maxim026 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 witam, mam takie pytanko skoro dokumenty czy tam jak woisz papiery były zniszczone przez wilgoć to dlaczego ten bagnet niema nawet najmniejszego śladu rdzy nawet meszku rudego????????? te wszystkie przedmioty wyglądają jak kazdy z innej szufay . na medalu z 1939 roku jest śad nalotu .klamra z granatem ma plomienie lekko wyślizgane. Może si myle ale jezeli była tam wilgoć to te klamry nie powinny być zapatynowane .pozdrawim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitou Napisano 20 Maj 2012 Autor Share Napisano 20 Maj 2012 ...zawinięte fanty były w tłuste papierki i szmatkę ..." (po pierwsze, czemu miałbym zmyślać o tych znajdkach ?a po drugie czemu ma służyć Twoja dociekliwość ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan27 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 Ściemnia cos kolega z tym depozytem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 w tłustą szmatke??? powiasz , a wstążki od odznak razem z klamrrami w suchą szmatke ;) wydaje mi sie ze lekko ljesz wode.O znajdkach nie zmyślasz bo one s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 kolega jan27 powiedział dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muguk127 Napisano 20 Maj 2012 Share Napisano 20 Maj 2012 czemu nie ? ja wyjełem bagnet z oksydą z ziemi i co kogo to interesuje wyjął to jego sprawa mówi prawde to ok jeśli nie to jego sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnuch12km Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 \"a po drugie czemu ma służyć Twoja dociekliwość ?);; jak kupisz na alle.. kilka falsów w cenie oryginału to się momentalnie dowiesz czemu służy dociekliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 21 Maj 2012 Share Napisano 21 Maj 2012 Wrzuć zdjęcie papierów i bicia na blaszceyło jeszcze sporo papierów w drugiej przegródce ale przez wilgoć zbiły się w jedną żółtą całość"Nawet papiery które leżą prawie 70lat w ziemi(na 30cm) w zwykłej blaszanej puszce da się uratować/odczytać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Myślę kolego że pisząc o znalezieniu depozytu chciałeś się zwyczajnie dowartościować,zabłysnąć w towarzystwie.Piszesz że znalazłeś małą drewnianą skrzyneczkę ja myślę że nie taka mała skoro pomieściła te wszystkie przedmioty a w szczególności bagnet no i miała jeszcze drugą przegrodę na papiery.Kolejna rzecz która przemawia na Twoją nie korzyść to to że ktoś zadaje sobie trud żeby zabezpieczyć metalowe przedmioty przed wilgocią a nie zabezpiecza dokumentów dziwne co?Więc moje zdanie jest takie daj zdjęcia skrzyneczki(małej z dwoma przegródkami)a na pewno rozwiejesz nasze wszystkie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Muguk chętnie zobaczymy twój bagnet z oksydą.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 owszem Muguk ma bagnet z oksydą ale nie z ziemi tylko strychowca;) wiem bo sam go czyściłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 No ale grunt to mityczna opowieść .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minelab E-trac pro Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Witam.Panowie klient trafił pralkę franie w środku lasu na Lubelszczyznie, ja byłem osobiście w szoku.....Bo kto? i po co ja tam zakopał?Więc myslę że wszystko jest możliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Kolego minelab E-trac pro pralka w lesie wcale mnie nie dziwi tym bardziej na Lubelszczyznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muguk127 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 to ja wykopałem pralke to starą na boisku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Pisz po Polsku jeśli łaskaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Panowie, bez prywatnych wywodów, wracamy do tematu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 E tam dziwy sie trafiają-ja znalazłem słoiczek,a w nim pare srebrnych 19-sto wiecznych cebulek(zegareczków)a na samym dnie-z 10 radzieckich odznak-uwaga...z lat 80-90-to dopiero była checa.A znajomy chodzac -oczywiscie nielegalnie zaznaczam(bo legalnie chodzic z pewnym sprzetem nie wolno)-w okolicach koscioła trafił 5 słoiczków...z terazniejszymi groszami.Pewnie ksiadz tacowe -te drobniejsze schował,zeby jak bedzie wiecej-na grubsze zamienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanarek022 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Witam,kiedyś trafiłem dołek w którym były monetki.Dwie 5 groszówki 2RP 2kopiejki 20 halerzy z lat 40stych i trojak SAP.Więc różne dziwa się znajduje.Darz Dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 24 Maj 2012 Share Napisano 24 Maj 2012 i gdzie te dukumenty ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebson Napisano 24 Maj 2012 Share Napisano 24 Maj 2012 i gdzie mała skrzyneczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan27 Napisano 25 Maj 2012 Share Napisano 25 Maj 2012 Kanarku, nikt nie podaje wątpliwości faktu, że można trafić na czyjeś wspomnienia", zakopane gdzieś - może z faktu braku osoby godnej przekazania owych wspomnień" lub tez próby zapomnienia. Trafiamy na przedziwne rzeczy, ale tutaj po prostu nic sie kupy nie trzyma. Tłuste szmatki i papiery - gdzie na wstażkach medali masz po tym slady? No i dlaczego nie zabezpieczono dokumentów - jeśli zasłuzyły na spoczynek w tak wysmienitym towarzystwie bagnetu, noza medali... Mnie osobiście drazni takie zachowanie - swoiste pozerstwo. Bo po co? Oczywiście jeśli autor watku podejmie wyzwanie i przekona nas do autentyczności znaleziska to bedę przepraszać za niedowierzanie i słowo pozerstwo". Ale na ta chwile... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitou Napisano 25 Maj 2012 Autor Share Napisano 25 Maj 2012 :) normalnie szkoda słów na zdanie co niektórych, w szczególności tych o dowartościowywaniu się napisanych przez sebsona (kogoś kto jest ... i to słowo przemilczę" w porównaniu do mnie)nie chodziło mi czytanie spiskowych historyjek" a bardziej o pokazanie tego co zdaje się niemożliwe. A opinia Loży Detektywów" to mi LOTTO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manitou Napisano 25 Maj 2012 Autor Share Napisano 25 Maj 2012 Hebda jeśli interesujesz się starymi dokumentami, podaj proszę @, a prześlę Tobie fotki tych papierków które dadzą się odczytać, trochę nad nimi siedziałem aby je porozkładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 25 Maj 2012 Share Napisano 25 Maj 2012 Nie rozumiem czemu taki lincz na chłopa robicie. Jak już ktoś trafi parę fajnych znajdek to musi być od razu fals...? Trochę wyluzujcie panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.