Gość Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Zbiża się 60 rocznica wtargnięcia barbarzyńców na Pragę.Proponuje postawić pomnik bohaterskim żołnierzom broniącym Warszawy a tym samym Europy przed zalewem barbarzyńskiej sowieckiej dziczy.Jako Europejczycy winniśmy im wdzięczność za ich poświęcenie i męstwo.Proszę o opinie.
bjar_1 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Znaczy się jakim żołnierzom broniącym przed bolszewizmem? Wehrmachtowi?pzdrbjar_1
Gość Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Nie tylko Węgrom, SS ,Własowcom przez tyle lat opluwanym za rzekomą zdradę ojczyzny.
omi30 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 w tym kraju juz mnie nic nie zdziwi a moze jeszcze pomnik obronców Monte Cassino i zdobywców Westerplatte
aro333 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Qrna albo ja cos dzisiaj nie jaze albo koles sobie jaja robi.Czy jestes pewien konu chcesz ten pomnik stawiac?Trol?
Gość Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Oczywiscie,czy to coś złego?Dotąd stawiano pomniki bolszewiką,po referendum unijnym ktore wykazało ze jestesmy Europejczykami nadszedł czas podziekowac obroncom europejskich wartosci,a nie dziczy azjatyckiej gwałcącej ,palącej i rabującej te ziemie.
Jadzia Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Rany boskie albo mam zwidy albo ktos tu potrzebuje psychiatry!
aro333 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Oczywiscie zolnierze Kaminskiego nie gwalcily , nie zabijali , tylko czy ty wiesz kto to byl Kaminski w 1944r skoro chcesz pomniki stawiac.
omi30 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 i moze chcesz postawic pomnik oprawcom z Oswiecimia ?Bo przeciez tez as bronili przed zydo-komuna "Bocian zlikwiduj ten post albo tego goscia :-)
pomsee Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 E tam gosciu robi sobie jaja a wy sie wkurzacie.
Gość Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Mam pomysl na pomnik.Szubienica z dyndajacym Europejczykiem.
hun88 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Ciekawi ludzie mieszkaja w naszym kraju.Coraz lepsze pomysly.A co bedzie za paredziesiat lat?
jack61 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Proponuje nie zamieszczac zadnej odpowiedzi .Olec faceta i tyle.A tak poza toba to wszyscy w rodzinie zdrowi ?
kleryk_sh Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 EuroPejczyk ma racje ! 1 Maja bedziemy w uni pejskiej i musimy postawic jakis euroPejski pomnik ! To swietny pomysl ! Niemcy sie bardzo uciesza i moze nam dadza myć ich samochody albo przewijac starych weteranów w domach starców. Ta niemiecka wdzięczność jest szczera przynajmniej. Postawmy pomnik angielskim kryptologom co rozgryzli enigme ! i francuskim bohaterom za wiernosc sojuszniczą z 1939 ! Wtedy to dostaniemy pewnie wieksze dopłaty !
majros Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Koledzy po co wogóle wypowiadacje sie na temat owego pomnika. Pan Europejczyk tylko na to liczył zeby rozpetała sie burza wokół jego bzdurnego pomysłu.Pewnie zadowolony jest z siebie jak cholera ze udalo mu sie zwrocic na siebie uwage,ot taki niedowartosciowany człowiek.Pozdrawiam.
Monti Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Koleś,chyba ci się wartości pokręciły.Nie po to zginął mój Dziadek aby teraz stawiać pomniki ku czci jego morderców.A może od razu przesuńmy granicę zachodnią do Wisły i cała Europa sie ucieszy.A tak poza tym to i tak Chrobry był tam pierwszy :)) Wariatom stanowczo mówimy - NIE.
Gość Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Nie rozumiem oburzenia niektorych na forum.Od wojny minęło prawie 60 lat,Polska ma wreszcie szanse wrocic na łono Europy.Czemu nie stawiac pomnikow obu stronom konfliktu tak jak na zachodzie np pod Verdun?Zołnierze wykonywali tylko rozkazy,przeciez wielu spośrod was gania z wykrywaczem za niemiecką bronią,zachwyca sie Tigerem i Panterą i niemieckimi bunkrami.Czy wy tez czujecie obrzydzenie do Niemcow.Odmawiacie im poswiecenia i bohaterstwa,bolszewicy byli lepsi.Głosowaliscie w koncu za Europą czy Azją.Możę nowy car Putin wam się marzy?pozdrawiam
bjar_1 Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 EuroPejczyk - dobre dobre! Dawaj dalej! :Pbjar_1
Monti Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Po pierwsze to od ZAWSZE jesteśmy w Europie.A po drugie to się przebierz za ssmana,strzel sobie w łeb i będzie piekny pomnik.Już tu nic nie dodam bo nie ma co konwersowac z kimś kto pływa w intelektualnym brodziku.
Monti Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Europa jest na wchód aż po Ural i jak spojrzysz na mapę to jesteśmy w jej centrum :))
Forteca Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Była taki pomnik !!!!! w Mławie !!Obrońcom Mławy 1939 - 1945" - czyli tym co bronili w 1945 (wiadomo przed kim) też. Szcześciem ktoś sie w porę zorientował i napis podmieniono".
pomsee Napisano 21 Marzec 2004 Napisano 21 Marzec 2004 Panowie i Panie! Dajcie sobie spokoj. Cymbal rzucil idiotyczne haslo a Wy robicie mu zabawe swoimi komentarzami.
Grendel Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Nieeee!Zaperzajcie sie jeszcze bardziej!Dawno sie tak nie ubawilem.Sam nie wiem , co bardziej mnie rozsmieszylo;glupota autora tej ewidentnej prowokacji, czy swiete oburzenie wiekszosci z Was.Troche dystansu bym polecal.Tzn. nie!Bron Boze!Zaperzajcie sie jeszcze bardziej!PozdrawiamGrendelP.S.Forteca:Laaata temu tablica o podobnej tresci o maly wlos nie znalazlaby sie na jednym z bialostockich pomnikow.Ktos jednak dostrzegl jej polityczna niepoprawnosc" na czas i zastapila ja inna.BTW - czy Pomnik Obroncow Bialegostoku przy wylotowce na Warszawe wciaz istnieje?Niesamowite wrazenie robily te sekate pnie wierzbowe (tak mi sie przynajmniej wydaje, ze wierzbowe), ktore pamietaly wrzesien 1939.G.
akagi Napisano 22 Marzec 2004 Napisano 22 Marzec 2004 Jako kolejny się spytam: Po co w ogole odpowiadacie na post tego debila? Przecież to woda na jego młyn.........albo czysta prowokacja.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.