Skocz do zawartości

e-papieros

krzysiek9559

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak wiemy wielu z nas jest palaczami, chodzimy do lasów rzucamy ( raczj dokładnie gasimy nasze niedopałki) oczywiście nie wszyscy a co za tym idzie groźba pożarów lasów przez nieostożnych poszukiwaczy. Namawiam by w lasach jak ktoś jest nałogowym palaczem używać e-papierosów.... Jakie są Wasze opinie panowie.
Napisano
Kupiony parę lat temu na próbę, fakt że wersja oszczędnościowa- pic na wodę fotomontaż. Prędzej bym żylaków dostał niż się nim napalił ( choć przy wyjeździe na urlop- rodzina w samochodzie, jakiś ersatz ).

Droższy- może być, ale to też nie to. Wygodny, jak nie chcesz się ruszyć od kompa, w samochodzie z rodziną, czy parę szybkich machów, gdy nie wolno palić w budynku.

Nie znam nikogo, kto stosując e-papierosa stopniowo skutecznie rzucił palenie. A znam kilku, którzy non-stop zdzierają zelówki po nowe wkłady, tak szybko im schodzą...

Na 100 % wygodny, ale coś się ma zmienić z dostępnością.
Napisano
U mnie w pracy 11 osób inhaluje się - bo tak to nazywają - inhalacja. Kazio kierownik mimo zasysania elektroniki pali sobie normalne fajki. Elektronicznego papierosa popala" siedząc w biurze. Niby fajnie i nie śmierdzi , ale przytyło mu się po pół roku dobre z 10 kilo...
Napisano
U mnie w robocie kumple jarali fajki, było ich 8 został tylko jeden reszta pali efajki ale wszyscy kupili Wolishe. Na te fajki poprzechodzili ludzie nawet co 40 lat palą i jest ok.

e papieros nie jest do końca po to aby rzucać ale po to aby być zdrowszym, nie śmierdzieć, nie truć otoczenia itd

w zamyśle ma pomagać rzucić palenie ale mało kto rzuca...

pozdro!
Napisano
przy intensywnym użyciu - następuje koncentracja glikolu w organizmie - i niektórym (mi) to bardzo przeszkadzało...
do poziomu awersji na zapach...
chociaż teoretycznie ezwonny" jest.
Napisano
U mnie w nadleśnictwie był ostatnio taki wypadek latem,że jeden model wieszał na drzewie tablicęNie pal w lesie papierosów!Pożar pewny!!!"no właśnie...Promień słońca odbił się od tablicy,skumulowało,poszło w ściółkę i 2 hektary poszły z dymem.
Napisano
Promień słońca odbił się od tablicy,skumulowało,poszło w ściółkę i 2 hektary poszły z dymem"
O matko! jak to przeczytałem to ze śmiech poleciały mi łzy !!!!
Napisano
Urzekła mnie ta historia ...

A co do tematu to taki sam syf co tytoń tylko jeszcze nie zbadany skutek...
W końcu rynek tytoniowy musi się podzielić kaską ;)
Napisano
jak z każdym narkotykiem, czyściej, łatwiej, brak kontroli otoczenia .... łatwy dostęp do używki w niemal dowolnym miejscu ... resztę sobie dopowiedzcie ... to waporyzacja syntetycznejh nikotyny, poza efektami niewiele różni się od przzyjmoewania heroiny tą drogą .... przyjemnego :)
Napisano
\"Promień słońca odbił się od tablicy,skumulowało,poszło w ściółkę i 2 hektary poszły z dymem
O matko! jak to przeczytałem to ze śmiech poleciały mi łzy !!!!"
Co sie śmiejesz? Mi kiedyś promień słońca tak odbijał sie od tablicy rejestracyjnej auta, ze palił wszystko dookoła jak wielkiej mocy laser!
Napisano
E-papierosy to bzdet straszliwy.
Opowiem Wam coś...
Palenie zwyklych papierosow tak mnie wciągnelo ze dochodzilem do 30 stu sztuk.Mowie-tak byc nie moze i zakupilem najdrozszego e-papierosa.Rozstalem sie z fajkami analogowymi i przez rok zacząlem palic to e-swinstwo.
I tak kiedys siedzac i kopcąc to E" spojrzalem w lustro.
I co widze?
Faceta ktory przytyl 15 kilo,morda jakas taka szczarniała,kolor oczy z niebieskiego przechodzacy w czarny.Normalnie wieprz sie ze mnie zrobil.Taki czarny,wstretny odyniec.
I wtedy mnie olsnilo?Powiedzialem-nie dam z siebie zrobic malpy!Rozwalilem te wszystkie e-papierosy,zapisalem sie na silownie,na basen,cwicze reguralnie.Powrocilem do normalnej wagi,moje oczy znow sa niebieskie,wlosy blad i juz nie jestem grubym,czarnym wieprzem.

Czyli w sumie e-papierosom juz nie pale.:)Nie wiem czy one tylko na mnie tak dzialaly ale naprawde sie przestraszylem swojego wyglądu.
Napisano
Powrocilem do normalnej wagi,moje oczy znow sa niebieskie,wlosy blad i juz nie jestem grubym,czarnym wieprzem."

Uffff wyglądając jak dziki czarny grubas to musiał być istny koszmar...
Wielu ucieszy się, że znów prezentujesz typ prawdziwego nordyckiego zdobywcy :D
Napisano
Witam . Paliłem ponad trzydzieści lat . Od pięciu miesięcy raczę się e-papierosem firmy Volish i jestem bardzo zadowolony . Pomijając kwestię finansową , bo paliłem około 30 szt. dziennie , w porywach ( czytaj , impreza , piwo )i 50 , jak lokomotywa , to dawało miesięcznie wydatek 450-500 pln. Teraz wystarczy miesięcznie 70 pln, i o porannym kaszlu zapomniałem , w domu nie śmierdzi , węch lepszy itp . Faktem natomiast jest , że zwykłe , tanie e-papierosy nie są nic warte . Ani chmury , ani czucia dymu ( pary wodnej )i cug trzeba mieć mocny :)
Pozdrawiam .
Napisano
Znam duzo ludzi którzy przechodzili na e-papierosy , w dłuzszej perspektywie nic to nie dało . Kto wie może za kilka lat ktos zrobi jakieś badania i okaże się że bardziej szkodzą niż tradycyjne .
Jeśli ktoś chcze rozstać się z nałogiem to jest jeden skuteczny sposób , bezbolesny bez walki z sobą , bez pociągu do nałogu ,sprawdzony równiez na innych osobnikach .
Paliłem 30 szt dziennie , nie pale juz 2 lata ....
Napisano
Ja po 16 latach palenia powiedziałem sobie od jutra nie pale" i już 3 rok leci bez fajek.
Jak ktoś nie chce przestać to i tak nie przestanie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie