piotr916 Napisano 11 Styczeń 2013 Autor Napisano 11 Styczeń 2013 Witam! Dzisiaj(piątek)na TVP1 ,godz.20:30.Jest to pierwsza koprodukcja TVP i BBC.Akcja dzieje się w drugiej połowie lat 30-tych przed wybuchem II wojny. Warzawa gra"wszystkie europejskie miasta,w których rozgrywa się historia.Sporo zabytkowego jeżdżącego sprzętu.4 odcinki.
Dunczyk Napisano 12 Styczeń 2013 Napisano 12 Styczeń 2013 Po obejrzeniu miałem wrażenie, że znalazłem się w latach 70-tych i oglądam produkcji BBC Sagę Rodu Paliserów", taki sam sposób fotografowania i tak samo wartka akcja. Obawiam się pewnej prawidłowości - im bardziej polska telewizja zachęca do oglądania czegoś, tym bardziej można to sobie odpuścic i chyba najciekawsze fragmenty pokazano w zajawce. Oszczędności w kadrowaniu mogliby uczyc ;) raut dyplomatyczny sfilmowano chyba w gabinecie jakiegoś ministra, kiedy akurat wyskoczył do toalety.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 13:34 12-01-2013
vis1939 Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 Polecam jako środek nasenny,po 15 minutach wartkiej i zajmującej" akcji same się oczy zamykają.
kopijnik2 Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 ach jaki uroczy kraj ... - Ta Polska.Pociągi specjalne zatrzymywane przez cyganki stojące na torach, indianie napadający na owe pociągi... itd.
Dunczyk Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Nie da się tego oglądac, myślałem, ostatni odcinek akcja przyspieszy ... wytrzymałem 3,5 minuty. Do tego kto w tym serialu odpowiadał za dźwięk? Słychac jak ze studni, a godzinę wcześniej w kino Polska leciał stary, dobry Pogranicze w ogniu". Można ciekawie i frapująco o wywiadzie? Można, no, ale to było 20 lat temu.
Trooper85 Napisano 2 Luty 2013 Napisano 2 Luty 2013 Do tego kto w tym serialu odpowiadał za dźwięk? Słychac jak ze studni"Przecież spartolone udźwiękowienie to jest prawie że znak rozpoznawczy krajowej kinematografii. Niezależnie od gatunku. Dialogi trzeba odczytywać z ruchu ust, ża to każde pierdniecie słychać z mocą wybuchu bomby atomowej.
Thorsten Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Czy jest gdzieś dostępna wersja tylko z napisami? A swoją drogą, co za pomysł z tym dubbingiem...
Dunczyk Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Saga rodu Paliserów", też była przed laty dubbingowana ;) Ale z perspektywy całego serialu" była bardziej porywająca ;)
piotr916 Napisano 5 Luty 2013 Autor Napisano 5 Luty 2013 Witam!Jak pamiętam,polski dubbing w filmach zagranicznych,serialach- zawsze był do kitu.Wyjątek stanowią znane nam wszystkim filmy animowane z przed kilku lat.
yorik Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 BTW polski dubbing kiedyś to było mistrzostwo świata. Wystarczy wspomnieć: Sześć żon Henryka VIII", Elżbietę -królową Anglii",Ja Klaudiusz",Pogodę dla bogaczy", Królów przeklętych". Ech, łza się w oku kręci...
Kaczor82 Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 @piotr916 - w Szpiegach" dubbing robiły chyba te same osoby co w bajkach Disneya ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.