zyziu Napisano 3 Marzec 2012 Autor Napisano 3 Marzec 2012 A jeśli chodzi o muzeum to myślę Panie L .... że przy Pańskich znajomościach w WKZ w Olsztynie "sam Pan się dowie , nawet w środku nocy , skoro w sobotę kiedy urząd nie pracuje dowiedział się Pan że tam nic nie wiedzą. :))))Dasz dół.
Tankist Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Nie znasz jeszcze tego forum Kol. zyziu? ( zwłaszcza znalezisk pancernych )? :))Tutaj jest kilku czujnych dyżurnych, zawistnych zupełnie bezinteresownie, zawsze wątpiących w intencje innych użytkowników, mających bardziej pewne i sprawdzone informacje" niż sami zainteresowani, itd. itd.Najwyższy czas przywyknąć.Gratulacje fajnego znaleziska.Zaraz się pewnie tez znajdą, jedynie mądre i słuszne sugestie przekazania tych rzeczy do placówki X lub Y.
zyziu Napisano 3 Marzec 2012 Autor Napisano 3 Marzec 2012 Dzięki Tankist za pocieszające słowa. Normalny głos to zawsze pocieszenie. Ja tam sobie spokojnie siedzę i piję zasłużonego drinka. Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy ( nie dotyczy troli) Ave
Tankist Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Ale teraz dałeś popalić tym czujnym, zawistnym zupełnie interesownie" :))
s_boj Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Patrzę na to z pewnym dystansem :)No dobra, wyszedł wrak Stuga III. Nieźle rozpierniczony. Trafi to do muzeum. No fajnie, będzie w muzeum. Ale w zasadzie - czym tu się podniecać :)?Jaką to będzie miało formę? Wystawa części, lepiej lub gorzej zakonserwowanych w jakiejś gablocie? Rekonstrukcja pojazdu? Tu jest milion opcji i dywagacji, a oceniać to będzie można po efektach, za parę lat.
s_boj Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 także Panowie, studźmy emocje i czekajmy na rozwój wypadków :)
skyluke Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Jak już opadną te emocję to opowiedz może coś o historii odkrycia i wydobycia tych fragmentów .Pozdrawiam
sahara47 Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Co będzie to będzie, na dziś Zyziu gratulacje!
bjar_1 Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Przyłączam się do prośby Skyluke'a! Czekam też na zdjęcia po obmyciu z syfu :)
zyziu Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 Witam. Umytych części już nie pokażę , ponieważ części opuściły już moje podwórko :(( ...pozostawiając bezmierną pustkę. Myślę że szanowni koledzy dowiedzą się reszty z kolejnego numeru odkrywcy. Nie chcąc podpaść autorom pozostawię Kolegów z niezaspokojoną do końca ciekawością. P.S.ostrzymy szpadle i na następnego zwierza .
jozfig Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Niech będzie i braci, tylko niech w końcu zaczną składać do kupy te graty które mają w posiadaniu.
skyluke Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Ano, StugIII na bazie szczątków z Niedźwiedna miał już być.
rawicz Napisano 23 Kwiecień 2012 Napisano 23 Kwiecień 2012 Coś nowego w temacie? Gdzie aktualnie znajdują się części? Czy stan silnika pozwala na jego remont? Jakieś zdjęcia?
skyluke Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Nie zaglądałem jakiś czas. Silnik prezentuje się nieźle, pojazd był chyba wysadzony (??) ale tutaj nie widać poważnych zniszczeń. Mam nadzieję, że wkrótce odżyje w jakimś pojeździe na bazie III. Jakaś premiera się szykuje ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.