konrad0606 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,16168017,Niewybuch_eksplodowal_podczas_demontazu__Ranny_nastolatek.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad0606 Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2014 15-letni chłopiec został ranny w poniedziałek podczas próby rozmontowania pocisku pochodzącego z czasów II wojny światowej. Ładunek wybuchł.Policja dostała zgłoszenie około godziny 18. Okazało się, że nastolatek z gminy Gnojono próbował zdemontować w budynku gospodarczym na terenie posesji swoich rodziców pocisk z czasów II wojny światowej.- 15-latek wywołał eksplozję, w wyniku której doznał urazu ręki oraz niewielkich obrażeń twarzy. Został zabrany do szpitala w stanie niezagrażającym jego życiu - informuje Grzegorz Dudek, rzecznik prasowy świętokrzyskiej policji.Podczas przeszukania posesji odnaleziono jeszcze kilka pocisków oraz elementów uzbrojenia z czasów ostatniej wojny. - Wezwano patrol saperski - dodał policjant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Nie iewybuch eksplodował"Ale durny gimbus doprowadził do eksplozji.Selekcja naturalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 ponad 300 elementów amunicji"Jakież to dramatyczne,promień rażenia pewnie z 20km.Co do chłopaka...cóż... pozostawię bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140617/POWIAT0101/140618949 trochę więcej w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Przepraszam , ale na zdjęciach widać wyłącznie zgniłki łusek , pocisk jest ewidentnie pozbawiony zapalnika (i nie stało się to wczoraj ) i tak dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 jednak te dwa flaki ze zdjec moga urwac reke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Ciekawe czy te gimby były zarejestrowane na forum ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Ja jak miałem 15 lat to po lesie latałem i łuski od sztucera spod ambonki zbierałem, i człowiek się cieszył. Się czasy zmieniły zdeka ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 20 Czerwiec 2014 Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Ja jak miałem 15 lat to w kolarzy kapslami graliśmy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad0606 Napisano 20 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2014 ...sprawa jest rozwojowa....http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,16168017.html15-letni chłopiec został ranny w poniedziałek podczas próby rozmontowania pocisku pochodzącego z czasów II wojny światowej. Okazuje się, że nastolatek gromadził amunicję razem z dwoma rówieśnikami.Policja dostała zgłoszenie około godziny 18. Okazało się, że nastolatek z gminy Gnojono próbował zdemontować w budynku gospodarczym na terenie posesji swoich rodziców pocisk z czasów II wojny światowej.- 15-latek wywołał eksplozję, w wyniku której doznał urazu ręki oraz niewielkich obrażeń twarzy. Został zabrany do szpitala w stanie niezagrażającym jego życiu - informuje Grzegorz Dudek, rzecznik prasowy świętokrzyskiej policji.Podczas przeszukania posesji odnaleziono jeszcze kilka pocisków oraz elementów uzbrojenia z czasów ostatniej wojny. - Wezwano patrol saperski - dodał policjant.Okazuje się, że ponad 300 elementów amunicji policjanci znaleźli w mieszkaniach dwóch innych nastolatków z tej miejscowości.- W miejscu zamieszkania jednego z nastolatków, stróże prawa odnaleźli odczynniki chemiczne, które najprawdopodobniej zostały skradzione z jednej ze szkół - informuje Tomasz Piwowarski, oficer prasowy policji w Busku-Zdroju.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 21:40 20-06-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 21 Czerwiec 2014 Share Napisano 21 Czerwiec 2014 Jasna dupa, to ja zwyrodnialec jakiś jestem, bo jak ja 15 lat miałem, to robiłem ładunki z pentrytu z głowic od rgppanc. No ale jak się miało pod ręką...Ps - i cudem mam obie ręce i oczy w komplecie. CUDEM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 21 Czerwiec 2014 Share Napisano 21 Czerwiec 2014 a ja jak miałem 15 lat to chodziłem z dziewczyną do lasu i nie wiedzieliśmy ,że pod nami parę metrów leży wbity Ił-2 z pilotem bo co innego nam było w głowie / Iła-2 odkopano parę lat temu/ i nie zastanawialiśmy się dlaczego w środku lasu był taki duży lej. Strzelec wyskoczył i został wzięty do niewoli , a następnie zabity przez wachmana i zakopany w lesie, polak" który go zakopywał nie wskazał miejsca do dzisiaj pomimo, że żyje i mieszka niedaleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellial Napisano 21 Czerwiec 2014 Share Napisano 21 Czerwiec 2014 W wieku 15 lat to najbardziej interesowaly mnie kolezanki , ale na wyjazd czy do Cybulic czy do Choszczowki tez sie czas w sobote znalazl zeby w niedziele sprzedac troche zlomu na Kole. Mnie tam nigdy nie bawilo rozkrecanie , ale kilku kolegow ....... trenowalo swoje umiejetnosci saperskie w pewnej piwnicy na tylach kina Femina ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.