Skocz do zawartości

Szpiedzy w Warszawie" serial

piotr916

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Dzisiaj(piątek)na TVP1 ,godz.20:30.Jest to pierwsza koprodukcja TVP i BBC.Akcja dzieje się w drugiej połowie lat 30-tych przed wybuchem II wojny. Warzawa gra"wszystkie europejskie miasta,w których rozgrywa się historia.Sporo zabytkowego jeżdżącego sprzętu.4 odcinki.
Napisano
Po obejrzeniu miałem wrażenie, że znalazłem się w latach 70-tych i oglądam produkcji BBC Sagę Rodu Paliserów", taki sam sposób fotografowania i tak samo wartka akcja. Obawiam się pewnej prawidłowości - im bardziej polska telewizja zachęca do oglądania czegoś, tym bardziej można to sobie odpuścic i chyba najciekawsze fragmenty pokazano w zajawce. Oszczędności w kadrowaniu mogliby uczyc ;) raut dyplomatyczny sfilmowano chyba w gabinecie jakiegoś ministra, kiedy akurat wyskoczył do toalety.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 13:34 12-01-2013
  • 3 weeks later...
Napisano
ach jaki uroczy kraj ... - Ta Polska.
Pociągi specjalne zatrzymywane przez cyganki stojące na torach, indianie napadający na owe pociągi... itd.
Napisano
Nie da się tego oglądac, myślałem, ostatni odcinek akcja przyspieszy ... wytrzymałem 3,5 minuty. Do tego kto w tym serialu odpowiadał za dźwięk? Słychac jak ze studni, a godzinę wcześniej w kino Polska leciał stary, dobry Pogranicze w ogniu". Można ciekawie i frapująco o wywiadzie? Można, no, ale to było 20 lat temu.
Napisano
Do tego kto w tym serialu odpowiadał za dźwięk? Słychac jak ze studni"

Przecież spartolone udźwiękowienie to jest prawie że znak rozpoznawczy krajowej kinematografii. Niezależnie od gatunku. Dialogi trzeba odczytywać z ruchu ust, ża to każde pierdniecie słychać z mocą wybuchu bomby atomowej.
Napisano
Witam!Jak pamiętam,polski dubbing w filmach zagranicznych,serialach- zawsze był do kitu.Wyjątek stanowią znane nam wszystkim filmy animowane z przed kilku lat.
Napisano
BTW polski dubbing kiedyś to było mistrzostwo świata. Wystarczy wspomnieć: Sześć żon Henryka VIII", Elżbietę -królową Anglii",Ja Klaudiusz",Pogodę dla bogaczy", Królów przeklętych". Ech, łza się w oku kręci...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie