bodziu000000 Napisano 14 Wrzesień 2017 Napisano 14 Wrzesień 2017 Siennica Polen 1939 Oberstleutnant Wagner! Panzer Tankette"
wa1aw Napisano 24 Wrzesień 2017 Napisano 24 Wrzesień 2017 Jak zwykle moja obecność w innych tematach niż temat o polskich pociągach szpitalnych i sanitarnych jest jedynie incydentalna. Szukając węgierskich tropów związanych z pociągami sanitarnymi znalazłem dwa zdjęcia, które mam nadzieję, że mogą Kolegów zainteresować. Pochodzą z portalu IMGUR. Wspólny opis zdjęć jest następujący: TKS & TK-3 tankettesWhen some parts of the withdrawing Polish Armored Forces came to Hungary in 1939, they were given refuge and were not given out to the Germans. Because the Polish soldiers had no more use of their vehicles, they gave them to the Hungarians, with that, many TKS and TK-3 tankettes got into the hands of the Hungarian Army. On this picture a Polish vehicle line can be seen, just arrived to Hungary.Opis bieżącego zdjęcia: Tankettes being examined by Hungarians while some Polish soldiers are waiting.
wa1aw Napisano 24 Wrzesień 2017 Napisano 24 Wrzesień 2017 W uzupełnieniu poprzedniego wpisu zamieszczam opis drugiego zdjęcia:Pole tankers waiting at their vehicles in Hungary.
wa1aw Napisano 24 Wrzesień 2017 Napisano 24 Wrzesień 2017 Dodatkowo podzielę się z Kolegami jeszcze takim znaleziskiem. Nie wiem, czy dobrze trafiłem z tymi zdjęciami, jednak jeśli źle, to w odpowiedzi na ewentualną krytykę mojej inicjatywy mogę przysłać gumkę do wytarcia tych postów ;)
anuka1 Napisano 25 Grudzień 2017 Napisano 25 Grudzień 2017 Witam. Fotografia z pogrzebu mjr. Tadeusza Kramera kwatermistrza 8 Batalionu Pancernego z Bydgoszczy. Jesień 1937 rok. Okoliczności ani przyczyny śmierci nie są znane do dnia dzisiejszego.
anuka1 Napisano 25 Grudzień 2017 Napisano 25 Grudzień 2017 Aktualny stan grobu majora. Tadeusza Kramera.
hazet_95 Napisano 11 Luty 2018 Napisano 11 Luty 2018 @ jotesDzięki! Już wylądowało we właściwym wątku.
jotes Napisano 1 Marzec 2018 Napisano 1 Marzec 2018 Ostatnia wygląda na TK znaną z kolorowego zdjęcia Hugo J.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.