velmont66 Napisano 28 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2012 Witam :) czy jungle bootsy za 100 opłaca się brać ? Chodzi mi o to czy się nie rozpadną itp. nie daje konkretnych linków ale przeważnie tak stoją do 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Zależy czy chodzi ci o Jungle Boots zwykłe czy z Cordury :) Posiadam zwykłe już od roku i nie powiem, żadnych usterek jak na razie nie mam, system odwadniania jest znakomity, zawsze je biorę jak chodzę po bagnach itp. :) Ale nie są to buty dla osób, które chcą mieć cały czas sucho w bucie, np. zwykła rosa potrafi je przemoczyć a to już wkurza :) Poza tym obrobiły mi pięty, ale to w większości wina tego, że wziąłem za duży rozmiar :) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 29 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2012 pastowanie nic nie daje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Te buty powstały właśnie po to,żeby się woda przez nie przelewała i szybko schły.Nieprzemakalne jungle boots - najlepszy kawał miesiąca :)http://ngt.pl/?p=test&nr=154Po za tym kopie w tej cenie nawet do cholew oryginałom nie dorastają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 ja od 1,5 roku użytkuję buty mil-tec, wygodne nie obcierają, z wodą i błotem też sobie radzą - tylko tu wadą jest membrana która po czasie przesiąka. Moje są chyba identycne jak te z linku http://www.sturm-miltec.de/1190/en/Clothing/1000/Footwear/1190/TACTICAL-STIEFEL-LEDER-CORDURA-M.RV-SCHW/12822000-005/TACTICAL-STIEFEL-LEDER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 ja swoje jungle mam z 5 lat ale sa orginalne przez ten czas lekko starla sie podeszwa i poscieralo lico (pola lasy ) ale sa to orginaly Slyszalem ze kopie sa slabe Nie zapominaj ze orginaly maja plytke metalowa w podeszwie szczegolnie egzemplaze z lat 60 i czasami dzwoni wykrywacz jak sie da dluzszy krok Zima w nich chodzilem tylko raz nie sa specjalnie do tego przystosowane marznie noga i przemiekaja Ale na mierzeje w teren podmokly i piaskowy sa idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 Robiąc zakup trzeba uważać,jakiś czas temu widziałem partie¨dżungli¨ fabrycznie nowych z lat 60tych,przeleżały gdzieś w wojskowym magazynie, jak uczciwie uprzedzał sprzedawca są to egzemplarze kolekcjonerskie noszone szybko się rozpadają ,wskutek upływu czasu skóra ,szwy uległy osłabieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 czyli lepiej dołożyć i kupić oryginalne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 One były oryginalne ale wyleżały się gdzieś przez dobre 40pare lat i straciły na wytrzymałości,pamiętam jak kiedyś znajomy dorwał amerykańskie buty wojskowe rok produkcji bodajże 1943 czy 44 też były nowo-magazynowe (w Stanach to nie problem) po kilku dniach noszenia zaczęły się rozpadać bo po kilkudziesięciu latach puszcza klej ,szwy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 może polecicie jakieś dobre solidne buty wojskowe w miarę rozsądnej cenie :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 http://ngt.pl/?p=test&nr=94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 30 Styczeń 2012 Share Napisano 30 Styczeń 2012 i nasze skoczki desantami zwane:) albo na odwrót :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 http://allegro.pl/buty-wojskowe-desanty-skoczki-nowe-31-armex-mon-i2077684016.html czyli coś takiego :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2012 dzięki wielki wszystkim za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 Jak będziesz kupował sprawdź aby pochodziły z produkcji dla MON (stempel wewnątrz cholewki) bo widziałem już podróby gorszej jakośći. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Desanty są dużo wytrzymalsze od jungli a cena podobna. Miałem desanty, użytkowałem ponad dwa lata w przeróżnych warunkach i dopiero się skończyły, jungle zakupiłem jakoś w marcu zeszłego roku i teraz wyglądają jak tamte po półtora roku. Oczywiście nie mówię o oryginalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=663238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 1 Luty 2012 Autor Share Napisano 1 Luty 2012 ok dzięki wielkie panowie, chyba desanty zakupie jakoś najbardziej do mnie przemawiają, że tak powiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Bierz desanty :) Wygodne, lekkie, wytrzymałe i tanie. Tylko dobrze i często je pastuj. Wtedy starczą na dłuuuugo :) A co do jungle boots to ja bym nie polecił a już szczególnie mil-teca. Co prawda w nich nie chodziłem, ale kolega założył je raz na wykopki i ledwo wrócił :D Poobcierały go strasznie, ale może to tylko kwestia jego stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 a ja polecam Baltesy, noga się nie poci po prostu super w teren! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 8 Luty 2012 Share Napisano 8 Luty 2012 Znajomy ostatnio zakupił na znanym portalu aukcyjnym buty desanty za bodajże 105 zł+wysyłka, jak wynikało z fotografii miały stempel odbioru MON,po dostarczeniu okazało się że są to wyjątkowo dziadowsko wykonane podróby robione w jakiejś manufakturze w PL ,a może i w CHRL już to tłuką wcale bym się nie zdziwił .Stempel odbioru MON przystawiony był dla picu,więc przy zakupie radzę być ostrożnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.