okejos Napisano 9 Maj 2013 Autor Napisano 9 Maj 2013 ach wy .... kochajacy historię, i chwałę polskiego oręża.. jakos nikt nie pamieta ze 68 lat temu skonczyła się jedna z najwiekszych wojen w EuropiePolecam arthttp://kurczabredlich.natemat.pl/60571,wstydliwa-cisza
Einherjer Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Oczywiście pamiętam tą datę ale przyjmuję ją jako kapitulacje Niemiec, bo według mnie wojna w Polsce trwała jeszcze kilka lat mimo, że miała już inny charakter.
szwejk4 Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Ale jak to to my żeśmy walczyli w tej wojnie władek puti w swej dzisiejszej przemowie mówił zupełnie coś innego:)
okejos Napisano 9 Maj 2013 Autor Napisano 9 Maj 2013 ale mówił.. a u nas?? o naszych?? przeciez walczyliśmy na wszystkich frontach II wojny... i co?? i ch...100
HUBERTUS 1656 Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 I wygralismy" tak że ok 6mln obywtaeli poszło do piachu a nas jeszcze skroili terytorialnie sojusznicy " ze wschodu o 45 letniej opiece której i do dziś się pozbyć nie możemy nie wspomnę... Świetujmy więc :)
Boer Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Podziekuj naszemu obecnemu najwiekszemu sojusznikowi, i wielkiemu bratu.Pamietasz ze nawet angole nie zaprosili naszych naszego wojska parade zwyciestwa?, to pies ich tracal niech sobie dalej sami swietuja.
HUBERTUS 1656 Napisano 9 Maj 2013 Napisano 9 Maj 2013 Amen. Nie było zwycięstwa nie ma czego świętować.
marecki. Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 sorry ze pytam ale daleko mi do kraju , byly jakies obchody dnia zwyciestwa , puscili choc jakis film wojenny w tv ?
sza.man Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 Urzekł mnie przegląd prasy zagranicznej na antenie radiowej Trojki: na pytanie redaktora o francuskie reakcje na wizytę Bronisława Komorowskiego, korespondent odparł, ze nikt we Francji owej wizyty nie zauważył i nikogo ona nie obchodzi.
elcolonello Napisano 10 Maj 2013 Napisano 10 Maj 2013 A kogo obchodzi wizyta głowy peryferyjnego państwa będącego w praktyce kolonią Unii?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.