Slajmi130 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 No faktycznie po 70 latach w ziemi i lata jak nówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Tylko pogratulować znaleziska Anglikom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Fant fajny - ale jak nasi eksperci sądowi" będą się podpierać czymś takim to bieda dla niektórych zbieraczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 A mi się nie otwiera,też tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Kolego wyciągaj wnioski z postów ; inni obejrzeli . Cytując Szanownego Kolegę Slajmi 130 ; No faktycznie po 70 latach w ziemi i lata jak nówka" - czyli logiczne jest że filmik lub zdjęcia widział :) POZDRAWIAM ! P.SPoszukaj na youtube tam na pewno jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Logicznym uznałbym raczej,że pytanie skierowane jest do tych którzy nie czuli publicznej potrzeby potwierdzenia faktu obejrzenia.Skoro wątek ma na tą chwile 545 odsłon,to istnieje możliwość otworzenia linku przez więcej niż 5-ciu chłopa...Mi też nie trybi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 http://deser.pl/deser/51,111858,10628127.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyspiarz44 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Niesamowity fant , tym bardziej że sprawny po tylu latach i tutaj niestety musze się z woytasem zgodzić , nasze oszołomy mogą sądzić że wszystko co wydarte z ziemi jest w stanie idealnym .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Dzięki Yeti,stara dobra angielska produkcja a na YT szukałem, jeszcze nikt nie umieścił.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten pan Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Jeżeli był jakoś połączony z tym aluminium, które wyciąga koparka, to jego elektropotencjał mógł wywołać brak korozji żelaza, które ma niższy (coś jak z cynkiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Jakie tam elektropotencjały. Latawiec wpadł torfowe podłoże pod którym była warstwa gliny. Glina szczelnie wypełniła wszelkie zakamarki tworząc beztlenowe środowisko wokół żelastwa. A praktycznie zerowa zawartość tlenu przyczyniła się do rewelacyjnego stanu nie tylko tego ale również pozostałych karabinów.Wystarczy kliknąć w link w artykule. Tam są szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 U ruskich cały pilot w dobrym stanie wyszedł z Hurricana z bagna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Ale mu brakowało kilku kawałków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Borys Lazarew?Tylko stóp nie miał chyba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 i zardzewiałą lufę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Jest na ruskim YT filmik jak wydobywają z bagna rozbitego Ił-2 też z pilotem!!!!Tamten zachował się prawie w idealnym stanie razem ze spadochronem,kompletem dokumentów,zdjęcia listy i broń TT,robi piorunujące wrażenie!!Z tego co zrozumiałem mieli zamiar odbudować samolot,nie wiem czy dobrze wkleiłem robie to pierwszy raz :) http://www.youtube.com/watch?v=DqJYCfXncIk dla pewności dam tak:IL-2 wreck found in swamp.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Ostrzegam po raz kolejny - jeśli ktoś wklei zdjęcie tego pilota dostanie bana na forum.Czy nie potraficie uszanować czyichś zwłok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Przepraszam ale to było na ogólnie dostępnym YT to myślałem że nikt nie będzie czuł się zbulwersowany,poza tym niema tam nic drastycznego a dokładnie pokazane są tylko dokumenty i broń tego pilota.Zamieściłem to jako ciekawostkę do tego karabinu z Anglii ,jeżeli to kogoś obraża to proszę usunąć mój post.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko33 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Jeśli się komuś nie otwiera link do BBC to proponuje wyłączyć AdBlock do blokowania reklam. Pozdro.J" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Film na youtube jest ok. Kilka lat temu krążyła fotka na forum... Zainteresowani wiedzą o co chodzi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten pan Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Glina szczelnie wypełniła wszelkie zakamarki tworząc beztlenowe środowisko wokół żelastwa. A praktycznie zerowa zawartość tlenu przyczyniła się do rewelacyjnego stanu nie tylko tego ale również pozostałych karabinów.Wystarczy kliknąć w link w artykule. Tam są szczegóły.He he. Dobre. W morzu też masz beztlenowe. A co z solami rozpuszczonymi w wodzie gruntowej, elektrolitami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 @ten pan: Jak to co? Jajco!Powtórzyłem info które podali odkrywcy i naukowcy i tyle. Z problemami natury technicznej zwróć się do nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 Panowie po co te kłótnie i nerwy,chodzi o sam fakt że coś przetrwało ponad 70 lat w stanie pawie idealnym a nie udowadnianie kto napisał bzdurę i takie tam?! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 A propo Ił-2, złożyli je do kupy ( jak w reportażu powiedzieli że mają dwa wraki) i lata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 14 Listopad 2011 Share Napisano 14 Listopad 2011 To jest chyba ten odbudowany IŁhttp://www.youtube.com/watch?v=jphYnNJQAnw&feature=player_embedded Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.