adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 Kupiłem Łuski na zewnatrz jeszcze ujdzie Ale w środku syf i malaria,powiedział koleś że robił elektrolizę lecz w środku się nie wyczyscilyAutoliza z NaoH da radę środek zrobić do gołego metalu ?Czy mu odesłać i podziekowaćPzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Jedyny sposób aby elektroliza ruszyła ten syf,to umieszczenie elektrody wewnątrz łuski.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora vis1939 18:54 28-03-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 Yhym czyli złapać na samej górze,aby połowa byla tu i tu Bo inaczej się nie da chybaVis1939Jak spłukujesz po Kwasie szczawiowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 Bierzesz pręta(elektrodę) długości niecałej łuski i instalujesz centralnie w środku,tylko tak aby nie doszło do styku.Szczawiu nie stosuje,ale po kwasie długotrwałe płukanie pod kranem/szczota i detergent.Ogólnie i tak zawsze coś zostanie,taki urok kwasu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 Vis1939Nie zrozum mnie zle, lecz mnie ja wolę abyś mi wytlumaczyc jak chłopiu z uraluPręt nie może dotykać łuskiWeż mi powiedz od a do z :)Dzieki :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 jak w tytule.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 28 Marzec 2012 Autor Share Napisano 28 Marzec 2012 Okej dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Marzec 2012 Share Napisano 28 Marzec 2012 W praktyce najprościej elektrode (kawałek płaskownika czy innego szpeja) owinąć izolatorem np. obwiązać wężykiem igielitowym czy gumowym. Wtedy nie musi być w pionie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 Mam do Ciebie Wojtku pytanie-wiem, że stosujesz do zabezpieczania fantów wosk pszczeli. Postanowiłem i ja spróbować. Właśnie dostałem wosk od kolegi i potrzebuję fachowej porady. Najpierw podgrzć (rozpuścić) i dodawać rozpuszczalnik czy rozpuszczać a zimno"? Jaki rozpuszczalnik lepszy - benzyna lakowa czy ekstrakcyjna? No i w jakich proporcjach?Będę wdzięczny za podpowiedźPozdrawiam!Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 29 Marzec 2012 Autor Share Napisano 29 Marzec 2012 Jak wyczyścić Odznake szturmową z wykopków ?Troche ziemi tam jest i wiadomo cynkowa zaraza typowy wykop"Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 Ultradźwiękami...Szajsmetalu" raczej sie nieopłaca czyścić przy bardziej zaawansowanej korozji.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 29 Marzec 2012 Autor Share Napisano 29 Marzec 2012 Zrobiłem elektrolize Ale jedna klamra w 40% zrobiła się ale czekałem 4 godziny na 3 A to dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 :) Rozpuszczanie wosku w benzynie jest dość ryzykowne. Wymaga temperatury. Najbezpieczniej wsadzić naczynie z woskiem do gorącej wody i dodać benzyne. Proporcje nie są specjalnie istotne, tak aby dało się pomalować na koniec fanta. Można po prostu malować na ciepło roztopionym woskiem. Tylko uwaga bo to łatwopalne. Od pewnego czasu lanoline mieszam z terpentyną w mikrofali, pewnie i wosk by tak się dało. Można natrzeć fanta kawałkiem wosku i suszarką do włosów roztopić aby uzyskać powłoke.NIE BIORĘ ODPOWIEDZALNOŚCI ZA WSZELKIE KATAKLIZMY ZWIĄZANE Z ZABIEGAMI TOPIENIA I MIESZANIA Z ROZPUSZCZALNIKAMI WOSKU !!!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 Witam!Daj zdjęcia klamry i odznaki. :) Kiedyś wrzuciłem guzik cynkowy wz.19 do elektro - wyżarło piękny zielony nalot . Został szary guzik z widocznymi wżerami. Nie polecam ( jeżeli chodzi oczyszczenie guzików) . Ja już jeden zepsułem . Najważniejsza zasada; jak czyścisz to czyść do końca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 :) :) Dzięki Wojtku za podpowiedź! Dobry wydaje mi sie ten pomysł z mikrofalą. Popróbuję!Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 Nowa kąpielWczorajszą wymieniłem po pewnie już wywietrzał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 Mała podpowiedź: im przedmiot-złom znajduje się bliżej oczyszczanego fanta, tym proces elektorlizy postępuje szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 To dobrze mam czy nie ?Ma być w takiej odległośći ?Prostownik ustawiony na 3 A niekiedy daje mu 6Ale nie chce go przepalićMacie może jakieś sugestie jak nie przepalac i jak ustrzec przed przepalniemiem ?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.