Skocz do zawartości

Moda na wykopki

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zaobserwowałem jakąś modę na wykopki. Wykrywacze sprzedają się jak świeże bułeczki a ludzi coraz więcej spotykam w terenie. Nie żebym miał coś, przeciwko ale ciekawi mnie czym spowodowany jest ten ostatni trend mody?

Tak bjar_1 tu masz racje w moich okolicach częściej ludzie gadają o carskich kasach pułkowych niż o żydowskim, a niektórzy o złotych sztabkach nazistów:):) a większość ludzi których spotykam z wykrywaczami odraz zaczynają gadkę o złocie niestety większość z nich chodzi ze zwykłymi chińskimi zabawkami (wiec wiadomo)!:)

Media też robią swoje. Usłyszy taki jeden z drugim jakie to skarby można wykopać i patrzą na allego a tam taki super wykrywacz(z opisu) wcale nie taki drogi i kupują na spółkę bo przecież się zwróci za dwa tygodnie:)

z zycia wiem ze po 2 wypadach bez przygotowania merytorycznego i po wykopaniu kilograma zlomu napalency nudza sie i wykrywki trafiaja na all.... z opisem sprzedaje bo mam za malo czasu na te hobby ))))))

Tez panowie spotkałem ostatni faceta który się głośno chwalił(w sklepie ogrodniczym) ze kupuje łopatę bo ma wykrywacz i chodzi złomu wszędzie dużo kopie i sprzedaje :)!A jak wiemy złom teraz w cenie :):) Spytałem się go z czym chodzi i szuka :) On na to mi dumny ze z wykrywaczem który kupił w okazyjnej cenie ale nie wie jaki model ale ze miał w bagażniku to mi pokazał :) Okazało się ze to jeden z rodziny MD :):) I pytam go jaka ta cena była okazyjna :) Na co on ze zaledwie 300zł :):):)
Moim zdaniem szkoda gadać :)

Pozdrawiam

Panowie ceny wykrywaczy spadły z tym co było kilka lat temu wiec i <zwykłego zjadacza cheba> stać na zakup a i wybór spory ....... więc nie ma co się dziwić że naród kupuje na potęge , dodawanie filozofi nie ma sensu w każdej grupie znajdują się różne oszołomy więc nic dziwnego że spotykamy w terenie nawiedzonych specjalistów od wszelakiego złota )))))

To po co pisać, że kopać można z wyjątkiem stanowisk?! toż to pakowanie ludzi na mine!!! nie można kopać, karalne, zabrać mogą wykrywacz i później ciąganie po sądach, wyroki do najłagodniejszych nie należą - dolicz mandat za parkowanie w lesie i niszczenie ściółki.

Najlepiej to unikać tego typów sportów, a wykrywacze tanie bo nikt nie kupuje w obawie przed zapukaniem tych panów z klamkami o 6 rano.

kolego jan-80 niektórzy ludzie biegają z chińska wykrywką np. ja i dużo fajnych rzeczy nim znalazłem.mogę tobie powiedzieć że mercedesy to były niemieckie w latach osiemdziesiątych,a teraz są ,ale na papierze,a skręcane w chinach bo teraz tak jest ze wszystkim:)nie każdy ma wielką chatę ,fajną furę,super laskę za żonę i markową wykrywkę więc nie wiem dlaczego kolega wyśmiewa się z takich ludzi co chcą cieszyć się swoją pasją nawet z najgorszym sprzętem.

Ps.jeśli coś źle powiedziałem to mogę dostać kartkę bo mi i tak nie zależy,takich stron jak odkrywca jest dużo.może się ośmieszam,ale piszę to co o tym sądzę.

bjar_1 dzięki za poparcie,a ludzie którzy zbierają złom chińskimi wykrywaczami no cóż gdyby ktoś nie wiedział to tak na prawdę wszyscy zbieramy złom i na nim zarabiamy i to takimi markowymi wykrywaczami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie