sebo_sek Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Napisano 16 Grudzień 2012 http://wpolityce.pl/artykuly/42856-szwedzcy-narodowcy-manifestowali-pod-domem-stefana-michnika-stalinowskiego-sedziegoSkazał na śmierć mojego dziadka, ale o ekstradycję nikt się nie upomniał. Przynajmniej tam ktoś pamięta, bo władzę POlski nie pamiętają.To dziwne, że nazistów to się ściga do ostatnich dni życia, ale komuszych morderców zostawia się w spokoju na obczyźnie, albo wręcz nazywa ludźmi honoru.
Einherjer Napisano 16 Grudzień 2012 Napisano 16 Grudzień 2012 Bydlę kwalifikujące się na czapę.Ładny gest ze strony szwedów, pozdrawiam ich serdecznie.
Czlowieksniegu Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Sebo_sek, Einherjer- ale pamiętacie, że to Szwedzi odmówili ekstradycji... Czy, dla Waszej wygody, wam uciekło?
DOMILUD PL Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 To pewnie tacy szwedzcy PiS-owcy, co to ciągle szukają i jątrzą i rozgrzebują stare rany i sieją mowę nienawiści. Domagają się jakiejś sprawiedliwości? A gdzie chrześcijańska miłość i przebaczenie?
allegrowicz67 Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Szwedzkie wladze odmowily umozliwienia ukarania zydowskiego bandyty i ta skandaliczna sytuacja spowodowala obecny protest.DOMILUD PL - ty cytujesz szpicla, klamce i cudzoloznika, jednego z szeregu debilnych ministrow PO? Jest wielu niedorozwojow, dla ktorych prawda to w obecnej nowomowie mowa nienawisci".A gdzie chrześcijańska miłość i przebaczenie?" - mozesz rozwinac to? Czy odbierasz zydom, komunistom lub zwyklym bandytom prawo do procesu? Przeciez chyba nie wierzysz w jakas spiskowa teorie o ukrywaniu przez miedzynarodowe sitwy nazistowskich lub komunistycznych zbrodniarzy. Szechter-Michnik-Szwedowicz moze przed sadem sprobowac sie z zarzutow oczyscic. Odbierasz mu to prawo, czy mie miesci ci sie w glowie, ze mozna kogos skazac za komunistyczne zbrodnie?
Lipek Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Stary, wyjdź na dwór ulepić bałwana i ostudź głowę, bo jak tak dalej pójdzie to Wigilii na tym Forum nie dotrwasz :)
sebo_sek Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Napisano 17 Grudzień 2012 Demolud - tak się zwij, on skazał na śmierć mojego dziadka, ostatniego komendanta XII okręgu NSZ w Siedlcach - mjr. Karola Sęka. Może się znajdzie na Łączce, a może nie. Tobie łatwo gadać zza ekranu, ale albo twoi też maczali palce w tych morderstwach i nie chcesz sprawiedliwości i pohańbienia, albo niestety odczłowieczyło cię do reszty.Widać tu powrót do starego, pragnienie sprawiedliwości, chociażby dla spokoju rodzin jest według ciebie mową nienawiści.Winszuję. A twoja gadka o wybaczeniu to już naprawdę szczyt cynizmu.
sebo_sek Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Napisano 17 Grudzień 2012 A tobie Yeti uciekło chyba, że władze Polski (MSZ, MS) jakoś czynnie nie dopominały się o to. Jak przypomnisz sobie sprawę Pinoczeta, to zobaczysz jak powinna się odbywać akcja o ekstradycję, z jakim naciskiem międzynarodowym, jaką prasą. Nie cichaczem, żeby nikt nie słyszał.No i to ten podły IPN tak staruszka gnębi.
Czlowieksniegu Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Ja, nie pisząc nic o podmiocie lirycznym, przypomniałem dlaczego on tam spokojnie mieszka...I. jak zwykle, się pyskówa zaczęła :-)
sebo_sek Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Napisano 17 Grudzień 2012 Nie, ty oskarżyłeś o pamięć wybiórczą, więc nie mów, że się" zaczęła pyskówka, tylko ty zacząłeś pyskówkę, a rozzuchwalony tym demolud poszedł w tango.
Czlowieksniegu Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Zadałem proste (?) pytanie, tylko i wyłącznie...Nic o władzę POlski" czy szwedzcy PiS-owcy", Czy odbierasz zydom, komunistom lub zwyklym bandytom" nie pisałem...Zwłaszcza, że ostatnia cytata pokazuje, nie po raz pierwszy, podejście tfu-rcy do Forum i tematu.
DOMILUD PL Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 allegrowicz67 i sebo_sek za jakie grzechy? Proszę przeczytajcie jeszcze raz mój wpis ze zrozumieniem.Yeti ma ubaw.
Lipek Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 I tak to DOMILUD zostałeś kryptokomuchem i zwolennikiem grubej kreski :)Zdolność wychwytywania ironii umarła w Narodzie :(
DOMILUD PL Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 No Lipek, szacunek.W dzisiejszym świecie absurdu i zakłamania czasem zostaje tylko ironia. Choć oczywiście dosłownie walczyć o prawdę trzeba również zawsze.
Kanarek022 Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 To jutro kolega kiszczaka i innych ludzi honoru będzie pisać o szwedzkich antysemitach.A wątek pewnie zaraz dostanie kłódkę.Pozdrawiam.
Czlowieksniegu Napisano 17 Grudzień 2012 Napisano 17 Grudzień 2012 Dlaczego?Ja ylko" Sebastianowi (?) pytanie zadałem...
sebo_sek Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Napisano 20 Grudzień 2012 A ja ci tylko odpowiedziałem. O niczym nie zapomniałem, co sugerowałeś. Nie było pyskówki w moim mniemaniu. Zresztą jak zauważyłeś już pewnie ja staram się takowych unikać. Stąd dałem wpis i nie wracałem przez dłuższy czas. A jesli chodzi o Domiluda to nie obrażaj się, ale jeśli byś przeczytał uważnie co ten człowiek zrobił mojej rodzinie to byś się wstrzymał od ironii - bez względu na dobre intencje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.