Skocz do zawartości

Łoś - myśliwski

p11c

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To moja propozycja, bez dolnego strzelca uzbrojenie z przodu 4 km i jedno 20 mm działko z tyłu 2 km.

Napisano
fajny:) ale jako nicny myśliwiec a idąc tym tropem myślenia, wyobrażcie sobie Łosia z wielką obrotową anteną radaru na górze:)
Lub bardziej przyziemnie w wersji torpedowej.
Napisano
Ciężko mi sobie wyobrazić to pudło w walce manewrowej z Me 110"

Czlowieku, czy Ty kiedykolwiek widziałeś Me-110?
Jak można Łosia nazwać pudłem... chyba że Ci się z Żubrem pomyliło... ;)
Napisano
Czy zainstalowanie tych 8 km-ów i opancerzenie stanowisk załogi zrobiłoby z Łosia myśliwiec?
Raczej samolot szturmowy.
Propozycja Suchosa to to typowy przypadek chwytania się brzytwy przez tonącego.
Gdyby ten płatowiec miał taki potencjał rozwoju go w kierunku samolotu myśliwskiego to pewnie odpuszczono by Wilka-Lamparta.
Napisano
Jak na myśliwiec, Łoś ma o wiele za słabe osiągi. Proponowana tu przez kolegę wersja ze stałym uzbrojeniem w dziobie mogłaby być natomiast takim samolotem szturmowo-bombowym, do ataków z małej wysokości.
Napisano
co prawda replika ale w skali 1:1 PZL-37 Łoś
http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,replika-bombowca-pzl-37-los-juz-gotowa,11626
lepsze to niż nic.
Napisano
Tylko z czym taki myśliwski Łoś miałby walczyć? Bo w starciu z myśliwcami przeciwnika byłby pozbawiony jakichkolwiek szans (nawet z ciężkimi" Bf 110). A bombowców mógłby zwyczajnie nie dogonić (przewaga prędkości rzędu kilkunastu km/h)

Powiedzmy, ze coś takiego by mogło powstać ok 1940 roku. Jedno działko 20mm i 4 km w takim wielkim klocu raczej by już słabo wyglądały. Lżejsze maszyny przenosiły porównywalne lub silniejsze uzbrojenie.
Napisano
szukam poważnych gości, którzy sprawdzą wiadomość o zatopionym samolocie nie tych co zbierają złom tylko pasjonatow z wypsarzeniem do nurkowania jak będzie trzeba wskażę o które miejsce chodzi osobiście

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie