Mruk Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 widzę, że i tutaj 70 lat po Rzezi Wołyńskiej pluje się na groby naszych rodaków, tylko biedni UPAińcy i tylko biedni UPAińcy, a dziś znów zamieszki na Majdanie, jeszcze ktoś ma wątpliwości, że ta dzicz zasługuje na wolny kraj? jak są tacy skorzy do walki to niech jadą do Donbasu i walczą za kraj a nie w stolicy burdy robią, ale ja wiem, oni by chętnie kobiety i dzieci porezali.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Posłuchaj człowieku. Jeżeli ktoś zapomina o Wołyniu, to tylko nasi politycy i media mętnego nurtu, które w imię fałszywego pojednania z Ukraińcami boją się nawet nazwać ludobójstwo ludobójstwem.Co ma w ogóle Wołyń do obecnej sytuacji? Posługujesz się kremlowskimi kalkami umysłowymi. O Wołyniu zapomnieć nie można i prędzej czy później należy Ukraińców z tego rozliczyć. Ale w obecnej sytuacji każdy porządny człowiek powinien wspierać Ukrainę w ich walce z Putinem. Mamy być ślepi na to, że nowy rosyjski Hitler bezprawnie najechał na suwerenny kraj (jakikolwiek by nie był), morduje jego mieszkańców, niszczy miasta i wsie rekami swoich najemników, strącił cywilny samolot i zamierza podpalić Europę? Tylko dlatego, że 70 lat temu Ukraińcy dokonali ludobójstwa na Polakach?Wołyń to jedno i na pewno tej sprawy zostawić nie można. To co wyprawia obecnie Putin to drugie. Trzeba zrozumieć, że jeżeli nie powstrzyma się Putlera teraz, to on pójdzie dalej. Nie zatrzyma go Ukraina, tak jak Hitlera nie zatrzymało Monachium.Od początku byłem przeciwnikiem Majdanu ze względu na duży w nim udział hołoty z Prawego Sektora. Jednak w obecnej sytuacji wszystko to schodzi na dalszy plan i nie ma większego znaczenia. jeszcze ktoś ma wątpliwości, że ta dzicz zasługuje na wolny kraj?" - mówisz zupełnie jak spora część zach. Europy o Polakach w 1920r. lub 1939r. Do tego założę się, że na Ukrainie nigdy nie byłeś. Mam rację? Patrzenie na wszystkich Ukraińców przez pryzmat Swobody czy Prawego Sektora, które cieszą się poparciem poniżej 5% świadczy tylko o małym ogarnięciu w temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Połowa rodziny mego ś.p. ojca została zakatowana przez UPA - mimo tego życzę Ukraińcom jak najlepiej. Stabilna Ukraina jest gwarantem stabilnej Polski (przynajmniej przez jakiś czas). A ekstremiści są wszędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Moja rodzina też pochodzi ze Lwowa i Stanisławowa i swoje przeżyli (sp. Dziadek nie raz opowiadał, jak tłukł się z Ukraińcami). Najwięcej do powiedzenia mają zapewne ci z Kongresówki, co Kresy znają tylko z powieści Sienkiewicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 A powiedz mi czy w 1920 cz 1939 r ktos robił burdy w stolicy czy szedł na front bronić kraju bądź budował barykady? My? My mamy się stawiać swiatowemu mocarstwu? Czemu my co mamy g.. do gadania krzyczymy najwiecej a niemcy siedzą cicho? W swoim interesie walczymy? Kacap jakby chcial to by nas z kaliningradu zajął a nato nie kiwneloby palcem jak to miało miejsce z europa w 1920 czy 1939 roku ktorej ratowaliśmy tyłek i tak bedzie i tym razem tylko teraz dla odmiany UPA incow wystawili jedyne co to powinniśmy tam sprzedawać jak najwiecej sprzętu to chociaz jakis interes bysmy z tego mieli niech się bolszewicy z faszystami dozynaja 5%poparcia mowisz to banderze pomniki pewnie ruszy agenci stawiają tutaj jakoś o wołyniu tematu na 70 rocznicę nie widziałem więc śmiem twierdzić że jak w polityce i mediach i tu się pluje na ofiary dziczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 To co mamy klaskać Putinowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 7 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2014 To samo dotyczy mojej skromnej osoby.Ciekawe , ze wiekszosc proputinowskich klakierow i falangistow" (na forum ODK i nie tylko) nie ma kompletnie NIC wspolnego z Kresami!!!Ciekawe jest rowniez to, ze te typy wrzeszcza w nieboglosy o banderowskich zbrodniach, ale jakos niechca zbytnio pamietac o tych (o wiele straszniejszych) popelnionych na kresowiakach przez Moskali. Ktorzy tylko na przelomie 1937 i 1938 roku zlikwidowali 130.000 ukrainskich Polakow w trakcie tzw Operacji polskiej NKWD".O tym co sowieci wyprawiali po 17-09-1939 juz nawet nie wspomne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Wydaliłeś z siebie jakiś bełkot bez znaków przestankowych, do którego trudno mi się odnieść. Nie za bardzo wiem o czym piszesz, zresztą Ty chyba też nie. No ale spróbuję...W naszym interesie jest powstrzymanie Putina oraz stabilne państwo ukraińskie. Bo tylko takie państwo będzie w stanie rozliczyć się ze swoją przeszłością i przeprosić za Wołyń. W państwie słabym, nieobliczalnym i pogrążonym w kryzysie do głosu dojdzie hołota z Prawego Sektora, co mogliśmy już obserwować.Pomniki UPA stawiane są tylko na dość ograniczonym obszarze. Uważasz się za eksperta od Ukrainy, więc pewnie wiesz o jakim regionie mówię i dlaczego właśnie tam je stawiają, prawda?Nota bene w Polsce też stoi (w dodatku nielegalnie) ponik UPA i jakoś nasze władze nic z tym nie robią. Idąc Twoją logiką Polacy to faszystowska dzicz, która nie zasługuje na własne państwo. tutaj jakoś o wołyniu tematu na 70 rocznicę nie widziałem"Głupio kopać leżącego, ale co tam :) http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=720324#1595782 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Mój ostatni post skierowany był do tow. Mruka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Ukrainskich polaków czyli kogo nie m a czegoś takiego jak ukraiński polak jest albo polak albo ukrainiec swoją droga jakie sa dowody że to ruscy zastrzelili samolot te rozmowy podsluchane przez cudowna SBU która snajperow z majdanu do tej pory znaleźć nie moze? Nie jestem klakierem ani jednych ani drugich , jak wam wódz naczelny tusk da rozkaz kamaszki założyć i iść walczyć za kijowto pewnie pierwsi ruszycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Ukrainskich polaków czyli kogo nie m a czegoś takiego jak ukraiński polak jest albo polak albo ukrainiec"I w tym momencie wypada tylko spuścić zasłonę milczenia i zakończyć dyskusję z panem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Jeszcze z 5x to napisz mozesz mieć podwójne obywatelstwo ale nie mów mi że ukrainiec mający polskie obywatelstwo to polak bo z niego taki polak jak z koziej ... swoją droga czemu bracia ukraińcy nie okażą nam wdzięczności i nie zniosą embarga na polskie mięso? Aha ją akurat z kresami mam dużo wspólnego choć mieszkam w centrum ale na pewno nie mam dużo wspólnego z narodowcami i na koniec przepraszam za błędy ale pisze z tel aha w tv podano że terroryści chcieli zastrzelić samolot aeroflotu żeby mieć pretekst do wkroczenia wojsk moze i po ruskich wszystkiego się mozna spodziewac ale tak samo jak i po ukraincach juz im się pomysły do propagandy kończą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Ukraińcy znieśli embargo na nasze mięso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder78 Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 Co wy z tym Wołyniem? Ruskie łapy wsadzili w Donbas,i o tym jest wątek, po cholerę watek rozmywacie, wspominkami wołyńskimi? Ukraincy maja swoja historie i nie nam ją pisać. My mamy swoja, kiedyś nam próbowali tez pisać historie. Ci co dziś mącą na Ukrainie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 7 Sierpień 2014 Share Napisano 7 Sierpień 2014 dobrze, że przytoczyłeś to pismo Kol. Kindzal, są jakieś plany polskiego rządu ewakuacji naszych rodaków z terenów ogarniętych konfliktem gdy wkroczy armia czerwona(jakoś inaczej ich nazwac nie mogę ;)? zapewne nie, za to są plany darmowej pomocy lekarskiej dla ukraińców, darmowych studiów(kiedy nasi rodacy tam mieszkający błagają o to od lat) kto wie może i niedługo darmowe mieszkania dla ukraińców, ja szczerze do nich nic nie mam, ale wiem jakimi potrafią być suk..nami a jak potrafią być mili gdy czegoś chcą, przytoczę taką historię, mój dom murowali w 2001 roku właśnie ukraińcy. Tak mili, że aż w tyłek bez wazeliny włazili, my dla nich też, oni mili, my mili, a to się flaszkę nawet wypiło, i nigdy nie mieliśmy żadnej spiny, i wytłumacz mi czemu w stropie miałem zostawione 2 jajka(2 wyjąłem a ile może jeszcze niespodzianek być?) to samo miała moja ciotka, i mój wuj, wiecie co się dzieje z jajkiem jak pęknie i jaki potem jest smród w chałupie? I nie, nie byli z zachodniej tej banderowskiej a spod Kijowa, i byli to czysto etnicznie ukraińcy i powiedz mi co oni ode mnie chcieli? bo jedyne co mi się nasuwa to to żem Lach. Już pomijam moje rodzinne historie kresowe, i dlatego ich jakoś nie trawię. Tak samo jak i bolszewii. Ale temat nie o tym. Jedzmy jabłka, mięso, pijmy mleko na złość Putinowi.Gaz też sobie wypierdźmy na złość Kacapowi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 Z cyklu A nie mówiłem", który tu wcześniej zresztą zapowiadałem, pierwszy wpis:http://biznes.onet.pl/rosja-moze-zmienic-kierunek-tranzytu-ropy-naftowej,18491,5651558,1,news-detalPolska pewnie znowu wyląduje z ręką w nocniku, ale my już tak mamy od kilku wieków...P.S.Dyskusja na te tematy z obecnymi tu na forum sympatykami OUN/UPA i banderowców z Prawego Sektora, oraz faszystów ze Swobody" mnie nie interesuje. Ja tylko od czasu do czasu zapodam jakiś link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 http://wyborcza.pl/1,75400,14973709,Polski_wegiel_mozna_przerobic_na_gaz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2014 A nas nie interesuja pogadanki z klakierami Putina, komuchami, ekstremistami z Falangi i innej masci wyrzutkami spoleczenstwa!A co do linkow, no coz Nostradamus tez rozne rzeczy przepowiadal, a niektorzy chcieli nawet zmieniac bieg roznych rzek i co z tego? Ale pomarzyc zawsze mozna, nieprawdaz balanasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 8 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2014 Putinowscy dywersanci wjezdzajacy z pomoca humanitarna" na Ukraine:https://www.youtube.com/watch?v=Iu81QWr-glUWszystko zakryte plandekami, ale to napewno lekarstwa" dla miejscowej ludnosci.Po takim lekarstwie juz nigdy, zadna choroba ich nie dopadnie...Chyba, ze ten rosyjskojezyczny (!) zespol Borysa Sewastianowa z Charkowa ich rozszyfrowal i dosadnie wyspiewal co Rosja daje Ukrainie":https://www.youtube.com/watch?v=5uHs37VhBxc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 Ołów do leczniczych nie należy.Ja czekam kiedy Eurocontrol zamknie przestrzeń powietrzną nad Europą dla samolotów z CCCP - przepraszam dla samolotów z Rosji.Tylko, że eskalacja sankcji nikomu na zdrowie nie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 I smaczenego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 8 Sierpień 2014 Share Napisano 8 Sierpień 2014 Balans nie rozumiem dlaczego traktujesz wszystkich Ukraińców jako banderowców, faszystów i bandytów, jeżeli jesteś rzeczywiście Polakiem to powinieneś pamiętać jak jeszcze niedawno na zachodzie uważano nas Polaków za złodziei i pijaków - mnie nie było wtedy miło , a Tobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 9 Sierpień 2014 Share Napisano 9 Sierpień 2014 delmak napisał: Balans nie rozumiem dlaczego traktujesz wszystkich Ukraińców jako banderowców, faszystów i bandytów, jeżeli jesteś rzeczywiście Polakiem to powinieneś pamiętać jak jeszcze niedawno na zachodzie uważano nas Polaków za złodziei i pijaków - mnie nie było wtedy miło , a Tobie?"A gdzie ja kiedykolwiek napisałem, że wszyscy Ukraińcy to banderowcy?????Ja tu od zawsze pisałem:1. Stabilna gospodarczo i politycznie Ukraina jest w naszym polskim interesie.2. Większość Ukraińców to są przyzwoici ludzie i zapewne nie chcą wojny, jaką im zafundowała junta puczystów.3. Ukraina po tym faszystowskim przewrocie jest już skończona gospodarczo i ekonomicznie i przyjdzie im zapłacić bardzo wysoką cenę za tą całą awanturę [już zresztą płacą].4. Polska jest drugim w kolejności krajem, który zapłaci za poparcie banderowców z majdanu bardzo wysoką cenę [już zresztą płaci].5. Przyjdzie nam kupować rosyjski gaz z Niemiec za dużo wyższą cenę, a i to pod warunkiem, że Niemcy zechcą nam go sprzedać w odpowiedniej ilości. Bo jakoś Niemcom nie dowierzam, jako naszemu sojusznikowi...I właśnie na tą ostatnią okoliczność zapodałem link z cyklu A nie mówiłem". P.S.@kindzal, takie teksty to sobie możesz wygłaszać do portretu Bandery, jaki to portret zapewne wisi u ciebie w domu na honorowym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 9 Sierpień 2014 Share Napisano 9 Sierpień 2014 Balans! Znowu wszystko Ci się merda! Choćby to, że gaz z Niemiec jest dużo tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 9 Sierpień 2014 Share Napisano 9 Sierpień 2014 Przeczytaj jeszcze raz mimir to co napisałem powyżej, bo to chyba tobie się coś zupełnie pomyrdało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.