociągiem zbudowanym przez Norwegów. Kontrakt ten zaciekle atakowało SLD, a kiedy po wyborach parlamentarnych władzę objął rząd SLD-PSL premiera Leszka Millera, nowy zarząd państwowego PGNiG wycofał się z kontraktu ze Statoil."

Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,16772941,Za_gaz_z_Norwegii_Ukraina_placi_taniej_niz_Polska.html#ixzz3FdC6h9Wd

Warto przy tej okazji podkreślić, że gdyby Miller dotrzymał umowy i gazociag by powstał, uniemożliwiłoby to powstanie gazociągu północnego (Nord Stream). Gazociągi nie mogą się bowiem krzyżować.

No ale czego się spodziewać po sowieckiej agenturze...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie