s_boj Napisano 8 Luty 2012 Autor Share Napisano 8 Luty 2012 Koledzy, jak wiadomo, jest sporo książek opisujących udział Polaków w walkach pod niebem Francji i Wielkiej Brytanii. Znacie, w zestawieniu z tym, jakieś książki, czy opublikowane w innej formie wspomnienia polskich pilotów, którzy walczyli na samolotach myśliwskich i szturmowych na froncie wschodnim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzypol1 Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Proszę sięgnąć do wspomnień Medarda Koniecznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 Janusz Meissner Warszawa Kurs na Berlin"Odbiegając od tematu polecam CiFranciszek Fajtl estrzelony" -wspomnienia z przedzierania się czeskiego pilota z RAFu przez ziemie okupowane po zestrzeleniu. Chyba było tylko jedno wydanie pod koniec lat 40tych ale można dostać dość tanio w sieci.Warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 Czytałem wspomnienia strzelca z iła-2 Tytuł był jakoś niosą śmierć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 Pewnie chodzi o Strzelców z Czarnych Diabłów" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 nie dawno wywaliłem na makulaturę jakąś książkę o pilotach na wschodzie ale nie pamiętam tytułu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 Dokładnie z tymi strzelcami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Luty 2012 Share Napisano 9 Luty 2012 Tadeusz,jak mogłeś wyrzucić książkę..Chętnie bym ją przygarnął:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 nic straconego. leży w kartonie jeszcze.chyba E.Chromego jaki startują o świcie" czy jakoś tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 jest też tomik z serii Żółtego tygrysa" takoż autorstwa Pana Chromego, tytułu nie pomnę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Edward Chromy Uwaga Messerschmitty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 Oraz science - fiction czyli Tajemnica wzgórza 117" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 10 Luty 2012 Share Napisano 10 Luty 2012 srg.steiner jeśli jeszcze leży a chcesz wyrzucić to chętnie ją przygarnę:)Chyba w żółtych tygrysach było jeszcze kilka o lotnikach ze wschodu,na dniu przeszperam swoje to zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 11 Luty 2012 Autor Share Napisano 11 Luty 2012 Dzięki Koledzy. Znalazłem fajne zestawienie polskich osiągnięć i strat w walkach na tym odcinku frontu.http://www.polishairforce.pl/1plmstraty.htmlhttp://www.polishairforce.pl/3plszstraty.htmlhttp://www.polishairforce.pl/3plszstraty.htmlhttp://www.polishairforce.pl/11plmstraty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Historia przeplatana wspomnieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Pomyliłem i wsadziłem też wspomnienia pilotów bombowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Książka ''Z kart historii'' autor Wacław Subotkin.''Finał''to wspomnienia pilotów w opracowaniu K.Sławinskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Następne książki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Znani autorzy, jak czas pozwoli poszperam jeszcze w domowej biblotece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 Bartek,sprawdziłem. Mam -Koniecznego Jaki..", Chromego-Szachownice nad...",a i chyba gdzieś się znajdą też Szachownice i Gwiazdy" :)) Bierzesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 11 Luty 2012 Share Napisano 11 Luty 2012 p.s.miałem jeszcze jakieś ygrysy" ale mi wcięło, nie stety.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.