morfeusz27 Napisano 17 Sierpień 2013 Share Napisano 17 Sierpień 2013 Koledzy co sądzicie o tych nastawach ? Sygnał wiodący na fix czy Track. Poza tym chodzę na takich nastawach przy czym miałem ustawione na silent search zmieniłem na threshold zobaczę co się zmieni. Szlak mnie trafia ponieważ w ub roku chodzę po polu wycinam masę minet i smieci i czysto - po zaoraniu przed siewem. W tym roku na tym samym polu po żniwach i płytkim talerzowaniu generalnie nic, a po tygodniu od talerzowania ok. 60 monet i innych drobiazgów. Sporadycznie sreberka z 1600.. masę boratynek i gubiniaków, czy coś robię żle? proszę o poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 22 Sierpień 2013 Share Napisano 22 Sierpień 2013 Czołem , Track/Fix nie ma znaczenia w trybie z dyskryminacją , proponuje Notch wyłączyć i dyskryminację niżej w lewo albo też wyłączyć :] . Dziwne , każdy wykrywacz chyba słabnie jak są wysokie bruzdy po orce , albo ziemia się uleżała ciężko powiedzieć .pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 23 Sierpień 2013 Share Napisano 23 Sierpień 2013 Pierwsze co musisz zrobić to absolutnie Disc na zero, Notch na zero i Volume na maksa w prawo.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 7 Wrzesień 2013 Share Napisano 7 Wrzesień 2013 Van Worden, zapraszam na piwo w moim rewirze :) Ustawienia bardzo dobre, tylko wszystko kopię, bo mi ori słuchawki Garreta padły - jeden głośnik i zmuszony byłem kupić takie zwykłe i porażka - niby Philips ale tony dżwięków całkiem inne niż w słuchawkach Garreta. 6 godzin chodzenia - 63 monety, guziorki, pirdółki i masę kolorku-złomiku(1,9 kg). Powróciłem na stare ustawienia i faktycznie dupa ryżowa :( a podane przez Ciebie ? -chwyta nawet grosza gubińskiego na sztych łopatą Friskarsa pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemax771 Napisano 14 Wrzesień 2013 Share Napisano 14 Wrzesień 2013 są tańsze wykrywacze a to samo znajdziecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otrong Napisano 15 Wrzesień 2013 Share Napisano 15 Wrzesień 2013 bikemax771 po co ten kij w mrowisko? przenieś się do innej piaskownicy jak nie odpowiada temat. Dla przypomnienia, temat dotyczy Sovereign GT wymiana doświadczeń... Ja śledzę ten wątek prawie od początku i dla mnie i wielu innych osób jest jak najbardziej potrzebny. Wtrącanie swoich kilku groszy nie na temat jest nie na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otrong Napisano 15 Wrzesień 2013 Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Bikemax, nie wiem czemu, ale mam wrażenie że Twoje posty mają charakter typowego, zakompleksionego trolla. Pokaż proszę wszystkim jakiego sprzętu używasz, Minelab jest blee, Tesoro blee, później niby ok, Nokta blee, All blee, i wiele innych blee wg Ciebie. Wystarczy poczytać Twoje posty. Pokaż proszę całemu szacownemu gronu naszego forum chociaż jedno zdjęcie z ww wymienionymi sprzętami. Pokaż Tesoro Compadre, którego miałeś w 2012, pokaż lorenza lpx2, Midasa, Trapera, Goldmax power, gti 2500, omegę8000, perkons, itd...albo:ja wiem jak się obsługuje wykrywacze miałem wiele modeli i firm ,ale ta przystawka to niewypał, bardzo dużą cewką znajdę łatwiej,szybciej namierze znaleisko niż tą przystawką" - przecież sam to napisałeś.Nie chcę się Ciebie czepiać... ale rozwiej te wątpliwości.a, i jeszcze jakby się komuś nie chciało w wyszukiwarkę wpisać...http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=bikemax771&ws=user&id_forum=all&page=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikemax771 Napisano 16 Wrzesień 2013 Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Ja nikogo nie sledze i nie śledziłem w przeszłości co tam kiedyś ktoś powiedział bo człowiek się czuje jak by go jakiś esbek kontrolował ,Sovergin GT to przereklamowany sprzęt trochę ciężki i wolny i cena przesadna dla sprzedawcy dobra ma się większy rabat ,no i na forach przesadnie się go potem reklamuje ,Garrett GTI2500 jest lepszy ,kupuje cały czas wykrywacze i testuje nie wymieńie jakie mam trzy na pozbyciu ale o Minalabach już dawno zapomniałem i nie kupie tej firmy wykrywacza przereklamowane piszczałki pozdrawiam i nie śledz mnie otrong bo nikogo nie zamordowałem he he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XII Napisano 18 Wrzesień 2013 Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Kolego bikemax771 spokojnie nikt Cię do zakupu Minelaba nie zmusza :) Przynajmniej ja nie odniosłem takiego wrażenia. Co do tematu to temat jak najbardziej potrzebny ponieważ jest sporo użytkowników tego modelu ze stajni Minelaba, a wymiany doświadczeń nigdy za wiele. Ja niestety nie posiadam Sovereing'a GT i niestety wypowiedzieć się w temacie nie mogę ale nie mogę też patrzeć jak ktoś jedzie po dobrej marce.. że Ty kolego nie ogarniasz Minelabów nie znaczy, że są do bani. Sam pewnie preferujesz zabawki typu kanarek od Garrett'a i z pewnością takie oto 3 sztuki masz na sprzedaż - żadna tajemnica ;) Po to są firmy konkurencyjne by wyprodukować taki sprzęt by każdy mógł znaleźć coś dla siebie, dla tych bardziej kumatych i tych mniej. Bo widzisz.. sprzęt to nie wszytko, umiejętności i wiedza o automatyce sprzętu operatora to moim zdaniem podstawa.Zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 Chodzę z Souvereignem jakiś czas, złego słowa nie powiem bo wykrywacz jest na prawdę super, ale ostatnio byłem na kilku bardzo zaśmieconych polach w centrach wsi... no i zaczęły się schody. Wykrywka całkowicie nie daje rady, na polu gdzie leżą sreberka, ozdoby spora ilość miedziaków sowa wyciągnęła mi zaledwie boratynkę, zapinkę od książki i większe śmieci aluminiowe i cynkowe.ustawienia jakie stosuję to włączona dyskryminacja, ale skręcona na 0, notch na 0, volume max, czulosc max, fix, da się go jakoś optymalnie ustawić na zaśmiecone pole?coraz częściej ostatnio śmigam po takich polach dla tego zacząłem zastanawiać się nad zmianą wykrywki na GMP...proszę o jakieś sugestiepozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 W końcu doczekałem się GMP:)Super maszyna, mam sentyment do Sov GT lecz GMP jest lepszy na Polskie zaśmiecone tereny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 1 Kwiecień 2014 Share Napisano 1 Kwiecień 2014 dla naprawiających wtyk sov GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 1 Kwiecień 2014 Share Napisano 1 Kwiecień 2014 lutowanie kabelków bez osłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrodrumble Napisano 3 Grudzień 2016 Share Napisano 3 Grudzień 2016 Kolego havir mam pytanie - jak się pozbyłeś tej gumy zabezpieczającej? Da się ją zdjąć bez zniszczenia lub rozcinania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrodrumble Napisano 4 Grudzień 2016 Share Napisano 4 Grudzień 2016 To jak, pomoże ktoś? Chodzi o tą gumową osłonę zaznaczoną na czerwono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 w moim osłona jest zsuwana , ale jak w twoim jest na stałe to trzeba pomaszerować do sklepu elektronicznego i kupić same osłony , a jak nie mają to wtyczkę z osłoną którą się naciągnie na kabel , średnice wtyczek w suewerenie są standardowe i nie powinno być problemu z zakupem wtyczki nawet kompletnie innej byle osłona pasowała do twojej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrodrumble Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 Ta wyglądała na zsuwaną: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrodrumble Napisano 8 Grudzień 2016 Share Napisano 8 Grudzień 2016 Ale w środku wszystko jest zalane gumą i gdzieś mniej wiecej po środku łaczy się z zewnętrzną osłoną. Podgrzałem delikatnie opalarką i udało mi sie zrolować od strony wtyku a nastepnie oderwać od rdzenia i zsunąć. Po skróceniu kabelka i polutowaniu, oryginalna osłona wróciła na miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esus Napisano 13 Styczeń 2017 Share Napisano 13 Styczeń 2017 Koledzy Sowa gt spadła ze schodów ;( pal licho obudowę ale coś nie tak z elektroniką proszę o kontakt kto może pomóc bo jak się okazało to wcale nie takie proste.Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.