osyjan Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Napisano 12 Styczeń 2013 Arsenał w toruńskim mieszkaniuKilkadziesiąt sztuk broni i amunicję znaleźli policjanci w mieszkaniu 38-letniego mężczyzny na toruńskim Rubinkowie.Kryminalni wkroczyli do lokalu przy ul. Łyskowskiego w piątek po uzyskaniu informacji, że jego mieszkaniec ma broń palną bez wymaganych zezwoleń.Znaleźli tu pięć ciężkich karabinów maszynowych, pięć pistoletów maszynowych, 12 sztuk broni krótkiej: rewolwery i pistolety, dwa granaty oraz amunicję. Wszystko z II wojny światowej.Zatrzymany 38-latek usłyszał w piątek zarzut nielegalnego posiadania broni i amunicji. W sobotę stanął przed prokuratorem, który zdecydował, że mężczyzna będzie objęty policyjnym dozorem - będzie musiał zgłaszać się do komisariatu trzy razy w tygodniu. Nie może opuszczać kraju, ma zapłacić poręczenie majątkowe.Mężczyzna stanie przed sądem - grozi mu od sześciu miesięcy do 8 lat więzienia.Na razie mundurowi nie podają, w jakim stanie jest broń i czy była gromadzona do celów kolekcjonerskich czy też innych. Cały tekst: http://torun.gazeta.pl/torun/1,35576,13186843,Arsenal_w_torunskim_mieszkaniu.html#ixzz2HlXJcdRe
m4sherman Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 I znowu statystyka. Żadnych konkretów, no i ten tytuł za którym nic nie ma...
rotsen5 Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Pamiętam te lata 1980 r szkoła średnia , bunt , przykład wolności na tak zwanym zachodzie lub konkretnie Stany Zjednoczone , wolność obywatela , prawo do wypowiedzi , a twój dom , mieszkanie to typowa wolność , możesz kolekcjonować , posiadać , to jest twoje prawo wolnego człowieka w demokratycznym państwie , siąść i płakać , praktycznie się nic nie zmieniło.
Trooper85 Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Jasne, że replika. A arsenał" pewnie jak zwykle złożony z deko.
HUBERTS Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Ciekawe jak długo jeszcze będziemy czytali rewelacje tego typu.Czy działania Milicji są celowe czy wynikają po prostu z głupoty panów milicjantów.Nie wiem czy to zdjęcie pochodzi z tego miejsca,ale to nawet dla mojej 15 letniej córki wygląda na kopię.
Trooper85 Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Instytucja o nazwie Milicja Obywatelska" zakończyła swój żywot w kwietniu 1990 roku.
HUBERTS Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Milicjant posmarował się maścią i został policjantem?
Trooper85 Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 No patrz, ostatnio z takim jednym rozmawiałem i rękę bym se dał uciąć, że miał napisane takimi wielkimi, białymi literami POLICJA. A wzrok mam raczej niezły.Z wyglądu to sprawiał wrażenie jakby w 1990 roku chodził do podstawówki.
czarny bocian Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 HUBERTS ma racje .takie dziwne naloty z komunistycznym zaangażowaniem na nieszkodliwych kolekcjonerow dla podbicia swoich marnych statystyk robi milicja....to nie ma nic wspolnego z policją .
michu69 Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 Jak zwykle złapano gangstera albo cyngla . Proszę o obejrzenie paru zdjęć z kraju gdzie nie ma zwariowanej policji o mentalność milicji .
bjar_1 Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 No nie wiem czy MO czepiało się takich złomów jak Policja teraz... Nie sądzę...
michu69 Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 Te karabinki można kupić po lekkim targowaniu za 500 pln .Stena z okresu wojny wyceniono na 200 pln .Zdjęcia z baterii Vara w Norwegi . Pozdrawiam niepokornych michu .
srg.steiner Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 ceny tak :),ale weź to i przywieź,zaraz zrobią z Ciebie errortstę".
michu69 Napisano 13 Styczeń 2013 Napisano 13 Styczeń 2013 Najlepsze jest to że nie dostajesz żadnego kwitu . Broń ma jedno smarknięcie elektrodą w lufie i na zamku w miejscu gdzie znajduje się iglica .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.