p11c Napisano 2 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2013 To moja propozycja, bez dolnego strzelca uzbrojenie z przodu 4 km i jedno 20 mm działko z tyłu 2 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Ciężko mi sobie wyobrazić to pudło w walce manewrowej z Me 110 i o Me 109 nawet nie wspominając..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 fajny:) ale jako nicny myśliwiec a idąc tym tropem myślenia, wyobrażcie sobie Łosia z wielką obrotową anteną radaru na górze:) Lub bardziej przyziemnie w wersji torpedowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Ciężko mi sobie wyobrazić to pudło w walce manewrowej z Me 110"Czlowieku, czy Ty kiedykolwiek widziałeś Me-110?Jak można Łosia nazwać pudłem... chyba że Ci się z Żubrem pomyliło... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Tak widziałem.Nic mi się nie pomyliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 A. Morgała Polskie samoloty wojskowe 1918-1939 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Czy zainstalowanie tych 8 km-ów i opancerzenie stanowisk załogi zrobiłoby z Łosia myśliwiec?Raczej samolot szturmowy.Propozycja Suchosa to to typowy przypadek chwytania się brzytwy przez tonącego.Gdyby ten płatowiec miał taki potencjał rozwoju go w kierunku samolotu myśliwskiego to pewnie odpuszczono by Wilka-Lamparta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Jak na myśliwiec, Łoś ma o wiele za słabe osiągi. Proponowana tu przez kolegę wersja ze stałym uzbrojeniem w dziobie mogłaby być natomiast takim samolotem szturmowo-bombowym, do ataków z małej wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 8 Czerwiec 2013 Share Napisano 8 Czerwiec 2013 A panowie to gdzie ów samolot na żywo widzieli ?, chętnie sie wybiorę do tego cudownego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulek Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 http://plane-crazy.k-hosting.co.uk/Aircraft/WW2-Planes/Me110/Me110.htm Zapraszają do zwiedzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 Łosia miałem na myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks_ag Napisano 9 Czerwiec 2013 Share Napisano 9 Czerwiec 2013 co prawda replika ale w skali 1:1 PZL-37 Łośhttp://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,replika-bombowca-pzl-37-los-juz-gotowa,11626lepsze to niż nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Tylko z czym taki myśliwski Łoś miałby walczyć? Bo w starciu z myśliwcami przeciwnika byłby pozbawiony jakichkolwiek szans (nawet z ciężkimi" Bf 110). A bombowców mógłby zwyczajnie nie dogonić (przewaga prędkości rzędu kilkunastu km/h)Powiedzmy, ze coś takiego by mogło powstać ok 1940 roku. Jedno działko 20mm i 4 km w takim wielkim klocu raczej by już słabo wyglądały. Lżejsze maszyny przenosiły porównywalne lub silniejsze uzbrojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 12 Czerwiec 2013 Share Napisano 12 Czerwiec 2013 To już podchodzi pod PZL Wilk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
louis49 Napisano 14 Czerwiec 2013 Share Napisano 14 Czerwiec 2013 szukam poważnych gości, którzy sprawdzą wiadomość o zatopionym samolocie nie tych co zbierają złom tylko pasjonatow z wypsarzeniem do nurkowania jak będzie trzeba wskażę o które miejsce chodzi osobiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.