Skocz do zawartości

Szwedzi manifestują pod domem Stefana Michnika

sebo_sek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wpolityce.pl/artykuly/42856-szwedzcy-narodowcy-manifestowali-pod-domem-stefana-michnika-stalinowskiego-sedziego

Skazał na śmierć mojego dziadka, ale o ekstradycję nikt się nie upomniał. Przynajmniej tam ktoś pamięta, bo władzę POlski nie pamiętają.

To dziwne, że nazistów to się ściga do ostatnich dni życia, ale komuszych morderców zostawia się w spokoju na obczyźnie, albo wręcz nazywa ludźmi honoru.
Napisano
To pewnie tacy szwedzcy PiS-owcy, co to ciągle szukają i jątrzą i rozgrzebują stare rany i sieją mowę nienawiści. Domagają się jakiejś sprawiedliwości?
A gdzie chrześcijańska miłość i przebaczenie?
Napisano
Szwedzkie wladze odmowily umozliwienia ukarania zydowskiego bandyty i ta skandaliczna sytuacja spowodowala obecny protest.
DOMILUD PL - ty cytujesz szpicla, klamce i cudzoloznika, jednego z szeregu debilnych ministrow PO? Jest wielu niedorozwojow, dla ktorych prawda to w obecnej nowomowie mowa nienawisci".
A gdzie chrześcijańska miłość i przebaczenie?" - mozesz rozwinac to? Czy odbierasz zydom, komunistom lub zwyklym bandytom prawo do procesu? Przeciez chyba nie wierzysz w jakas spiskowa teorie o ukrywaniu przez miedzynarodowe sitwy nazistowskich lub komunistycznych zbrodniarzy. Szechter-Michnik-Szwedowicz moze przed sadem sprobowac sie z zarzutow oczyscic. Odbierasz mu to prawo, czy mie miesci ci sie w glowie, ze mozna kogos skazac za komunistyczne zbrodnie?
Napisano
Demolud - tak się zwij, on skazał na śmierć mojego dziadka, ostatniego komendanta XII okręgu NSZ w Siedlcach - mjr. Karola Sęka. Może się znajdzie na Łączce, a może nie. Tobie łatwo gadać zza ekranu, ale albo twoi też maczali palce w tych morderstwach i nie chcesz sprawiedliwości i pohańbienia, albo niestety odczłowieczyło cię do reszty.

Widać tu powrót do starego, pragnienie sprawiedliwości, chociażby dla spokoju rodzin jest według ciebie mową nienawiści.Winszuję. A twoja gadka o wybaczeniu to już naprawdę szczyt cynizmu.
Napisano
A tobie Yeti uciekło chyba, że władze Polski (MSZ, MS) jakoś czynnie nie dopominały się o to. Jak przypomnisz sobie sprawę Pinoczeta, to zobaczysz jak powinna się odbywać akcja o ekstradycję, z jakim naciskiem międzynarodowym, jaką prasą. Nie cichaczem, żeby nikt nie słyszał.

No i to ten podły IPN tak staruszka gnębi.
Napisano
Nie, ty oskarżyłeś o pamięć wybiórczą, więc nie mów, że się" zaczęła pyskówka, tylko ty zacząłeś pyskówkę, a rozzuchwalony tym demolud poszedł w tango.
Napisano
Zadałem proste (?) pytanie, tylko i wyłącznie...

Nic o władzę POlski" czy szwedzcy PiS-owcy", Czy odbierasz zydom, komunistom lub zwyklym bandytom" nie pisałem...

Zwłaszcza, że ostatnia cytata pokazuje, nie po raz pierwszy, podejście tfu-rcy do Forum i tematu.
Napisano
A ja ci tylko odpowiedziałem. O niczym nie zapomniałem, co sugerowałeś. Nie było pyskówki w moim mniemaniu. Zresztą jak zauważyłeś już pewnie ja staram się takowych unikać. Stąd dałem wpis i nie wracałem przez dłuższy czas.

A jesli chodzi o Domiluda to nie obrażaj się, ale jeśli byś przeczytał uważnie co ten człowiek zrobił mojej rodzinie to byś się wstrzymał od ironii - bez względu na dobre intencje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie