leszek01 Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Nie tylko sfastyka - cała fotka. Wydaje mi się, że tankietka jest w ruchu. Przyjżyj się gąskom, porównaj z innymi fotkami.
muslim Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Masz racje tankietka jest w ruchu. Ale sfastyka jest narysowana w drugą stronę - w lewo zamiast w prawo. Co jest wielce zastanawiające jak mógłby się tak ktoś pomylić?A może ktoś celowo? propaganda?
leszek01 Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Sfastyka jest narysowana w drugą stronę". Może jest to efekt maziajstwa", ktoś bezmyślnie namalował sfastykę nie zwracając uwagi na jej koszerność". :-)) Zastanawiam się, cóż za dedykacja" znajduje się nad sfastyką.
zygamun Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Pierwsze słowo może być Gehen-iść.Co do swastyki,to nie każdy był zatwardziałym nazistą,i sołdat wiedział że grają tylko nie wiedział w którym kościele...
leszek01 Napisano 25 Lipiec 2012 Napisano 25 Lipiec 2012 Foto polnischer Panzer". Wrzucam do fotek TKS-a, choć może to być TK-3.
Mi.Der Napisano 29 Lipiec 2012 Napisano 29 Lipiec 2012 Ta fotka ze swastyką była znana, ale nareszcie jest w lepszej jakości. Wydaje mi się, że kamuflaż wygląda na japoński" (kontrastowe przejścia między kolorami), co by wskazywało na tankietkę z pociągów pancernych. Trudno powiedzieć na tym zdjęciu, czy ma listwy poszerzające na zawieszeniu, ale to całkiem możliwe.
kadam Napisano 15 Wrzesień 2012 Napisano 15 Wrzesień 2012 http://beute.narod.ru/Beutepanzer/poland/poland.html
damian. Napisano 19 Wrzesień 2012 Napisano 19 Wrzesień 2012 Zdjęcie powyżej z albumu jednostki, która pokonała trasę obok.
Mi.Der Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 To jedna z dwóch tankietek spalonych prawdopodobnie pod Lutomierskiem (ta bez zabitego członka załogi) - co pośrednio potwierdza mapka. Jedno pytanie nurtuje mnie od lat - pasowałyby do tych okoliczności wozy 91 kompanii zniszczone 7 września przez działka ppanc, ale według informacji w literaturze, kompania ta powinna mieć TK-3?...
bjar_1 Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 damian - podrzuciłbyś na priva linka do tego albumu 1./Pi.17?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.