Skocz do zawartości

Czas honoru VII - Powstanie "

piotr916

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Z końcem kwietnia rozpoczęły się zdjęcia.Zobaczymy co z tego będzie.Trochę info:http://film.onet.pl/czas-honoru-powstanie-relacja-z-planu/3mgrw http://film.onet.pl/wiadomosci/maciej-zakoscielny-czas-honoru-powstanie-warszawskie-jak-helikopter-w-ogniu/j9v96 http://film.onet.pl/czas-honoru-powstanie-antoni-pawlicki-o-nowej-serii/xtv0e
  • 2 months later...
  • Odpowiedzi 143
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Widzę że już zaczęło sie iadolenie" jaki to film e".
A założe sie że 90% tutaj obecnych będzie przykro jak skonczy sie część 1,i z utęsknieniem będa czekac następnej niedzeli.
Moim zdaniem film ma niedociągnięcia,w szczególności...zresztą dobrze wiecie :-)
Ogólnie serial super.Juz dawno nie było tak dobrego.
Pózniej sie dziwicie że nas nie lubią w Europie...Tylko biadolenie,krytyka,nie spojrzy na dobre strony,aspekty tylko be,be,be,be.
Napisano
Sorka za post po poście.
Bjar , ja się obawiam czy im do głowy nie wpadnie np rozciągnąć sieć i złapać sztukasa. Albo czy w którymś odcinku nie dokonają szarży na goliatach . Chopaki są ambitne więc kto wie co odwalą.
Pozdrawiam
Napisano
Jacku,

Koń jaki jest każdy widzi, jednak nie będziemy siebie oszukiwać, że jest on stworzony pod publikę orientującą się w uzbrojeniu, mundurach, wyposażeniu itp itd. Tego typu produkcje są robione przede wszystkim pod młodego widza, który historię zna albo z gier, albo ze szklanego ekranu.
Jednak co by nie mówić, może obraz zobaczony w telewizji zmusi odbiorcę do zagłębienia się w tematykę zaszczepi w nim przysłowiowego bakcyla.
Podobna rzecz ma się min z niby durnowatą za przeproszeniem grą World of Tanks...realizmu tam co kot napłakał; sam się nieźle denerwowałem kiedy widziałem, że Tygrys ma problem z czołgiem Janka Kosa, jednak po jakimś czasie zauważyłem wysyp tematów na internecie poświęconych broni pancernej, gdzie dzieciaki dywagowały na temat poszczególnych wersji danego typu uzbrojenia i pomyślałem...że tędy prowadzi jednak droga!
Mamy XXI w. i trzeba jakoś do widza dotrzeć, skoro młody odbiorca jest na bakier z literaturą to każda sposobność jest dobra.
Reasumując, oglądajmy serial z przymrużeniem oka, bo co by nie mówić ogląda się go lekko i przyjemnie po przełknięciu nieścisłości i niedociągnięć o których wspominał Jurek, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.

Pozdrawiam
Napisano
Niby tak , niby racja ale.... No właśnie ale. Ten film w/g tFurców opowiada historie Cichociemnych. Nawet zapowiedzi były w stylu (proszę wybaczyć jak coś przekręcę) yli młodzi , pełni zapału , wracali po szkoleniu do Polski by o nią walczyć" .
Jakoś tak leciało w TV.
A co mamy? Bandę nieudaczników , którzy we czterech , ze swoimi dupami ,ratują świat. Ciekawe czemu Związek Cichociemnych wycofał swoje poparcie dla tego gniota. A numer z Panterą dziwnie mi przypomina Tygrysa z Szeregowca Rayana tylko że tam gupie mieńce ustawili flaka i zrobili pożądek w 10 sekund. A tu se helmuty po Warszawce jeżdżą z otwartymi włazami , załoga , oprócz kierowcy albo odsypia balangę albo baluje nadal bo sprintery se biegają a kaemy milczą.
Może po premierze tego odcinka w końcu wkurzą się Powstańcy i jak w filmie Ostatnia Akcja wezmą sprawy w swoje ręce i rozgonią to całe towarzystwo .
Pozdrawiam
Napisano
Jak nic ma ambicje dołączyć do przygód kapitana Klossa i Czterech pancernych".
W tym kraju historia nikogo nie interesuje.
Ważna jest tylko polityka historyczna".
Napisano
Napisałem ma ambicje", a jak wiadomo same chęci to za mało.
Osobiście też nie wróżę mu powodzenia. Nie te czasy i konkurencja zbyt silna.
Porównanie me dotyczyło pokazywanej fikcji, która często jest wytykana dwóm wcześniejszym produkcjom.
Czuwaj.
Napisano
Dobrze jest - jak nic będzie się można i pośmiać i rozerwać po kolacji. Pierwszy odcinek już 1.VIII. w telewizorni gadali...
Napisano
Boże,po co Wy to oglądacie?
Nie podoba sie,nie ogladać.
Opaska zle założona,odpiety orzełek,ze stana z 3m.
Mnie jak coś nie pasuje i doprowadza do śmiechu jak np.kanały informacyjne TVN,kasuje z TV.
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie