emes Napisano 15 Sierpień 2014 Share Napisano 15 Sierpień 2014 ...zazdrość" :)...koledze zebu gratuluję kasy a koledze cuma pięknej odznaki (prawniczej?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 15 Sierpień 2014 Share Napisano 15 Sierpień 2014 Dzisiejszy hit dnia.1 Silber Groschen 1841 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 15 Sierpień 2014 Share Napisano 15 Sierpień 2014 Herzogth.S Cob-Gotha (Herzogtum Sachsen-Coburg und Gotha)Księstwo Saksonii-Coburg-Gotha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Z wczoraj... Mój pierwszy polski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Daj foto rewersu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Co dziwne wyszedł ponad 40 km od Torunia na polu ornym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Dla mnie nic dziwnego ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 Wiocha nie związana nic z wrześniem 39` do tego żadnych walk... A blacha się trafiła. Człek gania po borach tucholskich i ni widu ni słychu a tu kierunek warszawa i niespodzianka:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 16 Sierpień 2014 Share Napisano 16 Sierpień 2014 dziękuję emes!masz rację. powinienem napisać co to jest, ale wydawało mi się, że jak ja już wiem co to jest, to wszyscy na Forum już dawno wiedzieli!przepraszam!jest to odznaka (korpusówka) carskiego prawnika.tak wygląda w tej chwili... i tak już w gablotce zawiśnie".pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 z wczorajszego spaceru...13 kompania 14 Ołonieckiego P.P. i obok taki fajny guzik leżał.a dlaczego hit dnia"?... bo do tej pory udało mi się znaleźć jedynie kawałki połamanych nieśmiertelników tego pułku, a ten jest cały!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 prawie cały :) ma z lewej chyba klimatyczny postrzał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 prawie cały :) ma z lewej chyba klimatyczny postrzał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 sid,on ma taki zadzior i jak by go wyprostować, to do całości" już bardzo mało by mu brakowało. ja nie będę prostował.porównując z takimi np. kawałkami, to jest cały!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 świetny liczny, ciekawe, czy to rzeczywiście postrzał czy jakieś inne uszkodzenie mechaniczne...tak czy inaczej gratuluję pięknej carszczyzny, to mój ulubiony temat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Nawet zgięty jest hitem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Szerf PomorskiJan Fryderyk książę Szczecina i Pomorza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezar81 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 1587-1591 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelec2410 Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Pięknie cuma jak zawsze, pozdrowionka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keniger Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 kolega nawet smaczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keniger Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 to lubiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 cezar81 numizmatycy za prostowanie tego szerfa by ciebie publicznie zlinczowali. na forum konkurencyjnym dostał byś albo batonik albo od razu bana za taką herezje :) poczytaj troche o tym co można robić a czego nie można robić z zabytkami chociażby z taką moneta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 zaprezentuję dzisiaj efekt przerwy na papierosa...na polnej drodze, z jednego dołka wyjąłem...guzik artylerzysty carskiego i myślę, że jego 25 kopiejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 z 1896r.swoja drogą, to majętni ci artylerzyści byli.nie znam się na monetach, ale te sreberko jest cycy"!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Notabene artyleria gwardii była najlepiej opłacaną formacją za Mikołaja II bodajże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 21 Sierpień 2014 Share Napisano 21 Sierpień 2014 Bofors plot. Chyba zasługuje na hit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.