Skocz do zawartości

Przez 30 lat chodzili z wykrywaczami metalu, wczoraj zostali milionerami

barov

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dźizus mało ataku serca nie dostałem.W Polsce za taki wyczyn dostaliby po 200 zł nagrody i dyplom i to w najlepszym wypadku .W najgorszym parę lat kryminału.
Napisano
Czy niestety...??? to nie wiem.

Polska nigdy nie będzie krajem jak inne"...

Kocham ją za ten folklorystyczny stan"

;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Folklor
Napisano
U nas napisali by że to nic nie warte bo takie same monety w takej ilości to złom. dewaliuacja zabytkowej monety itp. A przy okzji ile to roboty by to porozklejać.
Napisano
akurat co do szacunkowej wartości tych monet to można by długo dyskutować , przy tak płytkim rynku numizmatycznym jaki mamy od kilku lat jeżeli ktoś puścił by w obieg taką ilość monet to ich wartość właśnie by osiągnęła cenę niewiele wyższą niż wartość kruszcu , owszem wartość jednej monety jaką podali to 200 funtów tylko w przypadku gdy na wolnym rynku znajdują się tylko nieliczne egzemplarze ale w przypadku odkrycia następnych 50.000 sztuk takiej samej monety jej wartość diametralnie spada .
Napisano
Ja sądzę że nikt tego nie będzie rozklejał a wartość ma większą jako skarb w całości niż pojedynczo znajdowane monety.
Napisano
Monety (i nie tylko bo w środku jest też prawdopodobnie biżuteria celtycka) będą oczywiście ozklejane" i czyszczone, ale zyziu ma rację i wycena tyczyć się będzie skarbu a nie pojedyńczych sztuk.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie