sonicsquad Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 200 lat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 15 Styczeń 2014 Share Napisano 15 Styczeń 2014 Chwała bohaterom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 16 Styczeń 2014 Share Napisano 16 Styczeń 2014 Witam,O tego typu żyjących(i nie tylko) Bohaterach powinni w dniu urodzin trąbić na lewo i na prawo w mediach, ale jak widać nie jest to wskazane...a szkoda, bo jak tu uczyć młodzież patriotycznej postawy kiedy w jedynym dla niej oknie na świat (no może poza Internetem) głucho i cicho...TVP powinna obowiązkowo puścić po 20 jakiś film nawiązujący do tematyki, tudzież program o samym Generale. Nie wiem dlaczego ale jakoś nowoczesna forma patriotyzmu, pozbawiona wszelkich nacjonalistycznych naleciałości jest nie na rękę w obecnych czasach włodarzom publicznych (bo o prywatnych nie ma co wspominać) mediów. A szkoda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Styczeń 2014 Share Napisano 16 Styczeń 2014 Pepsi- ja tak informacyjnie...Śnurek z Polski Zbrojnej jest z 15.01.2014, godz. 14:35.Gazeta napisała o Gen. 14.01.2014 , aktualizacja: 14.01.2014 22:14 Wirtualna dodane 2014-01-14 (16:29)wpolityce 14.01.2014 17:47Nasz Dz. Środa, 15 stycznia 2014 (10:26) podawać dalej?Czy było w TV? Nie mam pojęcia- nie patrzę na złodzieja czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek9559 Napisano 16 Styczeń 2014 Share Napisano 16 Styczeń 2014 Yeti, dziwny człowieek jesteś. Telewizji nie ogląda, radia nie słucha, herbaty nie pije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi_Srepsi Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 Kolego Yeti,Prasa swoją drogą pisała, jednak patrząc na spadające statystyki sprzedażowe źródeł pisanych, a co za tym idzie i dzienników trzeba również zrobić ukłon" w stronę statystycznego Polaka, który po przyjściu z przysłowiowej szychty siada przed szklanym ekranem i zapewne połowę wiedzy o otaczającym nas świcie czerpie z tego co powiedzą gadające głowy". A więcej przewinęło mi się wtedy wypadków, durnej polityki oraz kolejnych mrzonek o sukcesach polskich sportowców, aniżeli wiadomości o Generale.W ogóle jak dla mnie to system szkolnictwa powinien w tego typu dniach opowiadać na obowiązkowych apelach już od szkoły podstawowej o ludziach którzy zasłużyli się dla Naszej Ojczyzny. Sam pamiętam, że w rocznicę powstań śląskich w zamierzchłych wczesnych latach 90' w swojej szkole podstawowej gościliśmy ludzi z Rodła" jak również i synów powstańców. A teraz...teraz to widzę przysłowiowa susza i mirabelki ze szczawiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danteXXI Napisano 30 Styczeń 2014 Share Napisano 30 Styczeń 2014 http://fakty.interia.pl/polska/news-zmarl-gen-stefan-baluk-starba-fotoreporter-wojenny-cichociem,nId,1097769?parametr=fakty_dol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 30 Styczeń 2014 Share Napisano 30 Styczeń 2014 Smutna informacja również na Onecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 31 Styczeń 2014 Share Napisano 31 Styczeń 2014 wspaniały człowiek, piękny życiorys, piękny wiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 4 Luty 2014 Share Napisano 4 Luty 2014 Smutna informacja, ale niewątpliwie Generał dobrze wykorzystał 100 lat swego życia. Niecałe trzy kwadranse temu, dokłądnie w południe, w warszawskiej Katedrze Polowej Wojska Polskiego rozpoczęła się Msza św. pogrzebowa, po której ciało Stefana Bałuka spocznie na Powązkach. Śpij kolego w ciemnym grobie Niech się Polska przyśni Tobie!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 5 Luty 2014 Share Napisano 5 Luty 2014 Chętnie zobaczyłbym jakąś retrospektywę zdjęć Generała- czy to w formie wystawy, czy książkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 A ja chętnie bym obejrzał zdjęcia, które robił jako cichociemny. Był autorem m.in. bezcennych obecnie dla historyków zdjęć niemieckich umocnień w Warszawie. Zdjęcia te ś.p. Stefan Bałuk robił w lipcu 1944 r. i naprawdę musiało to wymagać stalowych nerwów! Część z nich widziałem po raz pierwszy w 1998 r. w książce Barykady Powstania Warszawskiego" (kilkanaście). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.