Skocz do zawartości

POSTAWMY POMNIK OBROŃCOM WARSZAWY 1944

Gość EuroPejczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zbiża się 60 rocznica wtargnięcia barbarzyńców na Pragę.
Proponuje postawić pomnik bohaterskim żołnierzom broniącym Warszawy a tym samym Europy przed zalewem barbarzyńskiej sowieckiej dziczy.Jako Europejczycy winniśmy im wdzięczność za ich poświęcenie i męstwo.
Proszę o opinie.
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie tylko Węgrom, SS ,Własowcom przez tyle lat opluwanym za rzekomą zdradę ojczyzny.
Napisano
Oczywiscie,czy to coś złego?
Dotąd stawiano pomniki bolszewiką,po referendum unijnym ktore wykazało ze jestesmy Europejczykami nadszedł czas podziekowac obroncom europejskich wartosci,a nie dziczy azjatyckiej gwałcącej ,palącej i rabującej te ziemie.
Napisano
Oczywiscie zolnierze Kaminskiego nie gwalcily , nie zabijali , tylko czy ty wiesz kto to byl Kaminski w 1944r skoro chcesz pomniki stawiac.
Napisano
i moze chcesz postawic pomnik oprawcom z Oswiecimia ?
Bo przeciez tez as bronili przed zydo-komuna "
Bocian zlikwiduj ten post albo tego goscia :-)
Napisano
Mam pomysl na pomnik.Szubienica z dyndajacym Europejczykiem.
Napisano
EuroPejczyk ma racje ! 1 Maja bedziemy w uni pejskiej i musimy postawic jakis euroPejski pomnik ! To swietny pomysl ! Niemcy sie bardzo uciesza i moze nam dadza myć ich samochody albo przewijac starych weteranów w domach starców. Ta niemiecka wdzięczność jest szczera przynajmniej. Postawmy pomnik angielskim kryptologom co rozgryzli enigme ! i francuskim bohaterom za wiernosc sojuszniczą z 1939 ! Wtedy to dostaniemy pewnie wieksze dopłaty !
Napisano
Koledzy po co wogóle wypowiadacje sie na temat owego pomnika. Pan Europejczyk tylko na to liczył zeby rozpetała sie burza wokół jego bzdurnego pomysłu.Pewnie zadowolony jest z siebie jak cholera ze udalo mu sie zwrocic na siebie uwage,ot taki niedowartosciowany człowiek.Pozdrawiam.
Napisano
Koleś,chyba ci się wartości pokręciły.Nie po to zginął mój Dziadek aby teraz stawiać pomniki ku czci jego morderców.A może od razu przesuńmy granicę zachodnią do Wisły i cała Europa sie ucieszy.A tak poza tym to i tak Chrobry był tam pierwszy :))
Wariatom stanowczo mówimy - NIE.
Napisano
Nie rozumiem oburzenia niektorych na forum.
Od wojny minęło prawie 60 lat,Polska ma wreszcie szanse wrocic na łono Europy.Czemu nie stawiac pomnikow obu stronom konfliktu tak jak na zachodzie np pod Verdun?
Zołnierze wykonywali tylko rozkazy,przeciez wielu spośrod was gania z wykrywaczem za niemiecką bronią,zachwyca sie Tigerem i Panterą i niemieckimi bunkrami.Czy wy tez czujecie obrzydzenie do Niemcow.Odmawiacie im poswiecenia i bohaterstwa,bolszewicy byli lepsi.Głosowaliscie w koncu za Europą czy Azją.Możę nowy car Putin wam się marzy?
pozdrawiam
Napisano
Po pierwsze to od ZAWSZE jesteśmy w Europie.A po drugie to się przebierz za ssmana,strzel sobie w łeb i będzie piekny pomnik.Już tu nic nie dodam bo nie ma co konwersowac z kimś kto pływa w intelektualnym brodziku.
Napisano
Była taki pomnik !!!!! w Mławie !!

Obrońcom Mławy 1939 - 1945" - czyli tym co bronili w 1945 (wiadomo przed kim) też. Szcześciem ktoś sie w porę zorientował i napis podmieniono".
Napisano
Nieeee!Zaperzajcie sie jeszcze bardziej!
Dawno sie tak nie ubawilem.Sam nie wiem , co bardziej mnie rozsmieszylo;glupota autora tej ewidentnej prowokacji, czy swiete oburzenie wiekszosci z Was.
Troche dystansu bym polecal.
Tzn. nie!Bron Boze!Zaperzajcie sie jeszcze bardziej!
Pozdrawiam
Grendel
P.S.
Forteca:
Laaata temu tablica o podobnej tresci o maly wlos nie znalazlaby sie na jednym z bialostockich pomnikow.Ktos jednak dostrzegl jej polityczna niepoprawnosc" na czas i zastapila ja inna.
BTW - czy Pomnik Obroncow Bialegostoku przy wylotowce na Warszawe wciaz istnieje?Niesamowite wrazenie robily te sekate pnie wierzbowe (tak mi sie przynajmniej wydaje, ze wierzbowe), ktore pamietaly wrzesien 1939.
G.
Napisano
Jako kolejny się spytam: Po co w ogole odpowiadacie na post tego debila? Przecież to woda na jego młyn.........

albo czysta prowokacja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie