Erih Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 Ta wasza wojna robi się żałosna.Od dobrych kilku lat czytam to forum , i widzę że jest regułą , że suchary sypią się za jedno- za nietrzymanie nerwów na wodzy.Ogarnijcie się panowie.Wiosna wam szkodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 15 Marzec 2012 Share Napisano 15 Marzec 2012 Martian,jako że do ta pora nie dostałem wyjaśnienia za co dostałem kartona " -zdjęcie,niestety w ramkę nie oprawie.Nie muszę się podpisywać bo doskonale wiesz że to ja wrzepiłem Ci kartkę co wnioskuje po złośliwej,mało mnie obchodzącej uwadze o fontannie i rybkach.(Zresztą to było oczko wodne)Jeśli dalej nie rozumiesz za co otrzymałeś kolejnego kartona to wybacz,ale nie zamierzam Ci tłumaczyć skoro nie rozumiesz swojego zachowania na forum.Jest sporo userów którzy biorą udział we wszelkich dyskusjach a jednak nikogo nie obrażają,nie prowokują kłótni,akceptują ich poglądy i w sposób kulturalny prezentują swoje.Co do pierwszego postu kol.Gruby Rycho o mój ostatni wpis tutaj , bo szkoda mi czasu i energii na dalsze produkowanie się na forum, którego moderatorzy nie są w stanie utrzymać dyskusji na poziomie zbliżonym choć do naukowego i wyraźnie faworyzują kilku użytkowników charakteryzujących się niskim, wręcz żenującym poziomem"To nie moderatorzy utrzymują poziom tego forum,to wszyscy userzy powinni o nie dbać,ale jak widać jest grupka osób która traktuje Odkrywce jako wieczorny czat,gdzie przez neta można się wyładować obrażając innych ludziA gotowi są udawać świętych gdy zwrócić im uwagę..Dlatego twierdzicie że forum schodzi na psy"Belki we własnym oku już nie widzicie..Wątki są blokowane,i będą blokowane jeśli dalej będziecie obrażać,prowokować kłótnie,okazywać brak kultury wobec drugiego użytkownika.Sami dostarczacie pożywki trolom,to jest broń obosieczna.Zamiast wdawać się w dyskusje z osobami które jak wiecie są chętne do awantury może po prostu ich potraktujcie jak powietrze.Każdy pasożyt w końcu zdechnie z braku pożywienia..Ale wy wolicie się kłócić,dostać osta,kartkę a potem wielki płacz i przepraszanie modów gdy ban wisi przy nicku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 @HebdaJeśli nie potrafisz rozróżnić trolla od użytkownika, to widać funkcja moderatora cię przerosła. Jest na to rada. Albo zrezygnuj dla dobra forum, albo nie wstydź się zapytać innych użytkowników, bądź moderatorów o pomoc w ID kto jest kim. Możesz również poczytać własne posty . Jak widać po wpisach innych kolegów powyżej, nie jest to tylko moja opinia… Swoim bezmyślnym kartkowaniem i do tego określaniem mnie trollem dajesz tylko świadectwo, że nie dorosłeś do roli moderatora. Jeśli się mylę to mnie popraw ale do obowiązków moderatora należy eliminowanie z forum prawdziwych trolli a nigdzie nie jest napisane, że użytkownik musi tolerować lub przemilczać notoryczne wpisy niektórych zalogowanych na forum szkodników pod własnym adresem typu: „ leków ci zabrakło” lub innych w podobnym znaczeniu.Rozumiem, że możesz być z historią na bakier, więc ci wytłumaczę. Moje wpisy w przedmiotowej dyskusji to fakty historyczne dotyczące w mniejszym lub większym stopniu omawianego okresu i odnoszą się do wtrętów Acera o wyższości komuny nad demokracją… Post o trollowaniu cairo1 napisany był z powodu braku twojej reakcji na obraźliwe uwagi tego trolla. Sprawa kartek które dostałem od byłego moderatora pomsee wyjaśniła się sama, gdy ów moderator zbanował innych moderatorów , wypisywał obraźliwe maile do mnie a także do moderatorów. Sprawa kartek od Dunczyka też wyjaśniona, zresztą widać na pierwszy rzut oka, po czasie w jakim zostały nadane, że za próbę opowiedzenia historii terenów w których rekonstruują uparł się by mnie zbanować. Dodam, że nikogo przy tym nie obrażałem i w kulturalny sposób dyskutowałem z rekonstruktorami.Jeśli na tym ma polegać moderowanie to wybacz ale albo ja czegoś nie rozumiem, albo ty nie nadajesz się na moderatora. Czy tu na forum, czy w prywatnych dyskusjach z innymi użytkownikami Odkrywcy słyszę opinie podobne do mojej. Kilkoro z wartościowych użytkowników zostało zbanowanych inni sami zrezygnowali z pisania. Jednak niektórzy trolle nadal mają się dobrze i są traktowani na równi z użytkownikami, którzy piszą książki, artykuły mają wiedzę historyczną lub coś wnoszą do forum!Oby tak dalej Hebda, oby tak dalej i forum jak tu ktoś wcześniej nadmienił zejdzie na psy… Jeśli nadal twierdzisz, że ja trolluję, to wejdź w wyszukiwarkę na działach ID wpisz: „ dzięki, lub dziękuję martian” i może ci się rozjaśni kto jest trollem o kto użytkownikiem. Mogę ci też przesłać prywatne podziękowania za pomoc . Możesz też zobaczyć bez słowa „dzięki” bo nie wszyscy dziękują, ponieważ regulamin tego zabrania, mój nick w działach ID.Także, Hebda, zważaj na własne słowa, i kreślenia bo, że jesteś moderatorem niekoniecznie skutkuje wiedzą i nieomylnością. A sodówa łatwo niektórym uderza… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Martian,Cieszę się że masz tyle podziękowań,wybacz,nie zamierzam ich przeglądać.Miło też że sporo userów ma podobne opinie do Twoich..Nikt nie wyciągał Cię do tłumaczenia się ze swoich kartek,ostów.Widać sam musiałeś się wybielić.Przeczytałem Twój ciekawy post,jednak nie będę odpowiadać na każdy zarzut w nim zawarty bo uważam to za bezsensowne.Nic to nie zmieni w Twoim zachowaniu a tylko stanie się pożywką do ciągnięcia dyskusji w niewiadomym kierunku.Nie zamierzam wdawać się w bezowocne dyskusje na temat regulaminu,modów,moderowania,rozróżniania userów od troli skoro i tak wiesz lepiej..Wszystko już napisałem w poście 2012-03-16 00:32:51Gruby Rycho,z Twojej strony żaden mail do mnie nie doszedł(nie wiem czy wysyłałeś)Jeśli kliknąłeś w wiadomości z ostrzeżeniem na odpowiedz"to nikt nie dostał Twojego maila:Ostrzeżenie na forum Odkrywcy - nie odpowiadaj, wiadomość wysłana przez automat"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 13:36 16-03-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Hebda, zmień tytuł wątku na Skargi i zażalenia".Odnosząc się do wywodu poszkodowanego" przez administrację forum, nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek napisał kto z nika gdzie pracuje (lub pracował) - nie licząc pisania o sobie samym. Skarżący" zaś sam napisał gdzie pracował (vide powyżej) - Jego sprawa.Niezwykle za to ciekawe i niewybredne wywody jednego mędrca" otrzymałem za to na priv. Teksty ad personam z pogranicza pozwu o wyciągnięcie odpowiedzialności cywilnoprawnej. Z pewnością całkowicie deprecjonujące statuse funkcjonariusza". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 @ hebdaWskaż moje trollowanie w tym wątku! Jeśli ja trollowałem to Acer powinien już wylecieć. Nie mówiąc już o cairo i jacku którzy po wielokroć naruszali tu na odkrywcy regulamin a nawet polskie prawo...Dziwne, że ci miło z powodu tego że nie nadajesz się na moda, ale nauka radziecka zna i takie przypadki... Ponadto za zwyczaj przed wlepieniem kartona otrzymywałem ostrzeżenia a po fakcie wyjaśnienia.Dziwnym jest też, że jako moderator nie dbasz o dobro forum, nie zachowujesz obiektywizmu politycznego a z historią jak na załączonym obrazku masz mało wspólnego.Wybielić to się chciał niejaki śp. Michael Joseph Jackson, ja jedynie ci tłumaczę, że kartony dostawałem jedne słusznie inne już nie koniecznie tak jak ostatni otrzymany od ciebie!Obawiam się, że jeśli dalej pomoderujesz Odkrywcę to następni ludzie, którzy coś sobą reprezentują zaczną omijać forum szerokim łukiem. Daje to również pod rozwagę innym moderatorom.Jeszcze raz proszę, wskaż gdzie trollowałem w tym wątku bardziej niż dajmy na to Acer lub cairo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Martian,nie Ty decydujesz kto i co dostanie.Musisz się z tym pogodzić.Ponadto za zwyczaj przed wlepieniem kartona otrzymywałem ostrzeżenia a po fakcie wyjaśnienia."Wielokrotnie Ty i inni byliście upominani w wątku który schodził na psy"Dziwnym jest też, że jako moderator nie dbasz o dobro forum, nie zachowujesz obiektywizmu politycznego a z historią jak na załączonym obrazku masz mało wspólnego."To Twoje zdanie,możesz je mieć.Czasem poza zarzutami fajnie by było byś poparł je dowodami..Dziwne, że ci miło z powodu tego że nie nadajesz się na moda,"Jest coś takiego co nazywa się ironia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Znasz choć znaczenie słowa którego użyłeś pod moim adresem?Ponownie proszę o wskazanie mojego trollowania...Człowieku czy choć czytać umiesz? Albo może nicki ci się merdająAKMS w tym wątku napisał: I tym przede wszystkim różni i przeważnie zawsze różniła się Lewica od Prawicy."Jak dla mnie, to różni się tym samym, czym zatwardzenie od rozwolnienia.Jacek1962 w tym wątku napisał.Domilud czy Ty kpisz, czy o drogę pytasz?O Berezie Kartuskiej ty słyszał?I o tych co mieli odpowiadać przed Bogiem i Historią.Tobie się pomyliły epoki.Demokratycznie przekazywali pałeczkę Sanacja?Czy żołnierze wyklęci?Oni strzelali i mordowali bezbronnych przed KBW uciekali jak szczury.Każdy ma swojego Bohatera jedem Myszkę Miki inny tzw żołnierza wyklętego.Bo dziś jest wolność i demokracja.I nikt nikogo do Berezy Kartuskiej nie zamyka,najwyżej wyp...z pracy."Acer coś o wywieszaniu flagi na 22 lipca itp itd.Masz dowody! i nie sil się na na ironię. Jeśli to nie jest trollowanie to nie wiem co to jest... Jakoś nikt od tych cytatów kartona nie dostał.Ja już się pogodziłem ale inni pewnie będą mieli problem z ty, że to tobie dano ową możliwość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Aha, żeby nie było, że coś wymyślam: Powyższy cytat wzięty z wątku:http://odkrywca.pl/pamietamy-o-zolnierzach-wykletych,700811.html#700811Koordynaty postu: 2012-03-04 15:38:15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Korowiow, Ty czasem nie zaklinałeś się, że już na to forum nie powrócisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pustertal Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 Rysiu,Twoja rejterada to chyba słabość egoizmu. Otrząśnij się, wróć, i walcz!Nie zdradzaj Wyklętych, im było gorzej. Ty dobrze wiesz co im fundowano. Czym jest twoja trauma spowodowana przez jacka... czy cairo przy Ich męczeństwie?Nie histeryzuj, wróć i walcz!Jest o co walczyć, to Forum ma spory zasięg.A moderatorzy? Oni też mają sumienie. daj im czas!Pozdrawiamp-l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 16 Marzec 2012 Share Napisano 16 Marzec 2012 @korowiow, jeśli uważasz, że wymienieni przeze mnie: gawerski, światło, różański to bohaterowie walki o Polskę i nie zasługują na takie określenie to napisz to wyraźnie. Jeśli uważasz, że AK to stonka i bandyci" to też napis napisz, może znowu medal dostaniesz;) Mylisz w dodatku przysłowia a poza tym znowu dajesz popis braku intelektu. Którego to próbki do dziś wiszą jeszcze na forum. Niestety...Płakałeś ty i to w prywatnych mailach do mnie i moderatorów.Nie wspomnę o tych obraźliwych rozsyłanych do mnie, moderatorów i pewnie innych uczestników. A tu twoje przykłady kultury". Tak na szybko, a jak chcesz to jeszcze znajdę:Temat: RE: Polacy sługami Hitlera? To było możliwe!Napisał: pomseeData: 2009-07-15 07:58:11Treść: elapsys widzę, że reprezentujesz histeryczną" wersję dziejów naszego kraju. Może uraczysz nas jakimiś sensacjami na temat życia Marszałka bo z tego co ja wiem a nie jest to wiedza tajemna to jednak w niewoli niemieckiej Piłsudski był a w dodatku dał się uwięzić świadomie.Temat: RE: Polacy sługami Hitlera? To było możliwe!Napisał: pomseeData: 2009-07-14 20:26:24Treść: elapsys nie histeryzuj. Próby umizgiwania się kilku polskich polityków do Niemiec hitlerowskich były i to kilkukrotne ale nie udały się bo jak to wyżej napisał grba Niemcy nie byli nimi zainteresowani. To nie są spekulacje. To są fakty.Temat: RE: Sejm przyjmie w lipcu ustawę zakazującą handlu pamiątkami po III RzeszyNapisał: pomseeData: 2009-07-11 14:27:17Treść: Histeryzujecie jak stare baby.Temat: RE: Posłowie dadzą nam broń, bo boją się wojnyNapisał: pomseeData: 2009-07-11 11:15:49Treść: AKMS wybacz ale popadasz w śmieszność: A co do samego napadu na "Kredyt Bank, to jest kolejny przykład tego, aby wciąż ograniczać dostęp do broni palnej" Czyżby bandyci, którzy dokonali napadu i zamordowali kasjerki użyli broni, na którą mieli pozwolenie? Jakoś w ich przypadku ciągłe ograniczanie dostępności do broni palnej" nie było problemem. Proszę pierwszy z brzegu ews" z czerwca b.r.http://miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,6724301,Zatrzymani_za_napad_z_bronia_na_pensjonat.html Zapewne uważasz, że broń użyta w tym zajściu też była legalna?Temat: RE: Posłowie dadzą nam broń, bo boją się wojnyNapisał: pomseeData: 2009-07-09 21:36:11Treść: antykor-art po tym co napisałeś jestem za tym aby pozwolenie wprowadzono również na korkowce. Ty się w odpowiednim czasie powstrzymałeś ale ilu lekkomyślnych chłopców wystrzeliło i ile staruszek dostało zawału serca z tego powodu? Statystki na pewno są zatrważające...Temat: RE: Gruzja - nasz strategiczny sojusznik? vol-2Napisał: pomseeData: 2009-07-08 19:20:10Treść: E tam, na pewno prezydent Kaczyński im się ukazał i obie strony podały tyły :)))Temat: RE: Niemcy nakręcą film o krwawym poniedziałku"Napisał: pomseeData: 2009-06-01 22:35:59Treść: Jak widać masz mierne wyobrażenie o tym co robi IPN. Jak 99% naszego społeczeństwa zresztą.Temat: RE: Dwadzieścia lat demokracji a poszanowanie wlasności prywatnejNapisał: pomseeData: 2009-05-23 20:21:51Treść: Erwin wybacz acerowi on po prostu nie zauważył, że ZSRR dawno już nie ma. PRL też wciąż dla niego istnieje :))) Sentymentalista z niego...Temat: RE: Jak ubek uratował mi życie"Napisał: pomseeData: 2009-07-06 22:22:50Treść: AKMS poszukaj chętnie poczytam chociaż lektura bzdetów nie sprawia mi przyjemności niech się kolejny raz przekonam o nieskończoności ludzkiej głupoty... ___________________________ balans - kto nie przeżył nie zrozumie choćby starał się jak mógł. Zresztą ludzie nie chcą rozumieć bo i tak wszystko lepiej wiedzą.Temat: RE: Jak ubek uratował mi życie"Napisał: pomseeData: 2009-07-06 14:15:49Treść: AKMS widać, że nie hołdujesz zasadzie aby nie wypowiadać się o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Wyobraźnia to nie wszystko - czasami wyprowadza na manowce...Temat: RE: Defilada na 1000 - lecie panstwa polskiegoNapisał: pomseeData: 2009-06-02 11:38:29Treść: Acer widać, że czytujesz wciąż stare numery Trybuny Ludu" i Rzeczywistości". Ty niepoprawny romantyku! ekstrema solidarnościowa" chyba ze dwadzieścia lat nie słyszałem tych słów. Z lasu naprawdę wszystko wygląda inaczej :)Temat: RE: Defilada na 1000 - lecie panstwa polskiegoNapisał: pomseeData: 2009-05-14 10:58:40Treść: Acer nie wiem jak to napisać żeby nie wywołać u ciebie szoku? Niech będzie tak; PRL się skończył. Już można mieć różne poglądy. I FIN :) Temat: RE: coś osatnio głośno o panu prezydencie L.WAŁĘSIENapisał: pomseeData: 2009-05-05 10:11:34Treść: kokesh nie kompromituj się arogancją. Naprawdę sądzisz, że akta UB i SB to bajkopisarstwo a praca organów ezpieczeństwa" to była zabawa w piaskownicy? Pisząc w ten sposób ubliżasz pamięci ofiar bezpieki.Temat: RE: Kiedy IV rozbiór Polski?Napisał: pomseeData: 2008-12-18 19:20:24Treść: Zwierzu może zacznij ćwiczyć uniki żeby cię korek z niemieckiego szampana nie ustrzelił i zrobił kuku w główce.RE: tutaj bo jestem zdesperowanypomsee (8918 / 433)2009-06-26 21:34:43Psychiatra nie pomógł?Nie ma leków na obsesje w aptece?Uważaj zibol bo owarzystwo wzajemnej adoracji" cię dorwie i zrobi kuku", biedny, zaszczuty userze forum Odkrywcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.