MarekDys Napisano 27 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2014 Nie wiem jak Wy, ale ja by uniknąć kopania w upałach w WLKP obecnie +30C, wstaje o 04.00 a o 04.45 już na miejscówkach do 06.15 i w domku o 06.50 i do pracy na 08.00 :). Taka mam prace ze dluzej na miejscówki samochodem niż do pracy, na piechotę mam 15 minut do pracy :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 27 Lipiec 2014 Share Napisano 27 Lipiec 2014 na 90 minut kopania to by mi się nie chciało, nie przeszedł bym jednej długości pola moim tempem nawet...pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Lipiec 2014 Share Napisano 27 Lipiec 2014 Twardziele walą od 6 rano do 6 wieczorem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Lipiec 2014 Share Napisano 27 Lipiec 2014 I wracają siłą woli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Oj tam,bierzesz camel bag i walisz 10-12 kilosów w lesie lub po polach.30c to pikuś i nie chodzi tu by złapać króliczka ....To czysta przyjemność ocierająca się o masochizm jak mówi moja pani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Rok temu też tak myśleliśmy z kol.Rabat w lubelskim na SGO Polesie..O 8 wyszliśmy z pociągu,o 11 nie mieliśmy ani kropli wody z 9litrów które wzieliśmy.Szczęście że gospodarz studnie udostępnił to napełniliśmy 6 butelek 1,5L(rzecz jasna nie śmieciliśmy w lesie więc mieliśmy je ze sobą)Do najbliższego sklepu było 8km..Tą studnie jak się wyciągnęło oszronione wiadro ze wspaniałą wodą i miłego gospodarza będę wspominał do końca życia:)(Tak jak pewne oczko wodne we Wrocławiu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 A w latach 80? Pobudka o 4.Marsz na PKS.Pół godziny jazdy tymże PKS-em.10km marszu na miejsce.I w ten sam sposób powrót do punktu A. To byli czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Druga wyprawa na SGO podobnie:)O 4.40 wypad z pociągu i 12km z buta do miejsca skąd wypad był robiony:) a padał deszcz cały czas aż do wieczora:)Ogólnie jak się chce robić wypady w taki upał to lekkie ciuchy,dużo wody i mocno zwarte pośladki żeby pot między nimi nie leciał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Zawsze będzie leciał;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Hebda (7394 / 235) 2014-07-28 11:44:26 To w tej studni były ryby? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 viator01temat ryb to już czasy prehistoryczne,tylko takie stare stwory jak chewbacca czy Yeti pmiętająAle nie w studni one były:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekboss2102 Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Kolego takie tempeaturki znosimy bez problemowo na co dzień 65 przy piecach na całe szczęście 8 h.Pozdrowienia i wytrwałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Fakt, temperatura 30 C + trudno się chodzi, ale ja jak zawsze mundur ( spodnie ) + skoczki, woda, jedzonko i daje radę + jakieś nakrycie głowy. Fakt, faktem woda leci z butelek jak strumieniami, ale proponuję wypady najlepiej po pracy jeśli jest taka możliwość:). Lekko pod wieczór 16-17 do wieczorka poszukiwania. No i tak jak koledzy piszą z rana też, ale potem co raz to upalniej się robi :).Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 28 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2014 Hej, taka roznica ze rano mam okolo +20 C , a po poludniu jak piszesz to ciegle trzyma temp, z calego dnia , wiec ja preferuje z rana pokopac , przewietrzyc sie, powdychac rzeskiego porannego powietrza i potem do roboty krolu zloty " :)PS.( dzieki ze wrocilem / wrocil watek do - Towarzyskie - Hyde Park z dzialu Dolek ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popek Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 polecam smarowanie części odkrytych kremem do opalania 50+ zdecydowanie odbija wszelkie promienie cieplne, nie tylko bezpośrednie słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2014 Nie ma co się szczypać i trzeba rano wstawac : bo kto rano wstaje tymu Bozia daje " takie znajdki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2014 o teraz się zalapalo ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2014 Czyz nie warto wstać o 04,00 rano ?Czeski / Slowacki medalik wkopany w wlkp razem z fancikami z 1900 - 1928 roku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2014 i druga strona , ale skad tutaj razem takie znajdki ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekDys Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2014 Znalazlem u czecha, ma kilka podobnych medalikow z textem: marija brez madeza spoceta .. z 1850 roku http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=53487&mm=1&vd=1napisałem do niego ale niestety brak odpowiedzi ;((marija brez madeza spoceta .. z 1850 roku i w katalogu Rewolinskiego widniej kilka podobnych medalikow w polskim odpowiedniku, ale takiego samego nigdzie nie ma ;(Zaraz dodam wpis do medalikow " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.