Skocz do zawartości

Zima a poszukiwania Vol.II

Hebda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No to Panowie i Panie jak zima i poszukiwania - to ja się muszę pochwalić, że dołączyłem do zacnego grona poszukiwaczy, chodź poszukiwania zacznę dopiero od stycznia to sprzęt mam.

MIĘDZYRZECZ I OKOLICE STRZEŻCIE SIĘ - NADCHODZĘ :)
  • Odpowiedzi 233
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Stary geoscan (dziś chyba geodetektor) explorer s-bis - ale na pierwszy wykrywacz da radę (chciałem trapera - ale dałem prawie 300 taniej to czemu nie :)
Napisano
A i żeby nie było - podobnego poszukiwacza (a raczej poszukiwaczkę) jak kol,herer1 też mam (prezentowany w jakimś innym wątku).

I jeszcze w ramach wolnego czasu gromadzę info na temat wszelkich manewrów i walk w okolicach M-cz (głownie 1945, ale i kilka zestrzeleń z przed '45 roku)

Byle by czasu i dobroci ludzi na sprawdzenie miejscówek było :)
Napisano
Jak ktoś coś ma (i się podzieli) pisać na priv :)

Przepraszam, że tak post pod postem - jak mod ma możliwość to niech wrzuci to do jednego postu :)
Napisano
Herer - mam nadzieję, że wykrywka się chociaż na złomie przez rok zwróci, a że podobno żelastwo kopie głęboko a mi na militarce zależy to myślę, że jednak coś zdziałam - trzeba wierzyć :)

Gdybyśmy nie wierzyli, że gdzieś coś znajdziemy to nasze hobby straciło by sens :)
Napisano
Wczoraj byłem w Oliwskim lesie na pozycjach radzieckich.Da się kopać,odwilż.Kilka odłamków i to wszystko.Jesienią znalazłem tam niedaleko,jakies 400 metrów,panzershrecka w częściach,na niemieckich pozycjach.
Napisano
Mysłem, że dzisiaj nerwicy dostanę - sygnał, blacha - sygnał kawałek ogrozenia - sygnał, kawałek rury/rynny itp przez dwie godziny. Aż mi się odechciało - jutro idę do lasu bo mam kilka miejsc do przeczesania, pole jest złe :)
Napisano

Panowie, skoro w ziemi nie idzie to trzeba rozwinąć obszar poszukiwań :) Ono moje wykombinowane fanty, których już nigdzie się nie wykopie. Dwa numery gazety wydane w Wiedniu zawierające relacje postępów armii niemieckiej w Norwegii i bibułki do pakowania masła z mleczarni w Międzyrzeczu :P

• 4 weeks later...
Napisano
KONIEC - u mnie, mam nadzieję już definitywny koniec śniegu bo się do lasu wybieram w sobotę, a dzisiaj odtajają ostatki śniegu i zmarzliny :))
Napisano
...szczęśliwi co śniegu już nie mają....
W świętokrzyskim jeszcze trochę leży, może do wekendu śnieg zniknie, no i jeszcze ziemia musi odmarznąć.

Oby do wiosny...
  • 3 weeks later...
Napisano
Gdynia na biało. Ale właśnie wyszło słońce. Temperatura rośnie, śniegu zaczyna ubywać. Mokro...mokro... (i dobrze-byle nocami mróz nie ścinał).

C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie