HASAG40 Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 brombi można zapytać gdzie smigasz to czasem na wiśle nie jest?jeżeli to nie tajemnica oczywiście:-)
HASAG40 Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 to ciekawe miejsce ale mnie kojarzyło się z mikoszewem ujście wisły mierzeja wiślana dlatego zpytałem:-)ponieważ ostatnio jak byłem na spacerku to właśnie też nurkowali pod brzegami a do tego jeszcze trzepali neodymami ale jakie efekty mieli tego nie wiem?a tak ogólnie to gratuluję koledze fantów i oby tak dalej:-)
Midas Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Mocny wątek trzeba przyznac same śliczności :) jak kolega wyciągnął tą mosiężną łuskę neodymem ? za spłonkę chwyciło? Czy to może przy nurkowaniu znaleziona? A skrzynie tez z wody?
atylla Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 jadę na urlop w okolicę Mikoszewa,może i mi się uda coś ciekawego wyszperać.pozdrawiam
brombi Napisano 23 Sierpień 2012 Autor Napisano 23 Sierpień 2012 Łuska jest mosiężna jedyne miejsce gdzie łapie magnes to spłonka...skrzynki są z wody a dokładnie z bardzo zamulonego dna dzięki temu tak pięknie zachowane a co do Mikoszewa to sporo różnego rodzaju amunicji ostatnimi czasy wyciągnęli tam nurkowie minerzy MW zalecana rozwaga ;)
cezar81 Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Czy te rzeczy są wyciągnięte magnesem z wody czy wyciągnięte z mułu który jest wybierany koparką znajdującą się na pogłębiarce która pogłębia basen marynarki wojennej.
brombi Napisano 26 Sierpień 2012 Autor Napisano 26 Sierpień 2012 ;) z pogłębiarki są skrzyneczki tylko ,katiuszki wynurkowane w lubuskim cala reszta neodymem na Kanale Piastowskim... panowie z pogłębiarek nie są skorzy do chwalenia się fantami a wyciągają takie rzeczy że kolana miękną
cezar81 Napisano 27 Sierpień 2012 Napisano 27 Sierpień 2012 Witam ,pisałem do kolegi na maila.Gdzie te barki zrzucają urobek? na pole refulacyjne po prawej stronie jak się wychodzi na zalew czy w jakieś inne miejsce?
brombi Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Napisano 27 Sierpień 2012 Szczerze powiedziawszy to nie wiem ,prawdopodobnie tak bo widziałem że płyną w tamtą stronę ale poszukiwanie czegokolwiek w tej mazi mułu,mazutu,olei nie należy do przyjemnych a szkoda bo oprócz kupy śmieci i złomu mogą sie trafić prawdziwe perełki
DOMILUD PL Napisano 28 Sierpień 2012 Napisano 28 Sierpień 2012 No ale brombi tak to już dziś jest, żeby wydobyć cenne rzeczy trzeba zanurkować w szambo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.