kapuchy Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 1) Mogło być przewidziane jako późniejsze połączenie piwnic w przypadku rozbudowy, dlatego zamurowanie jest tak zrobione, żeby można je było łatwo usunąć. 2)To wcale nie musiało być żadne przejście później zamurowane, takie nisze dość często się pojawiają w starych piwnicach jako miejsce na półki dla butelek z winem - pocienienie ściany było związane z temperaturą.Najlepiej zrobić sprawdzenie na zewnątrz czy nie ma jakichś śladów, gdyby miała być tam dodatkowa komora, to powinna mieć dodatkowe wyjście. Powinny zostać jakieś ślady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowynowy Napisano 22 Luty 2012 Autor Share Napisano 22 Luty 2012 kol. kapucha no cóż twoja analiza swiadczy o tym że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem zdaje sobie sprawe że trudno opisac na forum całość problemu i może to powodowac niezrozumienie, ale twój wywód jest bez sensu a po ilości twoich postów smiem przypuszczać że jestes aktywnym na tym forum wiec może poprostu masz gorszy dzień .Ale mimo wszystko dziekuje za zaintresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 Rozkuj kawałek ściany w dolnym rogu i wybierz trochę ziemi . Jeśli jest to zasypane / wysadzone przejście powinna być kontynuacja podłogi i resztki ścian przy podłodze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 22 Luty 2012 Share Napisano 22 Luty 2012 Tyle pitolenia o nic. 1 pustak czy suporex + najtańsza pianka montażowa to grosze. Rozkuć ścianę na wielkość 1 pustaka i dogrzebać się do łupka lub skarbu. Później wstawić zakup w dziurę i zamocować pianką. Więcej się najeździsz za sprzętem i kasy na to wydasz niż to warte. Miny się boisz? Dobre. Jak masz wykrywkę to kop 10cm wsadź wykrywkę i sprawdzaj. Potem kolejne 10 i sprawdź. Niby po jaką anielkę ktoś miałby zasypywać uzbrojoną minę? :) Samobójca jakiś może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowynowy Napisano 23 Luty 2012 Autor Share Napisano 23 Luty 2012 do Jacho juz ja wiem dlaczego sie boje ;-) saper sie znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 jacho ma rację, wydziwiasz jak panna z brzuchem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Jak sie boisz dłubać to powineneś także bać sie spać. Być moze masz pod domem bombę Tu koledzy wlepieli przykaldy samoistnej eksplozji. I to nie są żarty każdy z nas coś takiego słyszał. a co będzie jak np. pralka dostanie obrotówhttp://odkrywca.pl/tragiczna-smierc-poszukiwacza-ze-slowenii,700192.html#700192 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowynowy Napisano 23 Luty 2012 Autor Share Napisano 23 Luty 2012 Będąc człowiekiem który pierwszy raz ma stycznośc z takim tematem mam prawo być ostroznym .I dlatego znalazłem te forum szukając pomocy ale jak na kazdym forum znajdują się osoby uszczypliwe no cóz życie , a może panowie uszczypliwi" tak wiecej sexu to bedziecie spokojniejsi ;-))więcej wyrozumiałości dla nowego ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Poprostu wyjmij cegłę i sam ocenisz zagrożenie. Wg mnie tam nic niema - ściana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowynowy Napisano 23 Luty 2012 Autor Share Napisano 23 Luty 2012 do ZUBIKED masz racje tam nic nie ma szkoda ze wczesniej tu nie zaglądnełeś bo wcześniej zamkniety by był temat . Normalnym dziekuje za rozmowe . I jesli mam byc szczery wole wleśc na czata erotycznego przynajmiej cycki pogladam jak tu czytać takich jak zubiked,sza,man ,jacho wszystko wiedzących . DO ADMINA SUPER FORUM TYLKO GOŃ TE TAKIE COS TY WIESZ CO ;-) .żegnam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 nowynowy, nie spinaj się tak, wpisy kolegów nie wynikają z domysłów, a z doświadczenia(mam nadzieję). Również jestem zdania, że nie jest to nic nadzwyczajnego, jak pisał któryś z kolegów - popieram jego zdanie, że jest to zaciemnione miejsce na regały np. z butelkami z winem. W mojej piwnicy są/były okna z parapetami, tylko zamiast szyby są cegły :) Problem polega na tym, że próbujesz wmówić sobie, że jest to przejście i nic innego, a jeżeli ktoś napisze coś innego niż byś chciał to się bulwersujesz. Jeżeli nie chcesz sprawdzić, bo zabije Cię mina, i nie chcesz wysłuchać rad innych kolegów to rzeczywiście idź i pooglądaj sobie cycki bo pisanie z tobą mija się z celem. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabuh Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Typowe podejście dziewicy: i chciałabym i boję się. A jeśli ktoś zwróci uwagę - zaraz foch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Czy nic tam nie ma? Może i coś być, ale Panowie... miny?! No kto by umieszczał miny w przejściu (przyjmijmy...) w miejscu zamurowania? Jak wyciągniesz te kilka cegiełek zobaczysz, czy coś jest dalej (przyjmijmy, korytarz...) - i teraz są dwie wersje:- jak będzie mina w odcinku zamurowanym, to albo zginiesz, albo poleci na śmietnik wraz z gruzem niezauważona- jak nie będzie miny, przeżyjesz i być może wejdziesz (przyjmijmy...) do przejścia, gdzie być może będzie mina, a wtedy... zonk".To raczej nic nadzwyczajnego, tym bardziej, że prawdopodobieństwo trafienia złota III Rzeszy jest jak znalezienie igły w stogu siana (bez wykrywacza oczywiście :)). Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego komuś zależałoby na zaminowaniu przejścia, gdzie prędzej zginąć można by od odpadającej od ściany cegły. A tak w ogóle... o czym tu mowa? :) Ja kiedyś ozpruwałem" podobne przejścia". Skutek? Załącznik (czyli gazety, dokumenty). I teraz piszę, czyli żyję. Ale złota, przejścia do sztolni, kosztowności czy Narni niestety nie znalazłem. Pozdrawiam, K.PS: No co? :) Rozluźnić sytuację chyba trochę można... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Takie są skutki czytania wypocin Bojki i jemu podobnych twórców:-)O ile pamiętam to nawet złoto w Merkersdorf nie było zaminowane.Kolega nowynowy ma więc w piwnicy coś znacznie cenniejszego niż jakieś tam kilkadziesiąt ton złota.A przy tak cennych skarbach - jak wszyscy wiemy - Niemcy oprócz min pozostawili strażników, którzy likwidują każdego kto za bardzo drąży temat.Los nowegonowego i bez miny jest więc przesądzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 No, jak się chwalimy papierami to przedstawiam swoją własnoręcznie wydobytą uszczelke z podłogi :))http://www.odkrywca.pl/stara-gazeta,642540.html#642540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falkenbach Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 Nowynowy zrób swoje i nie pytaj na tym forum, zaoszczędzisz sobie nerwów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Nowynowy tu nie ma co sie dąsać . Napisałeś tu, do forum ludzi którzy którzy nie takie tajemnice rozgrzebali. Znaleźli lub mają to jeszcze przed sobą. Co nie raz i nie dwa wiązało sie z ryzykiem . Nie chodzi tu o rozrywki przynajmniej w nie takim stopniu jak myślisz. Np niedawno był przypadek gdzie młodziaki rozkopywali śmietniki i obsypało się jeden już nie wyszedł. Takich przypadków mozna by mnożyć ! Napisałem że tam nic niema wg. Mnie, nadal tak uważam.Gdyby ktoś chciał tam coś ukryć zamurować lub zasypać to nie pozostaiał by tak jawnego wejścia. Pozatym przed Tobą było już napewno kilku amatorów i nie wierze ze nikt nie sprawdzał czy to przejście zamurowane czy jakaś wneka, czy da sie przejśc na drugą stronę ... Nie życzę Ci źle obyś tam znalazł bursztynową komnatę conajmniej. Tylko musisz to zrobić ( jasne ogladając cycki w tv masz wszystko podane jak na tacy ) Wierz mi nikt z poszukiwaczy nie zastanawiał by sie tak jak ty to robisz. Stąd nasze zdziwienie i niezrozumienie. Tak więc weź te mebelki poprzestawiaj i zacznij ( ostroznie ) poszukiwać albo kończ waść.Pozdrawiam Ps. daj link tego forum ero tak dla urozmaicenia zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Sęk w tym, że moja zgryźliwość jest poniekąd uzasadniona, a Twoje chamstwo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1234321 Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 nowynowy, tak dla przykładu i zachęty:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=699838#1391224Wystarczy poczytać, trochę ochoty i działać jak kolega Radek2, a nie się obrażać i stroić fochy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 http://www.marico.com.pl/pol/oferta/wyburzenia-i-rozbiorki/Dzwoń może mają jeszcze wolne terminy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowynowy Napisano 24 Luty 2012 Autor Share Napisano 24 Luty 2012 Alez ja sie nie obrażam z uwagą was czytam i to nie ja tu rżne dziewice tylko co niektórzy z was bo widac jak wam podnosi sie cisnienie na moje uwagi gdzie wam wolno wczesniej kpić ale spokojnie mimo napietej sytuacji znalazłem tu informacje które mnie interesowały i poznałem ludzi którzy potrafia czytać i maja zdrowe podejscie do tematu .Powtarzam że nie szukam bursztynowej komnaty tylko piwnicy w której pewnie nic nie ma a że boje się jakis niewybuchów no cóż ludzie boja sie różnych sytuacji np. szamani boją sie kobiet ja sie boje niewybuchów ;-), a chamstwa ci umnie niema zawsze byłem grzeczny nawet teściowej mówie dzień dobry ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 nowynowy niewybuchy moga byc wszedzie,nikt nie jest jasnowidzem co tam jest.100 razy moze tam nic nie byc a za 101 cos ciekawego.Nie zbadasz to sie nie dowiesz.No risk no fun;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Ale wszystko z głową.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Tak aby sciana nie runela;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 24 Luty 2012 Share Napisano 24 Luty 2012 Bo teściowa się zdenerwuje :)Tak jak napisał ZUBIKED: cyk pyk cegiełkę z dołu i już wiesz... Oczywiście napisz co było i daj zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.