Pawełek11 Napisano 5 Październik 2012 Autor Share Napisano 5 Październik 2012 las był suchszy od bagna"- ale bardziej mokry od Twojego domu, prawda? -- o to chodziło ze sie nasmiewasz i prubujesz grypsowac .... ja nie mam zamiaru przeprowadzac autolizy na drewnie tylko na osadzeniu bagnetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 5 Październik 2012 Share Napisano 5 Październik 2012 Pawełek11 - czytając Twoje wypowiedzi mam wrażenie że 11" w Twoim nicku to liczba lat.Tworzysz posta, a następnie nie pozwalasz sobie pomóc.Wszystkie porady oprócz tych od kolegi R51, który jako jedyny ma profesjonalne akademickie przygotowanie do konserwacji materiałów wszelakich, to typowe chałpnictwo. To co odbierasz jako grypsowanie" to nic innego jak łopatologiczna" próba wytłumaczenia Tobie pojęcia różnicy wilgotności względnej między otoczeniem, w którym przedmiot się znajdował, a tym w którym się obecnie znajduje.Nie wiesz co to jest PEG ? Potrafiłeś się zalogować na Odkrywcy, to zapewne potrafisz wpisać w google PEG400 ? A najprościej na Allegro, jest w małych i dużych opakowaniach.A jeżeli chodzi o moje prywatne zdanie na temat tego kawałka drewna, całkowicie się zgadzam z Vis1939 i R51, to nie jest warte całego zachodu.Post kolegi Ktos451 cyt : ładnie wyeksponowane może dać fajny efekt."położył mnie ze śmiechu na podłodze.Już widzę te kolejki - rodzina, znajomi, ksiądz po kolędzie, inkasent od prądu, oglądających z wypiekiem na twarzy kawałek kolby do mausera z namaszczeniem jak relikwie Krzyża Świętego, pytających co to jest, bo się nie znamy, ale wygląda zajebiście" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawełek11 Napisano 5 Październik 2012 Autor Share Napisano 5 Październik 2012 ale jak bedzie jeszcze lufa sama to bedzie inaczej lufa bez zamka z drewniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 5 Październik 2012 Share Napisano 5 Październik 2012 Lufa to nielegal. Robisz kolego wielkie zamieszanie. Ale i z tego da się wyciągnąć pozytywy. Kolego R51,domyślam się ,że masz doświadczenie z środkiem PEG" :) ? Mógłbyś opisać mi jego działanie ? Ze szczególnym naciskiem na różnicę pomiędzy nim a olejem lnianym. Zawsze używałem lnianego,dobrze na tym wychodziłem - co nie znaczy,że nie zmienię metody. Jeśli PEG jest lepszy,czemu nie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawełek11 Napisano 5 Październik 2012 Autor Share Napisano 5 Październik 2012 ja wiem ze lufa jest nielegalna ale lufa zaspawana czyli zabespieczona to inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 5 Październik 2012 Share Napisano 5 Październik 2012 Bajkopisarstwem się nie zajmuj, tym zajmie się sąd i biegli - wg. polskiego prawa lufa jest istotną częścią broni podlegającą pod ustawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
por.pil.020 Napisano 5 Październik 2012 Share Napisano 5 Październik 2012 Barti, R51 już opisywał działanie tego PEG (zdaje się w wątku o bagnecie wz.28) - generalnie chodzi o to że wypełnia on miejsca gdzie wczesniej była woda i w ten sposób wzmacnia strukture drewna, czy raczej utrzymuje ją w niezmienionym stanie.Pawełek11 - no to teraz w kolejce do Twojego eksponatu" oprócz tych wszystkich osób wymienionych przez Bandi1973 ustawią się także policjanci :D (po Ciebie i tą Twoją zabespieczoną" lufę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawełek11 Napisano 5 Październik 2012 Autor Share Napisano 5 Październik 2012 ja miałem zamiar dokupić lufe zaspawano jescze jej nie mam zle mnie zrozumieliście mislicie ze ja jo mam a ja jej nie mam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawełek11 Napisano 5 Październik 2012 Autor Share Napisano 5 Październik 2012 ale skoro sie dowiedziałem od was ze to jes powarznie karalne to nie bede kupował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 5 Październik 2012 Share Napisano 5 Październik 2012 Ja też jak kiedyś znalazłem gwoździa to musiałem płot kupić ,żeby go wyeksponować.Ale ładnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Październik 2012 Share Napisano 6 Październik 2012 Myślę,że w tym konkretnym przypadku pomóc może jedynie: http://www.dzieckowinternecie.com.pl/index.php/ustawienia-windows/86-ograniczenie-czasowe-komputera-przy-uzyciu-kontroli-rodzicielskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 świetnie Vis'ku ale ja bym jeszcze do tego dołożył korepetycje z języka polskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 PANOWIE!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.