Skocz do zawartości

jungle boots

velmont66

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy czy chodzi ci o Jungle Boots zwykłe czy z Cordury :) Posiadam zwykłe już od roku i nie powiem, żadnych usterek jak na razie nie mam, system odwadniania jest znakomity, zawsze je biorę jak chodzę po bagnach itp. :) Ale nie są to buty dla osób, które chcą mieć cały czas sucho w bucie, np. zwykła rosa potrafi je przemoczyć a to już wkurza :) Poza tym obrobiły mi pięty, ale to w większości wina tego, że wziąłem za duży rozmiar :)

pozdro.

Te buty powstały właśnie po to,żeby się woda przez nie przelewała i szybko schły.
Nieprzemakalne jungle boots - najlepszy kawał miesiąca :)

http://ngt.pl/?p=test&nr=154

Po za tym kopie w tej cenie nawet do cholew oryginałom nie dorastają.

ja od 1,5 roku użytkuję buty mil-tec, wygodne nie obcierają, z wodą i błotem też sobie radzą - tylko tu wadą jest membrana która po czasie przesiąka. Moje są chyba identycne jak te z linku http://www.sturm-miltec.de/1190/en/Clothing/1000/Footwear/1190/TACTICAL-STIEFEL-LEDER-CORDURA-M.RV-SCHW/12822000-005/TACTICAL-STIEFEL-LEDER

ja swoje jungle mam z 5 lat ale sa orginalne przez ten czas lekko starla sie podeszwa i poscieralo lico (pola lasy ) ale sa to orginaly Slyszalem ze kopie sa slabe Nie zapominaj ze orginaly maja plytke metalowa w podeszwie szczegolnie egzemplaze z lat 60 i czasami dzwoni wykrywacz jak sie da dluzszy krok Zima w nich chodzilem tylko raz nie sa specjalnie do tego przystosowane marznie noga i przemiekaja Ale na mierzeje w teren podmokly i piaskowy sa idealne

Robiąc zakup trzeba uważać,jakiś czas temu widziałem partie¨dżungli¨ fabrycznie nowych z lat 60tych,przeleżały gdzieś w wojskowym magazynie, jak uczciwie uprzedzał sprzedawca są to egzemplarze kolekcjonerskie noszone szybko się rozpadają ,wskutek upływu czasu skóra ,szwy uległy osłabieniu

One były oryginalne ale wyleżały się gdzieś przez dobre 40pare lat i straciły na wytrzymałości,pamiętam jak kiedyś znajomy dorwał amerykańskie buty wojskowe rok produkcji bodajże 1943 czy 44 też były nowo-magazynowe (w Stanach to nie problem) po kilku dniach noszenia zaczęły się rozpadać bo po kilkudziesięciu latach puszcza klej ,szwy itp.

Desanty są dużo wytrzymalsze od jungli a cena podobna. Miałem desanty, użytkowałem ponad dwa lata w przeróżnych warunkach i dopiero się skończyły, jungle zakupiłem jakoś w marcu zeszłego roku i teraz wyglądają jak tamte po półtora roku.
Oczywiście nie mówię o oryginalnych.

Bierz desanty :) Wygodne, lekkie, wytrzymałe i tanie. Tylko dobrze i często je pastuj. Wtedy starczą na dłuuuugo :) A co do jungle boots to ja bym nie polecił a już szczególnie mil-teca. Co prawda w nich nie chodziłem, ale kolega założył je raz na wykopki i ledwo wrócił :D Poobcierały go strasznie, ale może to tylko kwestia jego stopy.

Znajomy ostatnio zakupił na znanym portalu aukcyjnym buty desanty za bodajże 105 zł+wysyłka, jak wynikało z fotografii miały stempel odbioru MON,po dostarczeniu okazało się że są to wyjątkowo dziadowsko wykonane podróby robione w jakiejś manufakturze w PL ,a może i w CHRL już to tłuką wcale bym się nie zdziwił .Stempel odbioru MON przystawiony był dla picu,więc przy zakupie radzę być ostrożnym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie