bodziu000000 Napisano 20 Marzec Napisano 20 Marzec W dniu 3.11.2024 o 15:45, bjar_1 napisał: inne ujęcie tego miejsca
bodziu000000 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) "Wreckage of Polish Marked French Bomber; LE BOURGET Airfield; 1940" Edytowane 7 godzin temu przez bodziu000000 1
M81 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Oczywiście. Nie postawiłbym na to, że szczątki są francuskiej produkcji.
MarekA Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Trochę poszperałam. To może być Lockheed 14 Super Electra Lotu. Maszyna SP-BPM została zniszczone we Francji w 1940r. Chyba że to coś innego. 1
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, MarekA napisał: Formowaliśmy we Francji lotnictwo bombowe? 53 minuty temu, MarekA napisał: Trochę poszperałam. To może być Lockheed 14 Super Electra Lotu. Maszyna SP-BPM została zniszczone we Francji w 1940r. Chyba że to coś innego. Kłania się tutaj II tom Morgały i opisy tego, na jakich samolotach wielosilnikowych latali Polacy we Francji. To coś, co leży na tych zdjęciach do bombowców nie należy.
Spirit of Warsaw Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, MarekA napisał: Trochę poszperałam. To może być Lockheed 14 Super Electra Lotu. Maszyna SP-BPM została zniszczone we Francji w 1940r. Chyba że to coś innego. https://kendziorblog.com/2020/08/14/lockheed-l-14h2-ex-sp-bpm-mpm-172-nr-72541/ Lockheed L-14H / SP-BPM / nr fabr. 1494 / ex. PLL Lot / zestrzelony? 15.06.1940 r. w okolicach Le Bourget. 1
Rekomendowane odpowiedzi