sebastian440 Napisano 21 Wrzesień 2014 Napisano 21 Wrzesień 2014 ja tam nie wiem jakimi pannami obracasz :)
pająk Napisano 22 Wrzesień 2014 Napisano 22 Wrzesień 2014 Slaaneshadorrer możesz coś konkretniej napisać o tych unikalnych sprzętach? Bo ja Roberta znam od niedawna i raczej widziałem, że reanimował rożne graty, nawet z agonalnych stanów, i później sprzedawał, a nie rozbierał.
Klemens Forel Napisano 22 Wrzesień 2014 Autor Napisano 22 Wrzesień 2014 Może sprawę Pana Roberta już zostawmy może dzięki Pająkowi jakiś kontakt z nim złapię.Może nie oceniajmy osób w Naszym wątku ;)Wyzwanie taki sprzęt ,taki kosz.Jaka marka waszym zdaniem?Kosz Steib motocykl Cz 175 1936-38?
slaaneshadorrer Napisano 22 Wrzesień 2014 Napisano 22 Wrzesień 2014 Klemens masz absolutną rację nie ma sensu tutaj nikogo oceniać, niech każdy sam to robi we własnym zakresie. Wydaje mi się jednak, że też powinno się ostrzec kolegów przed ryzykiem. Dlatego nie powinienem pozostać gołosłowny i na prośbę Pająka streszczę o co chodzi. Otóż kilka lat temu kupiłem od tego handlarza WSK Sarenkę, moim zdaniem unikatowy polski motocykl rajdowy do dziś zachowało się kilka sztuk. Motocykl nie był kompletny, brakowało układu wydechowego, puszki narzędziowej i kilku jeszcze dupereli. Przed zakupem sprzedający zadeklarował, że kolanko dośle a puszki narzędziowej ten motocykl w oryginale nie posiadał. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem od niego kolanka a puszkę narzędziową od tego samego motocykla prędzej sprzedał. Po paru latach ta sama puszka narzędziowa do mnie trafiła, także nie mam wątpliwości. Telefonu od czasu sprzedaży nie odbiera.Co więcej, są zdjęcia tego motocykla w ŚM 1/2002 sprzed mojego zakupu i ewidentnie widać, że nie tylko puszka narzędziowa została z niego rozszabrowana, ale też unikatowy silnik, prototypowy układ wydechowy i przednie koło z nietypowym hamulcem.Tutaj jest wątek z szczegółowym opisem sytuacji i zdjęciami:http://wueska.pl/viewtopic.php?f=120&t=10100&start=60Może to i bzdura ale mi szkoda tego motocykla.Zresztą to nie wszystko co ma na sumieniu ta osoba, na necie znajdziecie więcej informacji, można porozmawiać z ludźmi z formuły historycznej czy innymi kolekcjonerami polskich pojazdów wyścigowych.Więcej nie ma sensu pisać, jak ktoś jest zainteresowany albo ma wątpliwości chętnie udzielę więcej informacji na maila.slaaneshad@o2.plpozdrawiam.
Klemens Forel Napisano 24 Wrzesień 2014 Autor Napisano 24 Wrzesień 2014 Może się będziecie śmiać ale odkryłem inny portal niż alledrogo czyli o+l=x a tam takie smaki z nuta podstodolną!
Klemens Forel Napisano 24 Wrzesień 2014 Autor Napisano 24 Wrzesień 2014 Piekny Podstodolniakhttp://olx.pl/oferta/dkw-luxus-czerwony-pazdziernik-CID5-ID79lnF.html#5945ee7701
hrfn Napisano 24 Wrzesień 2014 Napisano 24 Wrzesień 2014 Najbardziej oryginalny, to ten kranik na cylindrze :))
HD1940 Napisano 24 Wrzesień 2014 Napisano 24 Wrzesień 2014 Motorek z ogłoszenia bardzo fajny tyle, że to nie Krasnyj Oktiabr a IŻ, który był dużo częściej spotykanym jednośladem z ZSRR niż Czerwony Październik.
Klemens Forel Napisano 25 Wrzesień 2014 Autor Napisano 25 Wrzesień 2014 Dostałem takiego maila z prośbą o pomoc więc zamieszczam jakbyktoś z Was coś wiedział,słyszał dzwońcie i pomóżcie człowiekowi.Ten kto to zrobił niech nie śpi spokojnie!
Klemens Forel Napisano 25 Wrzesień 2014 Autor Napisano 25 Wrzesień 2014 W rozmowie z Gienkiem okazało się że buchneli mu 20 zabytkowych sprzetów!!! sku....syny.Moze podesle foty to Wam wrzuce na jakie uwage zwrocic.Szkoda chlopa...
woytas Napisano 25 Wrzesień 2014 Napisano 25 Wrzesień 2014 Dawaj dawaj - zrób nowy wątek podwiesimy. Może jakoś pomożemy chłopu.
Hansdekawka Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Ooo, chyba ten :http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=699159#1377942
Klemens Forel Napisano 26 Wrzesień 2014 Autor Napisano 26 Wrzesień 2014 Dzieki Hans myslalem ze to nowa świeża sprawa.Wracamy w takim razie do wątku prześliczny zapyziały Indian.Cieszy oko ...
sahara47 Napisano 29 Wrzesień 2014 Napisano 29 Wrzesień 2014 Co do dziewczyn na niedzielę to w języku twórców Jawy (Janecek & Wanderer)można powiedzieć a je to, heskie holky!".
Klemens Forel Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 Ta zagadka samego mnie zainteresowała mam przypuszczenia ale Wam dam się wykazać:)
Klemens Forel Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 Jak zwykle Catadero jesteś niezawodny. :)Piękny VW kdf82 rzadko takie calaki się trafia...piekny materiał.
brodaamor Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Wyścig zymskich" rydwanów na zawodach sportowych z okazji święta policji Nowej Południowej Walii, 1936.http://www.youtube.com/watch?v=zSbgo_6ajRM
slaaneshadorrer Napisano 12 Październik 2014 Napisano 12 Październik 2014 czego to ludzie na strychach nie mają ;)
traficc Napisano 16 Październik 2014 Napisano 16 Październik 2014 ktoś z Białegostoku sprzedaje...może wasz znajomy?http://allegro.pl/zundapp-ks-600-rama-kosza-i4708059812.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.