rpg22 Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 http://www.youtube.com/watch?v=gkeyiHHQBd4od 4.00 co ci panowie maja na plecach, górnicze aparaty tlenowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dirle Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 No jak to co - zasobniki na wurst, speck und vodka- takich błaznów już dawno nie widziałem - hitem jset ten gość w helmie NVA i jakimś dziwnym kamo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 No to chyba trzeba będzie nieco więcej poczytać w literaturze Panowie... Sama oprawa filmu..... no mierna z minusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Ktoś - to zdjęcie które obiecałem. Oczywiście jest ich więcej ale ie chce mi się szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 willi dawo cię tu nie było. Masz rację ten brdm (4:43) to porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Leo... co TY tam robiłeś??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 30 Listopad 2013 Autor Share Napisano 30 Listopad 2013 szanowni użytkownicy rpg22 i dirle, nie kompromitujcie się ujawniając waszą ignorancję. Na filmie widac członków GRH Reichhof 44 z Rzeszowa, którzy prezentują postaci żołnierzy WSS w najpóźniejszych wzorach maskowaniu leibertarnmuster, hełmy M45 i zestawy tlenowe używane chociażby na ulicach Berlina. Z tego co wiem, to przynajmniej kilka z nich to absolutne oryginały, to górnicze aparaty tlenowe wzorowane były na niemieckich drugowojennych. Od jakiegoś czasu w rekonstrukcji pojawia się nurt wz. 1946", gdzie koledzy prezentują wyposażenie, ekwipunek, które pod koniec wojny znajdowało się w fazie testów, prototypów czy właśnie wchodziły na wyposażenie armii niemieckiej. Ponieważ inscenizacja w Bliźnie dotyczyła właśnie takiego nurtu, stąd obecnośc leiberów, aparatów tlenowych czy hełmów najpóźniejszego wzoru (to nie jest hełm NVA, które były wzorowane na omawianych, z niego wykorzystany jest tylko dzwon, fasunek i jego mocowanie wyglądało zgoła inaczej). Niestety, a może raczej stety" jest to temat dla osób mocno zaawansowanych w wiedzę z tematu, na pewno nie dla użytkowników dalekowschodnich produkcji dodawanych jako promocja do bochenka chleba w Biedronce, czy maszynki do golenia w Lidlu. Zamiast robic z siebie mądrego inaczej, zadajcie pytanie właściwej osobie, a usłyszycie bardzo ciekawą opowieśc, popartą bogatymi studiami. Ja sam z przyjemnością korzystam z wiedzy Leona przy nadażających się okazjach, nie wszystko interesuje mnie w równym stopniu, ale wiedziec warto, chociażby po to by nie robic z siebie durnia ;)BRDM-a nie komentuję, ale mnie razi. Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 08:18 30-11-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=717266#1577575Proponuję przeglądnąć :)Dzięki za fotki miksu WH i SSI pytanko do rekonstruktorów bardzo późno wojennych - czy na leibernmunster przerabiacie szwajcary - czy macie jakiś materiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 30 Listopad 2013 Autor Share Napisano 30 Listopad 2013 Repliki bluz i spodni w tym kamo oferuje kilku sprzedawców, dla Kolegów z powyższych zdjęc sprowadzałem od Hikiego, na ten przykład, chociaż osobiście nie gustuję, taki rzucik ala haft kujawski" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.