zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 4.(pozdr. K.Abt.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Myślałem, że jacyś współcześni ;-)). No, chyba, że to chłopcy z Polskiego września ;-)).Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 No co wy ! - to są złomiaże i kradną metalowe szyldy , będą mieć potem na winczacho, nie wiecie że złom jest drogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Jasne, że złomiarze łatwo poznac po hełmach i bagnetach, u nas też tacy chodzą w zielonkawych mundurach, kiedyś jeździli Zudnappem, ale już sprzedali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Żarty,zartami...ale troche głupio nazwac nasze godło złomem".... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 No nie przesadzaj... O naszym godle - które jest na okładce ostatniego Playboya - nawet sam mistrz Starowieyski powiedział, że ma głupawe spojrzenie i zadługie nogi.A w ogóle to Jot miał świetny pomysł... Jest jakaś grupa z Gdyni, która reaktywuje Niemców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Jak widac chuliganstwo nie jest zjawiskiem dotyczacym tylko naszych czasow. Ale zeby Niemcy? Taki kulturalny narod...? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Istne wizjonerstwo.Już w 1939 przewidywali wielkie problemy materiałowe, które miały nastąpić za kilka lat... A także dezercję i defetzym we własnych szeregach.A z takiego godełka można było w sam raz wykonać kilka ryngrafów dla Kettenhunde :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Szlabany graniczne też nam łamali i wywozili do huty...szkopscy złomiarze :Ppzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haze44 Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Witam Wszystkich :)Zelig!Wysłałem do Ciebie e-maila, ale mi wrócił. Masz może jakiś inny adres poczty?Pozdrawiamhaze44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 Mam. A co?(i jeszcze jedna Gdynia przy okazji: ciekawe czy kibole Arki też taki mają?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAZUR Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Nie kibole z Arki takich nie mają. My wolimy na nogach :) pozatym benzyna droga :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 Miałem oczywiście na myśli kibiców Arki Noego (tego z Matrixa :)I ostatnia... Więcej Gdyni już nie będzie. Że się tak poetycko wyrażę - Wochenszały mi się wyczerpały. (a może to jest Wrzeszcz?) (?...?)No dobrze: achtungzelig [małpa] gazeta [kropka] pl. Tylko uprzedzam - u mnie ten numer z wirusem raczej nie przejdzie. Szkoda Twojego czasu. ;-)K.Abt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Chyba to most Wrzeszcz/Zaspa. Gdański odpada, bo by było widac dźwigi w stoczni. Tylko co to za wieża? Pewnie Beaviso nam powie:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Beaviso powie, że to nie jest most Wrzeszcz-Zaspa. Te 2 nasze są stalowe-kratownicowe, a ten ma zdaje się elementy betonowe.A bardzo podobne mosty są w Gdyni: tam gdzie Janek Wiśniewski padł", a także (chyba) jadąc do samego końca Świętojańską do portu w kierunku Nabrzeża Francuskiego.Aczkolwiek możliwe jest, że identyczne mosty były w jakimś innym mieście polskim. Ta wieża dziwna jakaś.pozdr,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Co jeszcze - sprawdziłem fotkę mostu zaspiańskiego. Tak jak sądziłem - ewidentnie inna konstrukcja. Gdańskie (w sumie 3) są stalowe, ażurowe", takie ze smakiem" i wcześniejsze.Natomiast ten na zdjęciu to grubo ciosany przyciężki" obiekt z lat '20-'30. Tak jak ówczesna Gdynia.Kąt zakrętu sugeruje, że może być to most na końcu Świętojańskiej - ściśle: ul. Tadeusza Wendy. Widok: w stronę Kapitanatu Portu Gdynia. A wieża może mieć związek z czymś kolejowym lub urzędem morskim.pozdr,M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Zaaaraz, a czy po prawej nie widać w oddali portowych magazynów przy Nabrzeżu Francuskim? Wszystko pasowałoby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAZUR Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Ten z Janka Wiśniewskiego niesądze droga zakręca w drógą stronę :) a to na końcu Świętojańskiej to możliwe wieża też tu jest tyle że od urzędu morskiego i wygląda inaczej i podczas wojny też inaczej wyglądała. Chociarz sam most wygląda tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAZUR Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Wiem jest to Janka Wiśniewskiego układ drogi też pasuje(patrząc od drugiej strony:)) te magazyny to nie przy nabrzeżu Francuskim jakieś inne. Co do wieży do dzisiaj stoją tam podobne - parowozy uzupełniały w nich zapas wody. Ale tu też jest mały szkopuł tamten most jest chyba stalowy a ten dzisiejszy jest betonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 19 Marzec 2004 Share Napisano 19 Marzec 2004 Protestuje w imieniu Polskiego Września !!!!!!!!!!!My najwyżej rekwirujemy :))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 19 Marzec 2004 Autor Share Napisano 19 Marzec 2004 :)Jeszcze wyciąłem początek tego zakrętu. (to pewnie wyjaśni już sprawę do końca)Chronologicznie przed tym ujęciem jest to, z którego kadr wstawiłem niedawno do wąsika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.