ODZYSK77 Napisano 8 Październik 2008 Napisano 8 Październik 2008 Kolego feld.Żle mnie zrozumiałeś.Ja nie chce sie dowiadywać nic na temat różnych ekshumacji by sie do tego dobrać, tylko interesowała mnie konkretnie ta w BB i TYLKO i WYŁĄCZNIE dlatego, że dopiero wczoraj ten wątek przeczytałem od dechy do dechy.Trooper85 a jak niby miałbym sformułować pytanie np: czy mógłby mi ktoś pokazać fotkę z pola namiotowego na Dębowcu z końca lat 90-tych.Bądź kolego poważny i się nie ośmieszaj głupimi wypowiedziami.Spytałem czy mogę dostać fotki-pomsee mi powiedział, że nie mogę dostać i nie ma sprawy a po co jakieś docinki o nekrofilii czy sekcji? Śmieszy Cie to czy po prostu jest to w kręgu Twoich zainteresowań, bo moich na bank nie.Bez obrazy-nie chcę się kłócić-Odzysk77
rg77 Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Powiedzcie po jaką cholere w świetle prawa rozkopuje się groby, mogiły? ile tak naprawde hien pracuje przy ekschumacjach i pracach archeologicznych? Po jaką cholere otwierają trumny!! czego tam szukają, trumna wiadomo co oznacza. Dziwię sie wszystkim mądralom którzy tak krytykują a naprawde dają przyzwolenie na dalsze profanacje. Ile jest poszukiwaczy odkrywców" którzy natkneli się na mogiły, których pamiatką może być np nieśmiertelnik.Ilu z wypowiadających się na ww temat jest uczciwych a ile szabrowników?
Adr Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 A tak kurtka prezetowala sie po przywroceniu kolorow.
Adr Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 ps Pomsee dales mi kartke za rotten? Przeciez Trooper85 wyraznie prosil o djęcia z sekcji? Z wypadków? A może coś z nekrofilii?".
Maniek7_2006 Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Tylko nie nekrofilu i hieno,ok? chciałem tylko zobaczyć, jak kurtka mogła się zachowac po 60 latach w ziemi na truposzu, a jednak chyba może, dzięki Kol. Adr za fotkę, PozdrOPS. Chociaż wątpie czy mogła się zachować, jak truposz gnił to ona wraz z nim, nie wiem
Adr Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Dodam jeszcze (chce na wstepie dodac, ze watkow od 3 nieczytalem), ze skad ta pewnosc, ze ta kurtka napewno zdjeta z truposza? Mogl to byc swego rodzaju chwyt marketingowy.
kijow Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Panowie jak ta kurtka była ściągnięta z nieboszczyka to w takim razie nie macie pojęcia co piszecie.
zbyniek Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Może i była ściągnięta z truposza ale zaraz po jego śmierci.pozdr
IREUSZ Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 Mundur (srundur) Czy ktoś się pomodlił za byłego WŁAŚCICIELA tej starej pomiętej szmaty
NEPTUNAK Napisano 11 Październik 2008 Napisano 11 Październik 2008 ze tak pozwolę się wtrącić. Nie koniecznie obalacie teorie ze nie mogla być na truposzu, wszystko zależy od warunków geologicznych i mikroklimatu. Jest wiele ciał które w naturalny sposób się zmumifikowały i ubiory na takich mumiach zachowane są prawie w 100%, a cześć tych mumii ma nawet 500 lat, a nawet starsze. Wystarczy 5 minet na necie a znajdziecie sporo podobnych przypadków.
blackdog Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 ludzie kochani, ale cała ta dyskusja czy to może być z truposzczaka czy nie toczyła się już 4 lata temu raz - proponuje po prostu przeczytać cały wątek od początku do końca zamiast lać wodę po rak kolejny !!!
Molke Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Tego typu temat chyba treba walkowac na okraglo bo jak widac nie przynosi to efektu bo wyskakuja coraz to nowe fanty" ciekawe i moze pozyskane w legalny sposob ale dla mnie zwane trefnymi o ktorych pochodzeniu czlowiek dowiedziec moze sie calkiem przypadkowo. Jak nie hieny na trupy to hieny na uczciwego kupujacego ktorego nikt nie poinformuje o pochodzeniu mimo jawnej swiadomosci.
Trooper85 Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Adr, akurat ja o zdjęcia nie prosiłem. Ale mniejsza o to. Tak naprawdę o pochodzeniu tego munduru mógłby sie ze 100% pewnością wypowiedzieć wyłącznie pracownik zakładu medycyny sądowej i to wyłącznie mogąc zbadać sprawę organoleptycznie". Bo wszelkie gdybania na podstawie zdjęć to można wiadomo o co roztrzasnać.A dla wszystkich którzy tak kategorycznie mówią iemożliwe", jakiś czas temu na jednej ze wschodnich stron o tematyce wojenno-wykopkowej (nie proście o adres, bo zwyczajnie nie pamiętam) widziełem zdjęcia z wydobycia szczątków samolotu Ił-2. Znaleziono równierz pilota. W momencie uderzenia został on zalany paliwem i olejem silnikowym. Samolot leżał w bagnie. Ciało pilota wyglądało, jakby zginął kilka dni, może tygodni wcześniej. Miał na sobie kompletny kombinezon, pilotkę, spadochron...Zdrów!
Adr Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 Wyciagniety w okolich greckiej wyspy knossos, ponoc jak wynikalo z opisu zachowaly sie szczatki pilota.PS czy nie wydaje sie wam ze odbiegamy od tematu?
Molke Napisano 12 Październik 2008 Napisano 12 Październik 2008 No nie nie odbiegamy od tematu moze troszke kolego Adr odbiegles :) szczatki swoja droga ale kolega Trooper85 mial na mysli stan zachowania. Widzialem zdjecie owego pilota z samolotu ił i faktycznie ciezko dac wiare ze w niektorych warunkach ( w wypadku tego iła chodzilo chyba o torf jesli sie nie myle ) do tego czynniki typu paliwo + olej zmumifikowaly cialo jak i caly ubior. Szczatki to swoja droga ale bicie szmalu na szmatach" z nieboszczyka ( ahh ten katolicki swiety spokoj i wieczne odpoczywanie") to juz swoja droga.Jesli jest to legalne to spoko ale milo by bylo o tym wspomniec kupujacemu. Ciekawe ile kontrowersji wzbudzilby polski mundur w niemczech badz na ukrainie czy tez w rosji ... pozyskany w taki sposob.Zaraz znajac zycie zostany zaorany z blotem a ktos przytoczy kilka weretow z bibli .. tak jak w temacie niesmiertelnikow i helmow spadochroniarzy niemieckich zjechano uzytkownika za zgloszenie HIENY na policje.. no comment
maxim026 Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 trooper85 zapewne jest to strona DETEKTOR WEB . tam jest ten piot w pozyci skulonej(siedzącej) wszystko zachowane elegancko .pozdro
abcd Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 Dziwi mnie zauważona w tym pośćie niefrasobliwość z jaką ludzie postępują z przedmiotami o trupim pochodzeniu, a wykonanymi z materiałów ORGANICZNYCH,powinny być one poddane gruntownej-profesjonalnej dezynfekcji (zwykłe pranie nie pomaga) mikroby , grzyby i pleśnie występujące na owych klamotach są w pewnych okolicznośćiach naprawde groźne,mając pecha można sią przez nie i na ¨tamten świat¨ przejechać.
maxim026 Napisano 13 Październik 2008 Napisano 13 Październik 2008 o to właśnie chodziło. Kolega festunguben pokozał o czy tu mowa.
marecki. Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 hmm czy poległych żołnierzy niemieckich w pierwszych latach wojnychowano z całym rynsztunkiem i oporzadzeniem jak opisuje się totu we wątkach ? hmmm nawet z kluczykami od motoru w kieszeni ?
sanitater Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Cmentarz w Bielsku byl cmentarzem zbiorczym dla poleglych na poludniu Polski (np. walki na Gornym Slasku), gdzie zwozono zolnierzy poleglych w 1939 r., a ekshumowanych np. w 1940 r. Mozliwe, ze w przypadku walk w 1939 r. niektorzy z nich zostali pochowani pospiesznie - a ekshumujacy nie mieli ochoty zajmowac sie oddzielaniem od cial i tak juz niezdatnego do uzytku - ze wzgledu na lezenie w ziemi - sprzetu.
Kamikadze Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 To ostatnie zdjęcie to nie jest czasami radziecki pilot wydobyty razem z samolotem z jakiegiś torfowiska?Widziałem na filmie dokumentalnym z końca wojny jak Niemcy bez szacunku chowają swoich poległych kolegów.Na noszach niosą ciało zabitego , ma nawet jeszcze hełm.Podchodzą pod wykopaną dziurę.Przekręcają nosze i gościu ląduje twarzą do ziemi.
marecki. Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 tak mnie zastanawia sprawa tego pochówku w tych cynowych trumnach .... w Polsce w tymokresie chyba się nie stosowalo takich trumien ? ciekawe czy trumny sprowadzili z Niemiec czyaresztowali z całego powiatu blacharzy maltretowaliich i potem oni te sarkofagi zrobili ?przyznaje ze bardzo ciekawy wątek i tak wiele w nim niewiadomych
najsłabszeogniwo Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 Koledzy i koleżanki.Żeby uciąć wątek na temat tej słynnej ekshumacji podsyłam fotki z miejsca zdarzenia, robione podczas tych prac, jak i fotki przedmiotów z którymi się zetknęłam w różnym czasie w różnych miejscach(czyt. serwisach aukcyjnych). Co ciekawe, gdy napisałam do Pana sprzedającego hełm, że pochodzi on z ekshumacji i czy on o tym wie, a jeśli tak to dlaczego nie napisał o tym na aukcji, natychmiast go zdjął i nie napisał mi ani jednego słowa wyjaśnienia, na zadane pytania.http://img43.imageshack.us/gal.php?g=8797009o.jpgKolego s13.Sam Jesteś totalną bzdurą, ale czego się można od Ciebie spodziewać, sądząc po Twoim nicku to Masz 13 lat-więc wypowiedź na Twoim poziomie wiekowym.Dlaczego moderator nie ostrzega żółtą kartką za taką wypowiedź nie wnoszącą nic do rozmowy.Żegnam.
Stedke-Haemorrhage Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Dębowica... zbliża się wielkimi krokami...:]
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.