Landszaft Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 witam na alledrogo wystawiono takie oto kółko. pal licho cenę jest wysoka, ale jestem ciekaw z jakiego pojazdu może być takie kółeczko , wygląda jak by do nowoczesnego wozu drabiniastego ;o)
esterendensen Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 Wóz przerobiony,zamiast dyszla uchwyt pod traktor...
Landszaft Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Napisano 16 Styczeń 2012 no to super!. przynajmniej nie musimy gdybać tylko wiemy że produkt powojenny polski do różnych rolniczych wozów. dzięki za zainteresowanie
shadowN Napisano 14 Styczeń 2012 Napisano 14 Styczeń 2012 MOŻE biedka/taczanka łączności ?http://weu1918-1939.pl/lacznosc/radiostacje/n2/dowodztwo_lacznosci_radiostacje_n2.html
Catadero Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 @ esteredensen: Jesteś pewien, że poniemieckie zdobycze?"Ha-ha. Kłania się temat Koło felga".Napisałem aczej", bo pewien nie byłem.Zdrav.C.
Catadero Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Fotka nr 3 jest the best !Koło od wozu. Może nie drabiniastego ale np od lory z browaru. Solidnie wykonane.C.
Catadero Napisano 14 Styczeń 2012 Napisano 14 Styczeń 2012 karollo-widać wyraźnie, że to zupełnie inne koło. shadow-te koła są od PF 508, także zupełnie inne. Nie widzisz różnicy pomiędzy kołem szprychowanym na 10 drewnianych kołkach i piastą typową dla konnej, wolnobieżnej trakcji a tłoczonym z blachy kołem samochodowym?C.
makul Napisano 14 Styczeń 2012 Napisano 14 Styczeń 2012 Już kilka razy widziałem na skupach złomu. Trochę waży...
Landszaft Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 witam na alledrogo wystawiono takie oto kółko. pal licho cenę jest wysoka, ale jestem ciekaw z jakiego pojazdu może być takie kółeczko , wygląda jak by do nowoczesnego wozu drabiniastego ;o)
Landszaft Napisano 15 Styczeń 2012 Autor Napisano 15 Styczeń 2012 makul - trafiony zatopiony. tylko pytanie od czego??. widać z tego że produkcja tych felg seryjna , ale po budowie widać że istotnie prawdopodobnie przewidziana do ciągu konnego z uwagi na mocowanie osi w piaście koła . piasta drewniana czyli wolnoobrotowa. Nie przewiduję aby robiono to do aut . produkcja polska czy niemiecka . bo o Rosji nawet nie ma co marzyć , za skomplikowane konstrukcja jak na wozy chłopskie . u nas w Polsce też w okresie międzywojennym mało wozów posiadało pneumatyki . jestem ciekaw czy wyrób cywiny czy też mógł istnieć wojskowy . choć raczej mało prawdopodobne.
Catadero Napisano 15 Styczeń 2012 Napisano 15 Styczeń 2012 Na polskich filmach kręconych w latach 60 XXw zwłaszcza wojennych lub partyzanckich itp zdarza się widywać właśnie wozy na takich, szprychowanych i ogumionych kołach. Raczej poniemieckie zdobycze.C.
esterendensen Napisano 16 Styczeń 2012 Napisano 16 Styczeń 2012 Jesteś pewien,że poniemieckie zdobycze?
esterendensen Napisano 17 Styczeń 2012 Napisano 17 Styczeń 2012 Catadero-wiem,wiem,toż to prowokacja była...
Pytanie
Landszaft
witam na alledrogo wystawiono takie oto kółko. pal licho cenę jest wysoka, ale jestem ciekaw z jakiego pojazdu może być takie kółeczko , wygląda jak by do nowoczesnego wozu drabiniastego ;o)
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.