Martian Napisano 24 Listopad 2011 Autor Share Napisano 24 Listopad 2011 I znowu muszę przyznać Ci rację ale z małym zastrzeżeniem... Jedyną prawdziwą lewicą są dziś związki zawodowe...Pisałem kiedyś, partie polityczne w naszej Ojczyźnie można by odbierać zupełnie odwrotnie niż same siebie określają. SLD to partia ludzi najbogatszych, PO liberalna ale tylko dla siebie a nie dla obywateli, PiS - niby prawica o socjalistycznych inklinacjach, PSL niby największy elektorat a zawsze w ogonie.RP Palikota dziwoląg wybrany w ramach happeningu przez młodych zbuntowanych, na zasadzie: na złość babci odmrożę sobie uszy...Jednak chyba wszystkie manify, kolorowe, różowe, parady popierane są przez tych co się mienią lewicą i liberałami a moim skromnym na nazwę tą nie zasługują. Szczególnie może zadziwiać niepisany sojusz sojuszu z obywatelską;) Łączenie wody z ogniem;)Co innego przed wojną. W tamtych czasach była lewica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Panowie,ciekawie czyta sie Wasze dywagacje na temat lewicy,prawicy,faszyzmu czy komunizmu,ale popatrzmy na to z punktu widzenia zwyklego,szarego obywatela...Mieszkam w Warszawie,zapraszam na wycieczke wokol stadionow Legii i Polonii,remontowanie i odnawianie okolicznych kamienic mija sie z celem,i tak momentalnie zostaną zdewastowane,pobazgrane wulgarnymi hasłami przez niedawny ulubiony elektorat PiSu czyli kiboli(to podobno tacy patrioci i co,dewastują własne miasto?).Inny paskudny zwyczaj to gwiazdy Dawida na szubienicach,czesty element wystroju polskich miast(choć Zydów dawno u nas nie ma to polski antysemityzm trzyma się mocno)...Zrobiono niedawno eksperyment - dwoch chłopaków usiłowało przejść po centrum Wawy trzymając się za ręce - cóż,daleko nie zaszli,nie słyszałem aby takie problemy miała para hetero więc to raczej nie gejowskie bojówki rwą się do bitki.Podobnie jest z czarnoskórymi,też w Polsce lekko nie mają...Wszystkie to pokazuje,że w obecnej sytuacji dużo groźniejsza jest w Polsce skrajna prawica i to ona stoi za takimi zachowaniami a nie lewacy(choć i oni są źródłem problemów)...Spodziewam się oczywiście,że zaraz usłyszę,że antysemickie bazgroły to żydowska prowokacja a czarni są zachwyceni z pobytu w naszym kraju no ale bądźmy poważni...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Emes - jednego nie rozumiesz, co rozumia inni. Paranoja w obliczu 'innosci' - rasy, plci, orientacji seksualnej, pochodzenia, nie ma NIC wspolnego z orientacja polityki ekonomicznej czyli lewicy/prawicy. Tak jak nic do tego nie ma zwykle chuliganstwo. Czy myslisz ze homoseksualism byl tolerowany w skrajnie lewicowych ustrojach Stalina czy Hitlera? Na odwrot czesto wlasnie w prawicowych ustrojach mieli wiecej spokoju bo prawicowe ustroje z zasady nie maja za cel 'organizowania' spoleczenstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 24 Listopad 2011 Autor Share Napisano 24 Listopad 2011 A ilu debili potrzeba by zamalowali całe miasto w podobne dzieła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 No właśnie nie wiem czy ozumią"...Nie wypowiadam się o tym co było kiedyś ale o tym,jak widzę to obecnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Emes jeżeli myślisz że Żydów już dawno nie ma w Polsce to może i masz rację, natomiast ich własność stoi tu nadal, bardzo często odzyskiwana bezprawnie..Mało tego, dopóki obiekt stoi i wali się ludziom na głowy, właściciel - Żyd z Izraela czy z USA, nie fatyguje się go remontować..Jeżeli np. miasto czy jakaś spółka od dawien dawna ma obiekt wywłaszczony, a przez dziesięciolecia się nikt po niego nie zgłasza - uznaje się że rodzina nie wnosi roszczeń o odzyskanie go, więc zamieszkują tam ludzie na zasadzie umowy o wynajem..W momencie kiedy obiekt zostanie wyremontowany na koszt prywatnych osób, spółdzielni czy RP, nagle z USA czy Izraela odzywają się rodziny, wyrzucając ludzi na bruk i wynajmują obiekt bankom, oraz innym prywatnym firmom..Dziwnym jest tylko fakt, że nie zgłaszają się rodziny żydowskie po swoje mienie kiedy stoi niewyremontowane..Zaczynają sobie o nim przypominać w momencie, kiedy można wrócić na gotowe i skorzystać czyimś kosztem..Znam przynajmniej kilkanaście rodzin, które boją się wyremontować mieszkania, które wynajmują bo np. dawniej kamienice należały do Żydów, i lada dzień po remoncie może ktoś zapukać, a na zwrot kasy nie będą mieli co liczyć..Ja nic nie mam do tego aby rodziny żydowskie odzyskiwały swoje mienie, natomiast do metod, które polegają na wyzysku i wyrzucaniu ludzi na bruk - owszem, mam i to dużo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Kamień spadł mi z serca, że Niemcy/Niemcy" się ie" upominają o swoje"...A w porównaniu do majątków pozostawionych przez Żydów, to by się dopiero działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Ta.. nie upominają się ;-)Zwolennikiem RP rozszerzonej o ziemie, które nam się niekoniecznie należały raczej nie jestem, choćby dlatego że to była tylko przykrywka do wydarcia Kresów Wsch...Ja tylko dałem Emesowi przykład a propos bytności mienia czy też samych Żydów w Polsce..Nie odnoszący się do faktu jakobym miał popierać malowanie gwiazd żydowskich czy celtyków na murach..Generalnie większość ludzi czczących symbole zamiast braterstwa to dla mnie mało wartościowy czynnik w czymkolwiek..Idealistą można być, ale nie na zasadzie wiary w symbol.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Jak kiedyś napisał i zaśpiewał ktoś mądry:Uciekaj od wszystkiego co jest polityką czy potrafisz odrzucić fałszywych idoli anarchizm, komunizm, faszystowskie gówno aby być sobą nie musisz mieć symboli"Ale widać, że niektórym wystarczy pomachać celtem, sfastą, AwK przed nosem, żeby ślepo polecieli na swoich odwiecznych" wrogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Kwestia własności to inna sprawa,generalnie uważam,że albo oddajemy wszystkim(niezależnie od narodowości)albo nikomu(i ku tej wersji się skłaniam - niech dawni właściciele idą po odszkodowania do tych,którzy są za tą sytuację odpowiedzialni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek.S Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 A mnie aż serce rosło jak widziałem tylu prawdziwych patriotów.Wybiórcza i tvn znów zrobiły z nas bandziorów.Pięknie powiedział jeden z weteranów Powstania Warszawskiego odnośnie kibiców,narodowców etc,że w razie wojny stanęli by w pierwszym szeregu i na ochotnika.I zgadzam się z Nim w 100%.TAK,KOCHAM MÓJ KRAJ I ODDAŁBYM ZA NIEGO ŻYCIE!!Mogą mówić na mnie faszysta,wiem,wiem,teraz to takie modne,w kraju gdzie świadomość kształtuje gazeta wybiórcza,ale mnie to zwisa.Zawsze 11 listopada będę manifestował swoją Polskość i zawsze stanę w szeregu,jak będzie potrzeba bo to jest mój Kraj!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 A co do Kresów to może wygłoszę niepopularną opinię,ale wolę tereny Mazur i Dolny Śląsk niż poleskie bagna (choć oczywiście współczuję ludziom,którzy zostali stamtąd wygnani i przesiedleni)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Jurek - zamiast oddawać życie może raczej postaraj się popracować dla kraju,skoro tak go kochasz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Wino, czy Analogsi są mądrzy to raczej można spekulować..Grają pod publikę, piguła myśli że zbawi punkrocka a Harcerz niby apolityczny a popiera antifę..Emes - Uniwersytet Lwowski i Wileński to nie są poleskie bagna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Owszem,Lwowa faktycznie mi szkoda,ale jeśli chodzi o resztę to podtrzymuję swoje zdanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Bo nie znasz historii ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek.S Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 emesPracuje dla mojego Kraju i to czasem po 12 godzin dziennie.Nic nie rozumiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Nie jestem historykiem,zresztą to luźna dyskusja,po prostu to tylko moja opinia,gdybyśmy chcieli profesjonalnie rozpatrywać kwestie przynależności terytorialnych określonych ziem to obawiam się,że kilku dni by nie wystarczyło:).Mamy piękne turystycznie i krajobrazowo Mazury i porządnie zurbanizowane tereny południowo-zachodnie(te juz mniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Rozumiem Jurek - bardzo Ci sie to chwali,natomiast w ocenie bojowej wartości kiboli w okresie wojny to byłbym juz ostrożniejszy,podobnie jak w wygłaszaniu patetycznych frazesów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Cień chodziło o autora bardziej w sensie danego tekstu, a to co sie dzieje poza nim, to już inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 A tak przy okazji.Nadal słuchasz: hmm z punkowych: Misfitsi, UK Subs, CockSparrer, Bulbulators, Pils. SKA: Vespa, Skapoint, Madness."?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Jurek - jak na razie ci twoi chuligani czy kibole przynoszą swojemu krajowi więcej strat niż pożytku. Zdemolowane stadiony, przystanki autobusowe, witryny sklepowe, rozróby po każdym meczu - tak się traktuje własność swojego kraju? Pracuję w firmie kolejowej będącej Spółką skarbu państwa i tak się składa, że odpowiadam za sprawy bezpieczeństwa. Nie ma gorszej dziczy, niż kibole, po ich grupowych przejazdach koszty napraw wagonów sięgają setek tysięcy złotych. Do tego jeszcze straty na dworcach. Co prawda mamy umowy z klubami kibicowskimi na przejazdy grupowe, ale pomimo porozumień nadal dochodzi do bezmyślnych aktów wandalizmu, po prostu nad częścią debili w szalikach nie da się zapanować inaczej niż ściągając na dworzec kordon Policji. Rzeczywiście, może i byliby przydatni podczas wojny - destrukcja to ich żywioł. Tylko dlaczego muszą ćwiczyć na majątku własnego kraju? Tatuś i mamusia zapłacą za wybryki swoich łysych synalków z własnych podatków... Na szczęście nie wszyscy kibice są tacy. Gdy robimy rezerwację pod przejazd grupowy np. kibiców siatkówki - nie trzeba nawet zwracać się do Policji o ochronę i konwój. Kibice piłkarscy w pojedynkę lub w małej grupie też są raczej spokojni, nie mają tyle odwagi, co bezmyślna masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Po pierwsze nie na KAŻDYM meczu są zamieszki.Raz na rok coś się wydarzy, ale tak samo jest na zachodzie.Po drugie nie skreślaj wszystkich kibiców.Wniosek z tego taki,że oglądasz za dużo telewizji.Oby za rok na Marszu Niepodległości nie było zadym, to tylko psuje atmosfere święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Pomijam ohaterskie boje" tych debili, na wyjazdach typu Wilno. Pięknie reprezentują Polskę. Tacy patrioci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 25 Listopad 2011 Autor Share Napisano 25 Listopad 2011 Ta część z kiboli którzy tak się zachowują to pokłosie PRL- owskiej oświaty i wolno-amerykanki po 1989. Brak wzorców, brak edukacji... Niestety wchodzimy w okres gdy marazm może zmienić się w agresję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.