tomciuncio Napisano 12 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2014 http://www.telewizjattm.pl/dzien/2014-07-11/29901-czolg-w-rowie-melioracyjnym.html?play=on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 Nie udało się do niego dokopać bo teren nie chce oddać tego czołgu":DMoże to jednak prawda że w co drugim bagnie czy rzece leży sobie czołg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 Dawno mówiłem ze mieniec miał nadprodukcje cołkóF do wyszkolonych załóg i zwoził je do Polski aby ukryć po stawach , łąkach , a może nawet i po wiejskich stodołach(jak u pancernych , dwie pantery). Wystarczy tylko dotrzeć do spisu(u mieńca ordung must zai) a nie kopać na pałę dziesięciometrowe doły.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 jesli jest ktos zainteresowany to jest do wydobycia T 34 , oddam miejsce i informacje zupelnie za darmo , temu co przedstawi mi co pozniej z tym czolgiem bedzie sie dziac i czemu bedzie sluzyllokalizacja dolny slask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 ja też oddam takie miejsce w okolicach annopola....MOże rusek może angol a może amerykaniec w każdym bądź razie bez wieży ( budowlańcy zabrali). Obok jeszcze był pływak od pontonu.Co prawda to było to 20 lat temu ale myslę że jeszcze się tam czai. W następnym bajorku było zrzutowisko całego syfu, jaki rolnicy znaleźli na swoich polach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 Akcja oddam czołg w dobre ręce ? :)))Na marginesie materiału reporterskiego, czołg ma być na 5 metrach a wykopano dół na 10 ?. Podobnie jak te zdjęcia, są zdjęcia tego czołgu (chyba chodzi w ogóle o zdjęcia Pz. IV) i są zdjęcia lotnicze na których coś widać w rowie ?? Jakieś pogmatwane to wszystko ale powodzenia przy następnym podejściu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 12 Lipiec 2014 Share Napisano 12 Lipiec 2014 Poczułem się malutki.. Ja tylko armatki oddawałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 W strukturach WH istniał specjalny super tajny oddział Wasserkommando do zatapiania w wiejskich bajorach, każdego zbędnego w niemieckiej armii panzera. W zdecydowanej większości były to oczywiście tygrysy.Ten teren jest wyjątkowo wredny bo ie chce oddać tego czołgu". Zdałoby się powtórzyć za klasykiem ja pie....". Ręce i szczęka opadają.Wyjaśnienia tego gościa są co najmniej śmieszne i kuriozalne, kolejny chętny do robienia kariery w mediach. Jako chyba jedyny dowód istnienia tego czołgu typu panzer" to mityczne zdjęcie lotnicze z lat siedemdziesiątych, początku siedemdziesiątych, czy przełomu sześćdziesiątych i siedemdziesiątych. Na logikę, to zdjęcia lotnicze z tamtych lat mają określoną sygnaturę i tam widnieje konkretna data, jeszcze zdjęcia terenu przygranicznego ( z reguły tajnego ) a takowym był teren nadmorski. A jedyny zastosowany sprzęt poszukiwawczy, jak widać, to 34-tonowa kopara, tak na marginesie zresztą, bardzo dobry sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 Czy to tajne komando to nie było czasem Sprengkommando Hochwasser? Bo jeśli tak to chyba trzeba by kopać koło róż albo i pod nimi. Ale musiało istnieć jeszcze bardziej utajnione komando od ukrywania Panter po stodołach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 rosen....meine rosen herr Jelonek.....nie mogłem się powstrzymać ...przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 to w tym klimaciem łącznie z polityczny- być może ten tank o którym piszę to t34 o nr bocznym bury 103 ale bez wieży trudno rozszyfrować bo się rozsypał:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 13 Lipiec 2014 Share Napisano 13 Lipiec 2014 to w tym klimaciem łącznie z polityczny- być może ten tank o którym piszę to t34 o nr bocznym bury 103 ale bez wieży trudno rozszyfrować bo się rozsypał:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 14 Lipiec 2014 Share Napisano 14 Lipiec 2014 W bagienku koło Kalisza też leży wojenny T34 kiedyś były próby wydobycia na dziko ale się nie udało, leży do dziś i czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 14 Lipiec 2014 Share Napisano 14 Lipiec 2014 Na forum widzę dominuje tendencja Nie znam się to się wypowiem" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 15 Lipiec 2014 Share Napisano 15 Lipiec 2014 Zaraz tam nie znam się. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 15 Lipiec 2014 Share Napisano 15 Lipiec 2014 Jacek sztug przy pierwszym podejściu w całości wyskoczył ze się tak naigrujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 15 Lipiec 2014 Share Napisano 15 Lipiec 2014 Janusz , przecież to teraz to wypisz wymaluj pierwsze podejście.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 15 Lipiec 2014 Share Napisano 15 Lipiec 2014 zdaje się, że nie dostrzegacie głęboko tkwiącej nieistniejącej ironii:)A tak na marginesie, piszę całkiem serio ale odzew jest identyczny jak ten, gdy zgłosiłem odkrycie do MWP w wawie gdyby to był jakiś niemiecki to byśmy zbadali, a ruskich ci u nAS DOSTATEK....." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 16 Lipiec 2014 Share Napisano 16 Lipiec 2014 niby dostatek ale nikt sie nie kwapi aby je pozyskiwac , przyczyna jak zwykle ta sama nie korzystne przepisy prawne , ale gdyby ktos moze podal temat do uni europejskiej o dofinansowania w tym zakresie i to nie na jakies ogromne sumy ale chociazby na 50 tys , zrobilo by sie wtedy na pewno ciekawiejskoro unia dofinansowuje budowe zamkow z piasku na plazach baltyku ( informacja z tego tygodnia podawana w teleekspresie ) to dlaczego nie dofinansuje upamietniania historii ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.