les05 Napisano 8 Listopad 2013 Autor Napisano 8 Listopad 2013 Faszystowska świnia, ale zbiór broni miała niezły. http://www.polskatimes.pl/artykul/1037857,starowa-gora-neofaszysta-z-arsenalem-broni-w-domu-i-garazu-zdjecia,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material
sonicsquad Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 Przepraszam - co jest na zdjęciu nr 8? Wzrok mam słaby i tylko trawę widzę :(
czarny bocian Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 ta puszka na maske p.gazowa wyglada naprawde na niebezpieczną . pewnie trzymał tam CYKLON B .
Lipek Napisano 8 Listopad 2013 Napisano 8 Listopad 2013 Ktoś na forum szmatławca mądrze skomentował: a pewno chciał uderzyć w urząd miasta rzgowa. "P.S. Strach w kwietniu ogniska palić...
Kriczer Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 brak słów, propaganda i zakłamanie jak u ruskich, Część z okolicznych mieszkańców nie kryje swojego zaskoczenia. 42-latek uchodził bowiem za cichego i spokojnego sąsiada. Inni jednak przypominają, że 42-latka odwiedzali podobnie ubierający się mężczyźni w moro i wspólnie świętowali hitlerowskie uroczystości. " to po prostu rozwala, według tego rozumowania wszyscy jesteśmy neonazistami a i jak jadę do kumpla w moro to jadę obchodzić święta nazistowskie...
mauzz Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Moze i propaganda, ale jesli kolo faktycznie portrety A. H. na scianie mial (czego na zdjeciach nie widac), to chyba nie byl calkiem tego... Znam tez takiego jednego kolekcjonera- z grubym odchylem na elektrykow- z kolegami wita sie zamawiajac 5 piw.
Boer Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Kriczer, możesz jechać nawet i w stroju św.Mikołaja, ale jeśli wizyta jest w dniu urodzin pana A.H., i przy ognisku śpiewają Horst-Wessel-Lied", to z gośćmi jest coś nie ten tego.
Dunczyk Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Zdecydowanie coś nie teges, tyle, że założenie, że to neonazista także może by błędne, a może on ylko" niepełnosprawny umysłowo?
Kriczer Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 to że gość miał portret Adolfa na ścianie i flagę nic nie znaczy miał kolekcje i tyle, a to dobra podstawa pod dobry" materiał dla pismaków którzy wszędzie szukają sensacji, a zrobić neonaziola i przestępce z kolekcjonera dlaczego nie ? Warum nicht ?
Kriczer Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 a i jeszcze...najgorzej irytuje mnie to podejście i traktowanie samej kolekcji w sensie broń etc...bo dla panów co o 6 wchodzą z drzwiami kawał rury od panzerfausta stanowi nadal groźną broń tak samo wykopek mausera...i przez takie właśnie artykuły tworzy się postrzeganie kolekcjonerów i poszukiwaczy bo ludzie co przeczytają to później ślepo powtarzająprzepraszam za 2 posty ale mnie poniosło
sniper_bob Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 ciekawe jaka byłaby sensacja gdyby na ścianie zamiast Hitlera wisiał Stalin...
Boer Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Sniper, ale on nie miał Uncle Joe na ścianie Tylko wujka Adie, po uj fantazjować? a co jakby miał portret Karla Doenitza?, lub św.Stanisława?
Kriczer Napisano 9 Listopad 2013 Napisano 9 Listopad 2013 Adi Adim Wujek Józek wójkiem Józkiem, źle to by było jak by Tuska na ścianie miał...
ktos451 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 A jak u minie na półce obok swasty stoi sierp i młot (oba nieznacznych rozmiarów) a na ścianie wisi portret dziadka w mundurze KBW i czapka wojsk białoruskich... to kim ja jestem (zaznaczając, że to wszystko to historia)??? Akurat portret Adiego na ścinie to przesada, z resztą moim zdaniem duża flaga też (nawet jeżeli historyczna, to na ścianie w pokoju może być to jednak niesmaczna - bo duże i rzuca się za bardzo w oczy). Aczkolwiek od flagi na ścianie i portretu Adolfa do neonazizmu jeszcze kawałek drogi jest. Do tego ta kolekcja broni - wątpię by jakiś neo nazista interesował się historyczną bronią. Wątpię z tego względu, że jeżeli się interesuje, to zna historię i nie powinien on gloryfikować żadnego z systemów totalitarnych.
aplyger Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Miałem nadzieję, że na tym Forum trzeba wysilić intelekt, by błysnąć dowcipem. Okazuje się, że wystarczy rzucić tekścik o racie prezesa", licząc na rechot bandy takich samych prymitywów jak autor żarciku.
ktos451 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Kolego aplyger, następnym postem o żarcie o prezesie" był mój post więc rozumiem, że echot prymitywów" to do mnie, więc proszę wypisz się o co chodzi?
aplyger Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Nie, nie mówię o Tobie. Autor żarciku wysilił całe swoje IQ licząc na rechot" podobnych sobie. Zapewne jutro jego szmonces spotka się z życzliwym przyjęciem takich, co to wielokrotnie na tym Forum prezentowali podobne poczucie humoru. Mnie już tu nie będzie, dzięki Bogu.
ktos451 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 A to przepraszam :)Ale forum jest apolityczne i generalnie na wiejskiej (jak wszyscy wiemy) dzieją się rzeczy co najmniej dziwne". i radził bym, tych spraw między Panem T., a Panem K. nie roztrząsać (bynajmniej nie na tym forum - od tego są inne), tu zajmujmy się raczej historią.
Boer Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Bandolero, czemu słowo prezes" wywołuje u Ciebie wysypkę?
JAZON75 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Rano na polsacie pokazywali jego arsenał , znależli też u niego narkotyki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.