lespak Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 Witam.Mam ACE 250 od tygodnia i nie wiem, jak go ustawić na konkretne poszukiwanie, czyli: złote obrączki i drobniejsze złoto z eliminacją cyny i ferromagnetyków ?Co ustawić i czym pokręcić ?Z góry dziękuję za pomoc.
jarzabek Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 złote obrączki i inne złoto ?bedziesz szukal w kopalni czy w sklepie u jubilera po zamknięciu ?musisz pokręcić o dwa obroty tą gałką po lewej stronie w prawoa tą z prawej strony pół obrotu w lewo - powinno być git.sory za sarkazm, ale kolego znam takich co od 10 lat szukają i złota nie znaleźli, a o kanarku to ty niewiele wiesz i bardzo dużo musisz sie nauczyć.zacznij od instrukcji.
lespak Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 Dzięki za odpowiedź.Mieszkam 7 km od morza.Od kolesi z wykrywkami znam miejsce leżakowania turystów, teraz to tereny po wojskowe i dużo tam złomu cynkowego.
rufa Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 lespak,czy nie za wysoko mierzysz,jak na początek???.skoro masz ten wykrywacz to nie zadawaj głupich pytań- w styluczym pokręcić",w ace250 niema żadnego pokrętła.do takich poszukiwań jest tryb -jewelery i to wystarczy.na pewno nie znajdziesz złota tam gdzie go niema i tu już należy pokręcić ale głową.przy dobrym pokręceniu,na pewno bedą wyniki-ale to już zależy od jakości głowy,bo samo kręcenie nie wystarczy.poczytaj instukcję 3 razy.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Do poszukiwań wykrywacz należy ustawić ekranem do góry, i aby sonda była równolegle do ziemi. W tym celu trzeba pokręcić śrubą przy sondzie (inne nazwy: cewka, sąda, nel).Nie zapomnij włożyć baterii do obudowy wykrywacza zgodnie z oznaczeniem i podłączyć sondy do gniazdka. Wtedy wykrywacz działa nieco lepiej.
tyfus Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 prawda jest taka, że będzie ci sygnalizował każdy kolor i nie da się wyciąć ani polmosów, ani kapsli, ani zrywek z puszek, ani blaszek cynkowych i innych dupereli.po wykopaniu przekonasz się dopiero co znalazłeś - szajs czy coś konkretnego.to tak ogólnie.
Nephilimer Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 A jak już o kanara chodzi, to może warto najpierw zapoznać się z zasobami forum?http://odkrywca.pl/wszystko-o-garrett-ace-150-i-250-,673183.html#673183
lespak Napisano 29 Grudzień 2011 Autor Napisano 29 Grudzień 2011 Dzięki niektórym za poradę i niektórym za sarkazm. Dodam tylko,że posiadam od kilku dobrych lat Bounty Huntera IV.Pozdrawiam i zamykam temat.
czestar Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 tyfus,z twoim zdaniem się nie zgodze,ponieważ mam kanarka ponad 3 lata i bez problemu wycinam kapsle ,polmosy i inne ale opuszczam fajne fanty.
tyfus Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 ... nie da się wyciąć ani polmosów ... yfus,z twoim zdaniem się nie zgodze"ez problemu wycinam kapsle ,polmosy i inne ale opuszczam fajne fanty."w tym właśnie jest cała kwintesencja - wycinasz --> traciszwycinaj dalej ... :)
dzieci3 Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 czestar podaj dla Acego cięcie alu polmosów w programie coins,lub jakimkolwiek programie w którym wycinasz.cierpliwy jestem.Pzdr.
Tauder Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Jak wytniesz polmosy i alu to nie wiem czy cokolwiek trafisz.Sztabki złota i nie wiem co.Mosiężnie żelazka .
Nadwojciech Napisano 29 Grudzień 2011 Napisano 29 Grudzień 2011 Co tu dużo pisać? Jewelry,czułość na max i jedziesz.
banderas Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 lespak,warto przypomnieć sobie miejsca gdzie tracker coś dawał i poprawić kanakiem ,gwarancja sukcesu,sprzętowo zrobiłeś przeskok o dwie ligi a i doświadczenie zapewne masz.powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.