Skocz do zawartości

jaki tesorak po stajni rutusa??

fidzir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Adam793 zgadzam się z Tobą we wszystkim co napisałeś i co miałeś na myśli :).Prymek7 nie znam nikogo w Czechach, mieszkam daleko od granicy,na cenach się nie znam. Sprawdziłem po prostu na necie średnią zarobków u nas i w Czechach i wyszło że jest różnica około tysiąca na korzyść sąsiadów.
Pozdrawiam Brodkasz.
  • Odpowiedzi 110
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tak na marginesie cen i zarobków. Porównia do zachodu" naszej gospodarki mają się nijak przemier nie odpowiada za zarobki ale odpowiada za gospodarkę a co za tym idzie miejsca pracy ogólenie bezroboocie. Z tą wydajnością pracy to jest mit powtarzany za jakimiś statystykami a prawda jest
taka że jak jest bezrobocie to lepiej wziąść do pracy
dwie osoby za 1200zł niż jedną za 2400zl bo po co się martwić o organizację stanowiska pracy i tak te dwie osoby coś urobią może więcej niż jedna.
A wolnym rynkiem to się nas tumaniło na począku lat dziewięćdziesiąych. O wolnym"rynku na zachodzie" to już zapomniano, rządy dopłcały do tego co im się opłcało
Może by tak poczytać o dopłatach na zachodzie" min. do eksportu np. do Polski. Co do rolników to komuniści skłócali
miasto ze wsią tak jak i obece rządy bo jakoś ciężko o przeliczenie ile państwo dopłaca od jednego ubezpieczonego w KRUS z ile w ZUSIE. Z tym wolnym rynkiem to Powtarza się tylko usłyszane slogany zrobiło się wolny rynek i milion miejsc pracy w tył. Organizacja nazachodzie" zbytu to oddzielny rozdział.
Pozdrawim i może tak patrzeć przez palce na ten wolny" rynek. Acha we Francji czy w Niemczech jakoś dało się dopłacić do stoczni u nas wolny rynek.
Czytam to forum od początku a nie widzę potrzeby pisania, to co do wilości moich wpisów. Win
Napisano
panowie pytałem o rady jaki tesorak byłby odpowiedni po rutusie a tu widze zboczenie z tematu hehe,dyskusja o zarobkach i plityce w polsce mnie nie interesuje...
Napisano
do kolegi Samulb---nie właśnie nie posiadałem innego wykrywacza prócz tych trzech wymienionych czyli dwie proximy i argo,aczkolwiek mialem okazję pochodzić z ludzmi którzy posiadali garretty,minelaby,nawet deusy,tak jak zdążyłem zauważyć i opisać na innym forum jak dla mnie to duzy szacun dla wykrywaczy deus xp,ale wiadomo zapora cenowa jak dla mnie jest to niesamowity kombajn na drobnicę i to głęboko zakopaną,minelaby porównywalne do rutusa może ciut głębsze w niektórych przypadkach,garretty oczywiście tu mowa o ace150,250 rewelacja na drobnicę płytko zalegajacą,poza tym rutus to dobry sprzęt aczkolwiek nie wiem dlaczego ale mam swoje zdanie i być może tu się mylę ale z moich obserwacji i praktyki śmiem stwierdzić iż proxima lepiej od argo łapała monety,guziki i inne drobne przedmioty oczywiście mowa o cewkach standard w obu przypadkach,jednakże wzbudzanie się tych wykrywaczy byly jak dla mnie zmorą i utrapieniem w każdej z trzech modeli,dlatego postanowiłem pożegnać sie z rutusem raz na zawsze i zamirzam spróbowac czegoś innego i niech to będzie wykrywacz taki jak opisują tesoraki,moze płytszy od rutusa jeśli chodzi o zasięgi ale niech będzie stabilny wydający dzwiek tylko w momencie przemiatania cewką nad metalowym przedmiotem bo pomruki,pierdnięcia i inne dzwięki wydawane przez rutusa co kilka sekund już mnie doprowadzały do szału...
Napisano
fidzir, to jeśli głównym powodem zmiany jest wzbudzanie lub takie lewe dźwięki to przejdź na x-terre 505 lub70/705. Te będą bardzo stabilne i ciche, czasami będziesz się zastanawiał czy działa. Jednak będą chyba od Argo płytsze. Albo coś z wykrywaczy White's.
Napisano
Ja czsem jak chodzę z Sową muszę machnąć łopatą nad cewką, żeby się upewnić, że jest włączony. Minelaby to najlepszy sprzęt, a miałem Cibolę. Różnie z tą stabilnością było.
Napisano
Mam Cibole i nie wiem co to jest wzbudzanie .Czasami przykladam do saperki aby sprawdzic czy jest sygnal jak ide po terenie gdzie nie ma sygnalow.
Napisano
jeszcze biorę pod uwagę goldmaxx power,też wydaje się być niezłym sprzetem na drobnice...może w tej kwestii się ktoś wypowie bo jak narazie to mało jest na forum o tej wykrywce...
Napisano
Jeździł chłop Polonezem po wiejskiej drodze i mu się nie podobało, że jak szybko jedzie to łbem wali o podsufitkę na wertepach. Postanowił zmienić więc auto. Pojechał do komisu, dał się przewieźć Maluchem po równym asfalcie i mówi o! to dopiero jest samochód, wcale nie trzęsie ani się nie telepie na boki, znaczy się lepsiejszy". I zamienił chłop Poloneza na Malucha, za dopłatą...
Napisano
Kupił chłop Ferrari - zawieszenie mu się rozleciało po 1 dniu na naszych drogach a spojlery połamane - teraz trzyma w domu wieczorami przychodzi do garażu by się pobawić przyciskami i pooglądać swój cud techniki który nie nadaje się do praktycznego użycia a nawet niedzielny lansowy wyjazd na mszę jest niemożliwy
Napisano
Wniosek? Jak zwykle: gów.o chłopu, nie zegarek".
Trzeba umieć zdefiniować swoje POTRZEBY ale i MOŻLIWOŚCI. Żeby nie kupować Ferrari do jeżdżenia po dziurach, nie zamieniać bezmyślnie siekierki na wykałaczkę ani nie sięgać po skomplikowane urządzenie jeśli nie ma możliwości zrozumienia, jak go poprawnie użyć.
Napisano
Miło mi poinformować, że w pewnym garażu powstaje niesamowite Ferrari, które w zamyśle konstruktora będzie równie doskonale nadawać się do jazdy po polnych wertepach, co po torach wyścigowych. Jedyny model w swoim rodzaju, świat motoryzacji wstrzyma oddech. Na razie zbudowano już karoserię ze sklejki i kartonów. W międzyczasie pieczołowicie spisano wszystkie przyszłe zalety i przewagi konkurencyjne tego cudu techniki - do przeczytania na pewnej na stronie internetowej - bardzo czytelnej, bez wodotrysków graficznych, bo przecieć o treść chodzi, a nie o formę. Ferrari planuje nazwać swój model Magnitec", czy jakoś tak...

M.
Napisano
Umknął też samemu założycielowi - bo już nie jaki tesorak", tylko jaki tesorak, minelab, teknetics, xp... Dyskusja się rozmyła. Po proximie i argo - tejon. O ile ma to być tesorak. Tyle w temacie.

M.
Napisano
Przypomnę temat wątku bo gdzieś kolegą umknął.
"...jaki tesorak po stajni rutusa. "

zgadzam się całkowicie, magnetic zasługuje na przynajmniej nowy wątek ( jak nie kilka !!! )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie