Gizio Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Dźizus mało ataku serca nie dostałem.W Polsce za taki wyczyn dostaliby po 200 zł nagrody i dyplom i to w najlepszym wypadku .W najgorszym parę lat kryminału.
bjar_1 Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Eee... za takie coś, to od razu do kryminału...
RAJTAR Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 eee tam od razu kryminał ... w Polsce nikt nigdy nie dowiedziałby się o fakcie...niestety.
GORYL Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Czy niestety...??? to nie wiem.Polska nigdy nie będzie krajem jak inne"...Kocham ją za ten folklorystyczny stan";) http://pl.wikipedia.org/wiki/Folklor
pni Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 U nas napisali by że to nic nie warte bo takie same monety w takej ilości to złom. dewaliuacja zabytkowej monety itp. A przy okzji ile to roboty by to porozklejać.
sidi Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 akurat co do szacunkowej wartości tych monet to można by długo dyskutować , przy tak płytkim rynku numizmatycznym jaki mamy od kilku lat jeżeli ktoś puścił by w obieg taką ilość monet to ich wartość właśnie by osiągnęła cenę niewiele wyższą niż wartość kruszcu , owszem wartość jednej monety jaką podali to 200 funtów tylko w przypadku gdy na wolnym rynku znajdują się tylko nieliczne egzemplarze ale w przypadku odkrycia następnych 50.000 sztuk takiej samej monety jej wartość diametralnie spada .
suchy ss Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Ale tam Panstwo płaci znalazcy 200 funtów za sztuke a nie 20 ;]
zyziu Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Ja sądzę że nikt tego nie będzie rozklejał a wartość ma większą jako skarb w całości niż pojedynczo znajdowane monety.
shadowN Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 o ile pamiętam rozklejanie monet skarbowych to szczyt laicyzmu.
VanWorden Napisano 27 Czerwiec 2012 Napisano 27 Czerwiec 2012 Monety (i nie tylko bo w środku jest też prawdopodobnie biżuteria celtycka) będą oczywiście ozklejane" i czyszczone, ale zyziu ma rację i wycena tyczyć się będzie skarbu a nie pojedyńczych sztuk.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.